kamwardega Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Witam! Moje RK 2.2 już się powoli ścierają, chciałbym zakupić jakiś fajny zestaw z małym oporem toczenia i możliwie najlepszą przyczepnością w warunkach sucho/lekkie błotko. Z tego co wyczytałem to warto zainwestować w Schwalbe Rocket Ron 2.1 na przód i Schwalbe Racing Ralph 2.1 na tył. I właśnie, jak ze ścieraniem gdybyśmy porównali Rocket Ron'a i Racing Ralph'a gdybym je brał na tył?
zienio Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 hej Nie smigam osobiscie na 29er ale sporo swego czasu smigałem na bajkach znajomych do tetsów. Bardzo fajnie sprawdzał sie własnie zestaw RK napęd i XK na przedzie. drugi ziomek mial na tyle RR przednia RR obie 2.25 i chyba własnie ten rozmiar byłe polecił. Opony szły po asfalcie jak i w terenie jak szatan Zdecydowanie bardziej mi ten kapec 2,25 odpowiadał niz 2.2 ze stajni Conti. Opory toczenia m,oim zdaniem małe. Kwestia ścieralności, hmm RR na przedzie 2 sezon i dalej klocki wyglądają ok, niestety RR na tyle i po smiganiu po asfalcie dosc szybko znika. Zezon spokojnie styknie wszystko kwestia gdzie i jak smigasz i jak hamujesz Zestawik RR +Rralph polecam ale 2.25
Swider23 Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Zależy gdzie się będziesz ścigał, ale jeżeli jesteś ogarnięty technicznie, a chcesz mieć szybki zestaw to przód Racing Ralph 2.25, tył Thunder Burt 2.1 oba Schwalbe.
kamwardega Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 Nie ukrywam, że zależy mi też na wadze Co powiecie o Geax Aka? Szybko się ścierają?
GhOsTwrc Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Polecam z calego serca Geax Saguaro 2.2 TNT+ mleko( jak wczesniej nie uzywales to zacznij!!) , testowalem rozne inne modele typu x king, maxxis ikon ,mezcal, schwalbe odpadly ,na stracie z racji papierowosci Geax Aka to moim zdaniem nieudany model w niczym nie jest lepszy od saguaro , a do tego jak jest mokro to zabójstwo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.