GozDD Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam Przymierzam się do zakupu drugich butów SPD. Aktualnie jeżdżę w jakimś starym modelu Rock Ridera z Decathlonu. Nie oczekuje porady jaki model wybrać (chociaż też mile widziane), ale gdzie mogę przymierzyć! i kupić buty w cenie do 500zł. Problem polega na tym, że zarówno z Shimano jak i Sidi (tylko te miałem okazje mierzyć) pasuje na mnie rozmiar 48, którego w sklepach jak na lekarstwo. U mnie w mieście mogę dostać tylko właśnie Sidi lub Nortwave, z czego te drugie tylko na zamówienie. Macie jakieś propozycje sklepów rowerowych z dużym wyborem butów w odległości do 100km od Częstochowy? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Skoro mierzyłeś i wiesz jaki rozmiar to kup przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GozDD Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Tylko, że nie wszyscy producenci obuwia mają taką samą numerację. Poza tym jedne buty są węższe, drugie szersze, następne wyższe w okolicach kostki, inne niższe. Butów akurat nie kupię przez internet. Chyba, że przymierze konkretny model i takie same kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zroweryzowany Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Ja też miałem obawy przy zakupie przez Internet ale zawsze masz prawo wymiany. Jak ktoś podaje długość wkładki to powinno być ok. Zmierz stopę i powinno być w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.