Skocz do zawartości

[Opony] Zestaw do ścigania dla 29er

kamwardega

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Moje RK 2.2 już się powoli ścierają, chciałbym zakupić jakiś fajny zestaw z małym oporem toczenia i możliwie najlepszą przyczepnością w warunkach sucho/lekkie błotko. Z tego co wyczytałem to warto zainwestować w Schwalbe Rocket Ron 2.1 na przód i Schwalbe Racing Ralph 2.1 na tył. I właśnie, jak ze ścieraniem gdybyśmy porównali Rocket Ron'a i Racing Ralph'a gdybym je brał na tył?

Napisano

hej

Nie smigam osobiscie na 29er ale sporo swego czasu smigałem na bajkach znajomych do tetsów.

Bardzo fajnie sprawdzał sie własnie zestaw RK napęd i XK na przedzie.

drugi ziomek mial na tyle RR przednia RR obie 2.25 i chyba własnie ten rozmiar byłe polecił. Opony szły po asfalcie jak i w terenie jak szatan :) Zdecydowanie bardziej mi ten kapec 2,25 odpowiadał niz 2.2 ze stajni Conti. Opory toczenia m,oim zdaniem małe.

Kwestia ścieralności, hmm RR na przedzie 2 sezon i dalej klocki wyglądają ok, niestety RR na tyle i po smiganiu po asfalcie dosc szybko znika. Zezon spokojnie styknie wszystko kwestia gdzie i jak smigasz i jak hamujesz :)

Zestawik RR +Rralph polecam ale 2.25

Napisano

Zależy gdzie się będziesz ścigał, ale jeżeli jesteś ogarnięty technicznie, a chcesz mieć szybki zestaw to przód Racing Ralph 2.25, tył Thunder Burt 2.1 oba Schwalbe.

Napisano

Polecam z calego serca Geax Saguaro 2.2 TNT+ mleko( jak wczesniej nie uzywales to zacznij!!)  , testowalem  rozne inne modele typu x king, maxxis ikon ,mezcal,  schwalbe odpadly ,na stracie z racji  papierowosci

Geax Aka to moim zdaniem nieudany model  w niczym nie jest lepszy od saguaro  , a do tego jak jest mokro to zabójstwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...