Sh1ftry Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Witam! Od kilku dni rozglądam się za nowym rowerem i cały czas moje poszukiwania nie dotarły do końca. Czytam tematy na tym forum i nadal nie mogę jednoznacznie stwierdzić jakiego crossa kupić. Mój budżet wynosi ok. 1500 - 1600 złotych (jeśli naprawdę byłoby to opłacalne to mogę dodać jakąś stówkę jeszcze). Rower potrzebny mi do jeżdżenia po drogach asfaltowych i po ścieżkach w lesie, więc myślę, że cross to dobry wybór. Mam 185 centymetrów wzrostu i ważę ok. 70 kg. Czy znacie jakiś dobry rower, który wpasuje się w moje wymagania?
Fenrir Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Kands Maestro/Unibike Crossfire GTS to bezapelacyjni liderzy w kategorii cenowej 1000-1800zł
Sh1ftry Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 Czy Crossfire GTS jest dużo lepszy od Maestro? Jeśli tak, to co dokładnie się różni?
Fenrir Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Crossfire GTS - 1700zł katalogowo. Lepsza korba, hamulce, lepsze opony. Rama i amortyzator tej samej b.dobrej jakości, Kands - lepsze przerzutki, kaseta, klamkomanetki, trochę wytrzymalsze koła (różnica b.mała). Kands katalogowo - 1299.
Sh1ftry Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 Jaką ramę powinienem wybrać przy moim 185 cm wzrostu (nogi mam dosyć długie)? Jeszcze 19' czy już może 21'?
Fenrir Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Zdecydowanie 21', ja mam 184cm wzrostu, mam MTB-XC od Kandsa i rama 21' na mnie świetnie pasuje
Sh1ftry Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 Crossfire GTS - 1700zł katalogowo. Lepsza korba, hamulce, lepsze opony. Rama i amortyzator tej samej b.dobrej jakości, Kands - lepsze przerzutki, kaseta, klamkomanetki, trochę wytrzymalsze koła (różnica b.mała). Kands katalogowo - 1299. Opłaca się w takim razie dopłacać do tego Crossfire przy tak małych różnicach? Właściwie to dlaczego ten Kands jest aż 400 złotych tańszy (czy marka aż tyle kosztuje)?
Shiryu Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Kandsa ciężko dostać w sklepach stacjonarnych, na marketing też nie wydają, stąd niższa cena. Jeśli zakup przez internet (ew. mozolne zwiedzanie sklepów w okolicy) Ci nie przeszkadza, to IMHO nie warto dokładać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.