Skocz do zawartości

[1500-1600 zł] Zakup nowego roweru crossowego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Od kilku dni rozglądam się za nowym rowerem i cały czas moje poszukiwania nie dotarły do końca. Czytam tematy na tym forum i nadal nie mogę jednoznacznie stwierdzić jakiego crossa kupić. Mój budżet wynosi ok. 1500 - 1600 złotych (jeśli naprawdę byłoby to opłacalne to mogę dodać jakąś stówkę jeszcze). Rower potrzebny mi do jeżdżenia po drogach asfaltowych i po ścieżkach w lesie, więc myślę, że cross to dobry wybór. Mam 185 centymetrów wzrostu i ważę ok. 70 kg. Czy znacie jakiś dobry rower, który wpasuje się w moje wymagania?

Napisano

Crossfire GTS - 1700zł katalogowo. Lepsza korba, hamulce, lepsze opony. Rama i amortyzator tej samej b.dobrej jakości, Kands - lepsze przerzutki, kaseta, klamkomanetki, trochę wytrzymalsze koła (różnica b.mała). Kands katalogowo - 1299.

Napisano

Crossfire GTS - 1700zł katalogowo. Lepsza korba, hamulce, lepsze opony. Rama i amortyzator tej samej b.dobrej jakości, Kands - lepsze przerzutki, kaseta, klamkomanetki, trochę wytrzymalsze koła (różnica b.mała). Kands katalogowo - 1299.

Opłaca się w takim razie dopłacać do tego Crossfire przy tak małych różnicach? Właściwie to dlaczego ten Kands jest aż 400 złotych tańszy (czy marka aż tyle kosztuje)?

Napisano

Kandsa ciężko dostać w sklepach stacjonarnych, na marketing też nie wydają, stąd niższa cena. Jeśli zakup przez internet (ew. mozolne zwiedzanie sklepów w okolicy) Ci nie przeszkadza, to IMHO nie warto dokładać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...