crupez Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Witam!! Kupiłem okazyjnie całkowicie nowy damper jak w temacie, ale ma tłumienie LM, czyli tłumienie powrotu o małej wartości. Wiem, że można to zmienić rozbierając tłumik i zmieniając liczbę podkładek. Sęk w tym, że nie mogę znaleźć żadnego poradnika jak to zrobić i ile tych podkładek ująć/dodać. Znalazłem jakiś temat na zagranicznym forum, ale napisany jest dla mnie za bardzo skomplikowanie Jak jakaś dobra dusza spotkała się z jakimś rysunkiem/schematem/poradnikiem, to proszę o info w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Możesz sie pobawić sam, ja w jednym damperze miałem raz ochotę i szybko mi przeszło bo później nie mogłem go poskładać poprawnie Ale damper ma regulacje przecież. A to działa zazwyczaj na iglicy ... chyba ze inaczej, bo tego nie rozbierałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Czytalem co nieco i w RS sa podkladki osobno do kompresji i osobno do tlumienia odbicia. Maksymalne ustawienie to troche za malo jak dla mnie i chce z charakterystyki LM zrobic MM. W ostatecznosci ratuje mnie zakup całej tej główki tłumika, bo są na ebayu nowe, ale zanim dokonam zakupu, to wolałbym ogarnąć sobie to sam po kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Kwestia dobrania ustawiani czyli bez tutoriala stracenia mnóstwa czasu i niekiedy oleju, ale w zamiast cenne doświadczenie Jak by mi sie nudziło w tygodniu mógłbym wpaść na Rzeszów można pogrzebać razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Wlasnie tylko zeby dorwac jasno napisanego tutoriala :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Albo mecz sie sam i napisz tutorial bo tak dokładnych danych grubość podkładek ilość i hierarchia to ciężko znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jest tego sporo, wystarczy wpisac w google fraze "monarch shim stack". Potrzebuje tylko weny zeby to przerobic :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 No to shoł mas goł won Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Musi deszcz spaść, bo tak, to szkoda mi dnia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi