ZbyszekZmysichKiszek Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 bedzie mial 3x8 i powiedza mu, ze dzieki temu naped na dluzej mu starczy. co i prawda bedzie, wszak 2 koronek na kasecie nie bedzie uzywal . ps. nie kpie z kupca, raczej ze sklepu.
Arboos Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 Powiedzieli mi tylko abym nie rozglaszal calej sprawy a I jakos postaramy sie dojsc do porozumienia (to byl gest ze strony szefa Bo z mlodymi potem juz nie rozmawialem). Ogolnie ten sklep zawsze mial dobra opinie. Manetki z przodu to X cos tam, nie wiem nie sprawdzalem na necie ale 10 biegow smiga, rower jezdzi plynnie, wszystko gra I Nic wiecej mnie nie interesuje. Moze jakies szczescie mialeem:D To ze Polacy sa nieufni to mnie nie dziwi. Panowie boli was chyba ze ostatecznie wyszedlem lepiej niz jakbym kupil normalnego kandsa. Po co mialbym klamac? Nie znam was wiec nie obchodzilaby mnie wasza opinia gdyby mnie splawili:D ale to wszystko dzieki wan wiec dziekuje:D
Tadeus Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Oj tam, zaraz Polacy, tylko ja ci nie wierzę. Ale przyznam, że chętnie bym zobaczył te manetki i kasetę 10 biegów w tym Kandsie, choćby z ciekawości jak to się prezentuje, bo aż takiego upgrade'u jeszcze chyba na forum nie mieliśmy. Więc jeśli mógłbyś zrobić fotkę (na pierwszej stronie tematu parę wstawiłeś) to chętnie bym to zobaczył
Slight Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 I ja się doczepiam z prośbą o zdjęcie jak to wygląda
pokerman9 Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 to i ja się podczepię o prośbę dodania zdjęć szkoda,że ja się nie dałem oszukać,może bym teraz jeździł na 2T a nie vb
Kiciok Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 http://allegro.pl/kaseta-zebatek-shimano-deore-cs-hg62-10-11-34t-10s-i4306198255.html http://allegro.pl/shimano-deore-manetka-sl-m610-10s-prawa-ispec-i4240818386.html http://allegro.pl/lancuch-shimano-cn-hg-54-10s-hg-x-deore-i4307265203.html http://allegro.pl/shimano-deore-rd-m615-sgs-shadow-przerzutka-tylna-i4247418428.html Najtaniej co znalazłem na allegro. 426zł. A z tego co kojarzę, to korba i przerzutką przednia raczej też do wymiany przy 10s, ale mogę się mylić. Teraz pytanie - ten temat, to bajeczka, czy głupota sprzedawcy?
Arboos Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 Zdjęcia dodam bo i tak miałem zamiar to zrobić Niestety ale zazdrość, brak zaufania i podejrzliwośc to cechy wrodzone Polaków - szkoda. Myślicie że wszyscy wszędzie oszukują i nie potrafią przyznać się do błędu - uwierzcie niektórzy potrafią. Koszt kasety deore i przerzutki nie jest duży pewnie dla nich + manetki z jakimś x -em a mogliby stracić o wiele więcej gdybym puścił famę albo coś innego. Każdy się śmieje jak widzi że ktoś został oszukany w śmieszny sposób a jak potem dowiaduje się że wyszedł na tym ostatecznie lepiej i ma w okolicy porządnych ludzi to na buzi odwrócony księżyc. Tu się zgina dziób pingwina:) Miejcie dalej takie podejście do ludzi to nasz kraj nigdy się nie zmieni. Po co cokolwiek pisać tu na forum skoro nikt w nic nie wierzy? ee? bezsens. To tak jakbym leżał na ulicy, dusił się a inni nie mogliby uwierzyć "jaja sobie robi". Niedługo takie rzeczy nawet bedą miały miejsce bo już którys raz się z tym spotykam. Dobra tyle tego biadolenia. Pozdrawiam użytkowników kandsa 1300 na samym alivio ....i dziękuję za porady:) Korby mi nie wymieniali...... manetka ma x coś tam, nie pamiętam....
Synergy Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Chłopie, wymiana taka nie ma żadnego sensu, oni by stracili na starcie. Takich ludzi nie ma co oddadzą charytatywnie takie części. Przeciętny klient kandsa nie wróci do sklepu, po jakieś większe zakupy, bo nie jest klientem który wrzucici w sklepie na tyle w rower aby starać się tak o jego utrzymanie. Albo Ci dali rabat na te części, albo sam sobie wymieniłeś na własny koszt. I nie mów nic o nieufności polaczków, bo mi się nóż w kieszeni otwiera. A poza tym kands ma klamkomanetki, więc z manetką wymienić musieli Ci klamkę. A może założyli klamkę hydrauliczną z hamulcem hydraulicznym jeszcze?
