uwekolarz Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Witam, przednia oponka Race King doznała awarii. Posiadam ją od września ubiegłego roku, była założona na przodzie. Jak myślicie jest sens reklamować? Musze ją niestety wysłać do centrumrowerowego bo kupiłem ją przez neta i w stacjonarnym sklepie powiedzieli, że oni nie mogą jej przyjąć;/.
Mod Team safian Napisano 8 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2014 Nie najechałeś przypadkiem na jakieś szkło czy coś takiego? Opona jest ponacinana w kilku miejscach. Jak dla mnie to jest uszkodzenie mechaniczne wynikające z użytkowania, ale zawsze można wysłać na gwarancję.
copone Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Nie wiem czy nie uznają tego jako uszkodzenie mechaniczne i po gwarancji Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Zgadzam się z przedmówcami. To wygląda jakbyś najechał na jakieś szkło/ostry kamień. Na gwarancję nie ma sensu słać, bo i tak nie przyjmą.Do póki nie ma dziury na wylot jeździłbym na tym normalnie, choć na maraton bym już tego nie założył.
jasinski21444 Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 To zwyczajne pocięcie przez szkło / cokolwiek innego - nie uznają na gwar .
uwekolarz Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 Możliwe, że jest pocięta, ale warstwa gumy pod bieżnikiem jest nietknięta. A jak ją będę zakładał to lepiej dać na tył czy zostawić na przodzie? Boję się, że może wystrzelić.
Mod Team safian Napisano 8 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2014 A to nie jest jakaś warstwa ochronna pod gumą, która w tym przypadku spełniła swoją rolę w 100%? Z przodu jest mniejsze obciążenie, więc jeżeli już to tam.
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Ale zaś jak strzeli na przodzie, to problem większy, bo gleba murowana
uwekolarz Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 No właśnie obawiam się, że może strzelić dlatego dam ją na tył.
biegacz1 Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Zaklej te miejsca od środka, będzie trochę pewniej
Kiciok Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 No właśnie obawiam się, że może strzelić dlatego ją wyrzucę . Czy nie tak powinno być?
uwekolarz Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 @Kiciok, nieee kiedyś mi strzeliła tylna opona i oprócz huku nie się nie stało, nawet mną nie zabujało:D, przykleję tylko ten kawałek co by nie odstawał i będzie dobrze;D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.