Imagooner Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Witam. Poleci ktoś może bagażnik i sakwy do Unibike'a? Dobre jakościowo i niedrogie (do 200zł za komplet).
dovectra Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 do 200 zł ciężko crosso dry + jakiś ludzki bagażnik to juz prawie 300 zł
robertrobert1 Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 200 pln na komplet czyli sakwy + bagażnik czy 200 pln na komplet sakw ?
Imagooner Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 Witam ponownie.Jeśli chodzi o sakwy, to mój budżet okazał się strasznie ograniczony. Potrzebuję jednak kupić jakieś na góra rok, na mniejsze wycieczki. Na allegro znalazłem takie:http://allegro.pl/sakwy-northwind-kpl-27-litrow-czarne-i4288813001.htmlMyślicie, że będą ok? Nie jest to CROSSO, ale wygladają całkiem całkiem.
robertrobert1 Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Te sakwy nie są Crosso ale wyglądem i rozwiązaniami technicznymi znacznie Crosso przewyższają. Rzekłbym nawet więcej...od tych sakw to już krok ku Ortliebom. Jednak coś musi się jednak kryć pod w miarę niską ceną. Po pierwsze, widzę dość niską pojemność. czyli 27 l. Ortlieby mają 40 l pojemności a Crosso deklarują nawet 60 l choć moim zdaniem to pojemność mocno naciągana. Po drugie, Widzę dość monstrualne mocowania na plecach. Podejrzewam,brak usztywnienia pleców. Po trzecie, za niską ceną musi iść niska jakość. Obym się mylił ale spawy mogą puszczać a użyte plastykowe części mogą pękać. Jednak jak na rok użytkowania to całkiem dobry wybór.
Imagooner Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 Jeszcze takie znalazłem firmy Kellys:http://rower-sport.pl/pl/p/Sakwa-na-bagaznik-KELLYS-TRIAL-BASE/1201
robertrobert1 Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Ta propozycja to dno. Bardzo upierdliwa w zakładaniu/zdejmowaniu, niewygodna w użytkowaniu i nigdy nie mozna przewidzieć kiedy suwaki puszczą a wówczas z sakw wszystko wypada.
jorisvoorn Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Podłączę się pod temat. A jaki bagażnik? Też posiadam crossfire i z czasem będę chciał dokupić bagażnik i sakwy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.