benek196 Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Synergy spokojnie ja też jakoś nie do końca w to wierzę ale czekam na obiecane zdjęcia nic nie poradzę na to że nie uwierzę dopóki nie zobaczę
mklos1 Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 A z tego co kojarzę, to korba i przerzutką przednia raczej też do wymiany przy 10s Nie koniecznie. Korba też powinna taki łańcuch przyjąć. Jeździłem na 10-rzędowym łańcuchu na korbie M430 i M361. Bez problemu. Przerzutka 9-rzędowa przednia łyka łańcuch 10-rzędowy bez problemu. W tym przypadku jednak jest M41x, więc klatka już jest za szeroka i będą prawdopodobnie problemy. @@Arboos, Zastanawiam się dlaczego jesteś taki szczęśliwy. Jesteś ofiarą próby oszustwa wartego 20 PLN - bo tyle wynosi różnica między kosztem RD-M370 a RD-M430. Hmmm. Może nie oszustwa, ale własnej niewiedzy, którą sprzedawca skrupulatnie wykorzystał, kłamiąc Ci prosto w twarz. Rowery firmy Transrower są w hurcie tak drogie, że nawet wymieniając Ci napęd na 10-rzędowy są wciąż do przodu na tej sprzedaży. Zarzuć zdjęcia, to zobaczymy jaką rekompensatę dostałeś.
pacman Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 · Ukryte przez Fenthin, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 14 Czerwca 2014 - Brak powodu Wyruchali cię bez mydła koleżko ,idź rzuć im to na pysk i każ oddac kase .A jeśli szkoda ci tych 1550 przepłaconych to teraz zapytaj u nich o opcje ubezpieczenia,jak sie uda to zamień się z kimś z innego miasta,na rowery zgłoś że ukradli i czekaj na odszkodowanie i zakup drugiego z neta.
Arboos Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Napisano 14 Czerwca 2014 Na allegro kands chodzi po 1400 zł z tarczówkami. Gdybym chciał do niego kupić kasetę deore, manetki i przerzutkę wyszło by więcej niż 1550zł czyli tyle ile dałem. Nie wiadomo gdzie bym kupił rower to oni też muszą zarobić więc nie wiem po co to piszesz. Na tobie tez zarobili sprzedając ci rower:D tyle że ja w ostatecznym rozrachunku wyszedłem lepiej niż jakbym kupił kands'a za 1400zł bo wątpie abym za 150 zł kupił kasetę deore, przerzutkę i manetki więc właśnie dlatego jestem szczęśliwy - widzę że trudno to pojąć a wy dalej podniecacie się tym że chcieli mnie oszukać, nie wyszło to musieli ponieść straty - chociaż wątpie bo hurtowo taniej ale lepszego osprzetu za 1550zł bym nie kupił raczej w sklepie stacjonarnym. Gdyby się nie zrehabilitowali straciliby renomę bo na pewno bym tak tego nie zostawił - może dlatego woleli tak postapić. Tak czy inaczej w tej chwili nie czuje się oszukany a bardziej czuję się poddany próbie oszukania. Ochłońcie a w poniedziałek bądź we wtorek wstawię foty. (Koleś pewnie musi przerobić zdjęcia w photoshopie:D - myślenie Polaków)
copone Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 I bardzo dobrze, że tak wyszło. Niech ten precedens będzie nauczą dla sprzedawców i lekcją dla kupujących, że nie warto kiwać klienta Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
pokerman9 Napisano 18 Czerwca 2014 Napisano 18 Czerwca 2014 widzę,że koledzy już zdążyli ochłonąć (jak to nap. autor tematu) tak więc prosiłbym w imieniu swoim i kolegów o obiecanie zdjęcia
nopel Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 Dokładnie, sklepowi się to nie opłaca, nie oszukujmy się.Nie mówię że nei wymienili Ci tego, ale.. sklep na pewno stracił na tym. BTW, to jakie masz te manetki w końcu ?
Fenrir Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 > Kupił nowy rower Kands 2014 z znacznie gorszą przerzutką tylną i amorkiem zwykłym, a nie olejowym. > Po 1 wizycie dostał od razu w ch*lere drogie elementy Deore: kaseta i tylna przerzutka Czyli scenariusze są takie 1) Sprzedawca jest na serio chodzącym aniołem i to prawda 2) Jak autor tematu wparował sprzedawcy do sklepu to zostawił po sobie tylko "śmierć i zniszczenie", a sprzedawca płakał jak dawał Deorki 3) Autor tematu to troll/Autor tematu nic nie dostał w zamian i tylko kłamie, że dostał. Ta opcja 3 najbardziej jest prawdopodobna
mklos1 Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 sklep na pewno stracił na tym Dwa fakty: 1) Rowery w hurcie są znacznie tańsze niż większości się wydaje. 2) Jeżeli sklep zamawiał części, to nie płacił detalicznych cen z allegro. Według mnie zapas ceny jest na tyle duży, że sklep jest wciąż wyraźnie ponad kreską. Nie zarobili marży, którą planowali, ale z pewnością nie stracili. W najgorszym wypadku wyszli na zero. Wciąż jednak nie wiem skąd te szczęście u kolegi Wątkotwórcy. Powinien raczej Bogu dziękować, że sprawa potoczyła się tak, a nie inaczej i że sklep nie stanął mu okoniem.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 19 Czerwca 2014 Napisano 19 Czerwca 2014 mysle, ze temat mozna zamknac. nie bedzie odzewu, wraz ze zdjeciami, od autora tego watku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.