Gość Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Ja: "scyzoryk" z zestawem imbusów, śrubokrętem płaskim i oczkowym, zapasową dętkę, zestaw łatek z klejem, kilka zaworków, małe kombinerki, scyzoryk, klucz do szprych, klucz płaski 10/8, taśmę izolacyjną, kawałek sznurka, kilka trytytek, rozpinacz łańcucha, zapalniczkę, zapasowe bateryjki R3 do tylnej lampki i akumulatorek 18650 do przedniej. No i kilka plastrów do opatrywania skaleczeń i coś do samoobrony Nie wiem czy smartfona można tu uznać jako narzędzie. Ale jeśli wziąć pod uwagę diodę LED jako awaryjną latarkę i aplikacje nawigacyjne z mapami offline to chyba trochę tak.
TheGie Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 A na długie wyprawy to wozisz ?!, "to" czyli skrzynkę z narzędziami . Osobiście jak wyruszam w las to zabieram ze sobą łyżki do opon, dętkę, multitool, smartfon, mini pompkę, troszkę gotówki.
bzyko Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Zależy gdzie się jedzie. Twój zestaw uzupełniony co nieco sprawdziłby się z powodzeniem na wyprawie. Na codzień nie widzę sensu wożenia tego wszystkiego. Np: jeżdżąc do pracy codziennie mam ze sobą jedynie zapasową dętkę. Mógłbym zamiast dętki wozić łatki, ale czasem uszkodzenia dyskwalifikują użycie łatek, więc wolę nową lub naprawioną w zaciszu domowym zapasową dętkę. Pompki nie liczę bo i tak na stałe jest przymocowana do roweru. Na jednodniówki (bez hardkoru) oprócz smaru do łańcucha też nic więcej nie zabieram. Współczesne rowery z dobrej jakościowo półki (regularnie doglądane) są bezawaryjne. Moim zdaniem najważniejszy jest dobry telefon, nie taki co przy upadku z wysokości pół metra rozpada się na kawałki. Istotne zwłaszcza jak lubisz zapuszczać się samotnie w teren, bo jak się połamiesz to potrafi uratować życie.
ublizzard Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Ja wożę dętkę (czasem warunki pogodowe nie pozalają na łatanie), scycoryk (komplet kluczy, imbusy, skuwacz i łyżki), pompka i to wszystko. Na kilkudniowe wyprawy nie jeżdżę, więc więcej nie woże sprzętu ze sobą. Dobrym patentem gdy pójdzie dętka i/lub opona i nie można załatać lub wymienić dętki jest napchanie trawy do opony żeby powoli się dotoczyć do domu. Ale to w sytuacjach awaryjnych. Jeszcze wożę ze sobą taki pokrowiec na dokumenty chroniący przed wilgocią. Jak deszcz leje wkładam do niego telefon ;D
Gość Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 A na długie wyprawy to wozisz ?!, "to" czyli skrzynkę z narzędziami . Osobiście jak wyruszam w las to zabieram ze sobą łyżki do opon, dętkę, multitool, smartfon, mini pompkę, troszkę gotówki. 50 - 100 km. Chociaż jak już mam zamocowaną torbę na bagażniku to nie zdejmuje; idzie się przyzwyczaić Dzięki za przypomnienie - łyżki do opon i trochę kasy też oczywiście wożę. Pompkę mam zamocowana więc nie liczę jej jako narzedzia, podobnie jak kolega wyżej A do lasu jeszcze jedno by się przydało - środek na komary W tym roku jest ich dużo. I kleszczy podobno też
Kiciok Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Dętkę (muszę dzisiaj kupić nową...) multitool, łyżki do opon dwie sztuki, łyżeczkaka do jedzenia w trasie , śrubokręt do regulacji przerzutki, zapasową baterię do S2... i parę drobiazgów jak tabletka przeciwbólowa, gumki-recepturki.. Dwie torebki, to jest gdzie upychać Ach, bym zapomniał, pompka no i portfel mam prawie zawsze ze sobą.
lucass3 Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Multitool crank brothers Multitool (w formie kombinerek) Detka łatki pompka rękawiczki robocze spinka
GIANT84 Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Po tym temacie pewnie dorzucę parę rzeczy multikey kelly dętka łyżki do opon spinka do łańcucha śrubokręt do regulacji przerzutki nie ma w multitoolu??
Kiciok Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Jest, ale ten jest węższy i dłuższy... wygodniejszy, no i może przydać się do innych zadań, nie przewidzianych w przeznaczeniu
lyndowss Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Nic, mój rower jest dobrze utrzymany i jest bezawaryjny. Zawsze coś może się zepsuć, ale nie mam zamiaru wozić skrzynki z narzędziami.
Mod Team michuuu Napisano 6 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2014 Osobiście jak wyruszam w las to zabieram ze sobą łyżki do opon, dętkę, multitool, smartfon, mini pompkę, troszkę gotówki. A gotówka w lesie po co. Jelenie biorą opłatę za przejazd?
Mod Team safian Napisano 6 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/85609-sprzet-jaki-sprzet-ze-soba-wozicie/ http://www.forumrowerowe.org/topic/16782-wyposazenieco-zabierasz-w-trase/ i pewnie kilka innych takich samych tematów było, zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.