robertocarlos Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam..Jaka sztyce polecacie do hardtaila ? Mam na razie an oku Pro Koryak , Pro PLT i Ritchey Comp V2 ..A moze lepiej dolozyc do drozszej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 A może sztyca Boplight ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A może sztyca Boplight ? zalezy mi zeby dobrze absorbowala drgania czy mozesz jakis model polecic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To na pewno nie aluminiowa jedyne to sztyce amortyzowane suntoura sie nadają, ewentualnie carbon ale jego właściwości tłumiące w tym przypadku sa lekko przereklamowane. Więcej zyskasz kupują większego balona w kole na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ja mam sztycę alu, ale siodełko za to rewelacyjnie tłumi mi drgania Selle Royal Max SLR Vanos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Jak już ściemniasz, to chociaż rób, to z głową. Po pierwsze, jak już, to nie Royal tylko Italia a po drugie Vanox. Pomijam samą kwestię amortyzacji, albo raczej jej braku w takiej desce jak SLR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Vanox made in china może być Vanos a SLR to sobie tak napisali bo tłumaczenie z 双立人 tak a nie inaczej wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Faktycznie trochę pomieszałem - na szybko wtedy pisałem. Macie rację chodziło mi o Selle Italia Max SLR Gel Flow Vanox http://www.selleitalia.com/pdf/MAX-SLR-Gel-Flow.pdf Tutaj opisywałem moje przygody z siodełkiem: http://www.forumrowerowe.org/topic/161396-siodlo-jakie-siodlo-zeby-tylek-nie-dretwial-pomocy/?do=findComment&comment=1494772 Przepraszam za zamęt. Ale z resztą wypowiedzi nic nie ściemniałem, amortyzacja jest i to zaskakująco dobra IMHO, porównanie mam głównie do Selle Italia Viper, które jest dość miękkie, ale amortyzacji nie było za grosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jaką średnicę sztycy masz? Jeśli np 31,6 to możesz zamontować 27,2 z redukcją, sztyce o mniejszej średnicy są bardziej elastyczne co w pewnym stopniu daje namiastkę amortyzacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 dobra koledzy wszysko pieknie i ladnie opisujecie ale jaka sztyce polecicie?? PRO Koryak ,plt ,RITCHEY comp ?? mam redukcje na 27.2 bo kupilem keidys z mysla o innym rowerze wiec moge zalozyc sztyce 27,2 reduktor jest dosc dobrej marki i bardzo dobzre wykonany wiec to tez nie bedzie problem ale to chyba w ostatecznosci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Ja bym brał jednak sztycę o średnicy odpowiedniej do ramy im większa średnica rury tym wytrzymalsza (przyjmuję taką samą grubość ścianek i taki sam materiał) Odnośnie samej sztycy to bierz najlżejszą na jaką Cię stać tylko zwróć uwagę żeby była odpowiedniej długości i z takim offsetem żeby kolano było odpowiednio ustawione do osi pedała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 a warto ladowac sie w tansze karbonowe wynalazki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jak sobie cenisz własne zdrowie i życie to zdecydowanie nie. Poczytaj to forum - dużo jest karbonowych podróbek, które szybko ulegają zniszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.