Skocz do zawartości

[Piasta] Hope Pro EVO II do Kross'a Level B6

morphi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

chciałem kupić sobię piastę do tyłu Hope Pro EVO II, rower mam aktualnie w serwisie i nie wiem jak to sprawdzić jakiej piasty potrzebuje.

Dokładnie mam kross'a Level B6 z 2012 Roku http://www.kross.pl/pl/2012/level-b6-29er

Wiem na pewno, że piasta ma mieć 32 otwory, lecz nie mam pojęcia jakie ma mieć oznaczenie :

12mm/135mm czy 12mm/150mm.

Dziękuje z góry za pomoc.

Napisano

QR 135 mm lub 10/135mm

Jeśli będzie to wersja QR/135mm to zamykacz można wykorzystać ze starej piasty, Wersja 10/135mm powinna mieć zamykacz thru bolt.

Napisano

Obawiam się, że nie będą chcieli bawić się w sprowadzanie innego koloru, w dobie kiedy standard QR odchodzi do lamusa ... wyprzedają co zostało ...

No chyba, że nie musi to być piasta Hope, na wyprzedaży w Dt4you w cenie 310 zł jest piasta DT340 na 32 otwory, z doskonałym sprzęgiełkiem, numer referencyjny : H340IDCAR32SO1785S

Plik wyprzedaży (zakładka piasty) :

http://www.dt4you.pl/userfiles/file/Wyprzedaz_2014-05-30.xlsx

Piasta jest w komplecie z ośką 10 mm - takie mocowanie zwiększy sztywność tylnych widełek.

Napisano

Niestety chciał bym hope, z tego względu ze ładnie ona brzmi co nie ukrywam brakuje mi tego bardzo w rowerze ;P

Napisano

DT też ładnie brzmią. Ogólne lepsza piasta lepiej brzmi ;)

@Rulez, na pewno.  W końcu skoro to wychodzi z użycia to po co mieliby sprowadzać. Inny kolor sprzedadzą jeśli będą go mieć na stanie.

Napisano

Podejdzie, ale montaż tego jest gorszym patentem niż ośka z gwintem, no i kolor chyba też złoty ...

Co do brzemienia, to może posłuchaj sobie DT ...

Napisano

Ratchet nie brzmi tak ładnie jak porządne pieski (np Zipp),jest głośno,ale trochę "zawodzi" góra-dół.

350 jest lżejsza 60g

Nie gadaj głupot. Ratchet brzmi ekstra i jest bardzo cacy. Poza tym to 340 jest lżejsza ale nie bił bym się o te gramy.
Napisano

Mam obie : 340 QR tył 135 ok 360g,350 QR tył 135 ok 305g.

Być może z osiami po Thru-bolt są lżejsze.

Obie pracują głośno,daleko im jednak do hałasu porządnej piasty z zapadkami.

Na temat jakości sprzęgła nie dyskutuję - z tego powodu kupiłem takie,a nie inne.

Napisano

No wiesz, to wynika z instrukcji które podałem, 340QR - 365 gr, 340 Thru bolt - 295 gr ... więc nic nowego ... jeśli chodzi o mnie to na stanie - 340, 240, ONYX oraz piasty z kół Tricon ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...