crupez Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Witam!! Kupiłem okazyjnie całkowicie nowy damper jak w temacie, ale ma tłumienie LM, czyli tłumienie powrotu o małej wartości. Wiem, że można to zmienić rozbierając tłumik i zmieniając liczbę podkładek. Sęk w tym, że nie mogę znaleźć żadnego poradnika jak to zrobić i ile tych podkładek ująć/dodać. Znalazłem jakiś temat na zagranicznym forum, ale napisany jest dla mnie za bardzo skomplikowanie Jak jakaś dobra dusza spotkała się z jakimś rysunkiem/schematem/poradnikiem, to proszę o info w temacie Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2014 Możesz sie pobawić sam, ja w jednym damperze miałem raz ochotę i szybko mi przeszło bo później nie mogłem go poskładać poprawnie Ale damper ma regulacje przecież. A to działa zazwyczaj na iglicy ... chyba ze inaczej, bo tego nie rozbierałem Cytuj
crupez Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 Czytalem co nieco i w RS sa podkladki osobno do kompresji i osobno do tlumienia odbicia. Maksymalne ustawienie to troche za malo jak dla mnie i chce z charakterystyki LM zrobic MM. W ostatecznosci ratuje mnie zakup całej tej główki tłumika, bo są na ebayu nowe, ale zanim dokonam zakupu, to wolałbym ogarnąć sobie to sam po kosztach. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2014 Kwestia dobrania ustawiani czyli bez tutoriala stracenia mnóstwa czasu i niekiedy oleju, ale w zamiast cenne doświadczenie Jak by mi sie nudziło w tygodniu mógłbym wpaść na Rzeszów można pogrzebać razem Cytuj
crupez Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Wlasnie tylko zeby dorwac jasno napisanego tutoriala :-) Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2014 Albo mecz sie sam i napisz tutorial bo tak dokładnych danych grubość podkładek ilość i hierarchia to ciężko znaleźć Cytuj
crupez Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Jest tego sporo, wystarczy wpisac w google fraze "monarch shim stack". Potrzebuje tylko weny zeby to przerobic :-P Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2014 No to shoł mas goł won Cytuj
crupez Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Musi deszcz spaść, bo tak, to szkoda mi dnia ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi