ddr Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Z najbliższym czasie chcę kupić nowe buty do MTB. Do tej pory miałem buty Speca, z których byłem zadowolony - starły się dopiero po 3,5 roku solidnego używania. Teraz chcę kupić Sidi. Tu pytanie czy ktoś wie jak wygląda kwestia ścierania się podeszwy? Na zdjęciach wygląda na dość delikatną, niestety obecnie nie mam możliwości obmacania ich w sklepie. W butach dojeżdżam codziennie do pracy i sporadycznie na jakaś wyprawę z sakwami, więc zdarza mi się też w nich chodzić bo betonach i asfaltach. Nie jakieś spore dystanse, ale sumarycznie może trochę tego być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Pewnie to zależy od modelu, co do ścieralności podeszwy nie mam w zasadzie zastrzeżeń po 2, no prawie 3 latach używania. Tylko właśnie ostatnio zauważyłam, że się lekko jakby rozkleja jeden na boku, co mi się za bardzo nie podoba jak na cenę i raczej sporadyczne użytkowanie jak jest deszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moody Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Do tej pory miałem buty Speca, z których byłem zadowolony Jeśli byłeś zadowolony, to pozostań przy butach Speca. Użytkuję obecnie Sidi i stwierdzam, że podeszwa jest jednak delikatniejsza. Poza tym rozmiarówka Sidi jest trochę wyższa niż u Speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddr Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Spece miały parę mankamentów, poza tym nowe modele wyglądają tragicznie, dlatego szukam wśród innych firm. Rozmiarówka to akurat nie problem - będę miał gdzie przymierzyć. W porównaniu z którymi butami wydają się delikatniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.