xshadows Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Witam Przymierzam się do wymiany mojego już poczciwego szrotu [Horizon Flash] na coś lepszego.... Po znajomości mam możliwość kupienia Meridy Kalahari 530. Z tego co ziomek mi mówił to ostatnio wymienił: - całe tylne koło- przednia opona- klamki- siodełko- stery- łańcuch- tylna przerzutka- pedały Gdyby ktoś mógł zerknąć na owy rowerek i powiedzieć mi ile on jest mniej więcej wart, kolega życzy sobie za niego 850zł Nie znam się jeszcze tak dobrze na częściach więc ciężko mi ocenić czy jest wart tej ceny... Tu kilka fotek
Tadeus Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Jedyne co tam jest dobre to klamki i tylne kolo. To niski model Meridy i reszta jest bardzo podstawowa. Sam bym dozbieral do Scuda 26 alivio z Allegro.
robertrobert1 Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Patrząc po zdjęciach a w zasadzie sposobie pokazywania roweru widać, że gość ma nędzne pojęcie o rowerze/sprzęcie gdyż nie potrafił zaprezentować wielu ważnych szczegółów. A może ... prezentował tak celowo gdyż ma coś do ukrycia
xshadows Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 Patrząc po zdjęciach a w zasadzie sposobie pokazywania roweru widać, że gość ma nędzne pojęcie o rowerze/sprzęcie gdyż nie potrafił zaprezentować wielu ważnych szczegółów. A może ... prezentował tak celowo gdyż na coś do ukrycia No niby handluje rowerami tylko innego typu więc myślę że jakieś tam pojęcie ma... Może jednak ta druga opcja Ale spoko już mu odmówiłem bo szczerze to jeszcze trzeba by dołożyć jakiś widelec amortyzowany do tego a to już ponad tysiak ceny ogólnej by wyszedł. A w tej cenie wydaje mi się że coś lepszego bym już ustrzelił
Kiciok Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 Przednia obręcz, a raczej pewnie całe koło do wymiany jest Poza tym nie mam pojęcia za co on chce te 850zł...
Tadeus Napisano 6 Czerwca 2014 Napisano 6 Czerwca 2014 No, ale też bez przesady, by kolega nie pomyślał, że jego znajomy to jakiś oszust To po prostu chyba najpopularniejszy typ roweru w Polsce. Czyli markowy, ale najniższa półka na tourneyu - obecnie nowe takiej klasy (choć już nowocześniejsze, z amortyzacją itd.) sprzedaje się za jakieś 900-1300zł. Sam takiego miałem. Oczywiście się nie opłacają. W tym przypadku zaczęto stopniowe polepszanie tego roweru. Ale póki co jest tak w 40%...
xshadows Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 spoko to znajomy znajomego więc typka nie znam... I tak trzeba by jakiś amorek dorzucić a to już przekroczy 1tyś. To dołożyć do tego jakieś 200-300zł i jest nowy Kands Energy 1300... z tego co czytałem to często polecany rower w tej cenie.
Tadeus Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 No, albo możesz kupić SCUDa, który jest tym samym, co Kands tylko jeszcze za stówkę mniej.
xshadows Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 No, albo możesz kupić SCUDa, który jest tym samym, co Kands tylko jeszcze za stówkę mniej. Jakiś konkretny model ?
Tadeus Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Pisałem już w tym temacie http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=scud+26+alivio&search_scope=&bmatch=seng-v8-p-aur-nwatch-spt-0423
xshadows Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Pisałem już w tym temacie http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=scud+26+alivio&search_scope=&bmatch=seng-v8-p-aur-nwatch-spt-0423 Faktycznie... przepraszam za gafę... mój błąd. Szkoda że nie ma modelu z tarczami. Kands oferuje taki rowerek
Tadeus Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Huehue. Przecież dopiero co miałeś niski budżet. Te na tarczach to już 1399zł
xshadows Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 Huehue. Przecież dopiero co miałeś niski budżet. Te na tarczach to już 1399zł Nie no budżet to jakieś 1-1,2tyś. To że kolega po "taniości" chciał opchnąć rower to swoją drogą. I tak na początku przymierzałem się do kupna Korssa Hexagona X6 ale cena z 2014 mnie odstraszyła za to z 2013 jest do przyjęcia. Ale ludzie nie polecają tego roweru a właśnie Kandsa. [Hex też jest na tarczach ]
Tadeus Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 My tu Hexagony znamy aż za dobrze... I nie bez powodu ich ludzie nie polecają. Kandsy są lepsze pod praktycznie każdym względem. Żeby było śmieszne, seria Level A tego samego producenta opłaca się już znacznie bardziej.
xshadows Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Napisano 9 Czerwca 2014 My tu Hexagony znamy aż za dobrze... I nie bez powodu ich ludzie nie polecają. Kandsy są lepsze pod praktycznie każdym względem. Żeby było śmieszne, seria Level A tego samego producenta opłaca się już znacznie bardziej. No tak tylko to już inna półka cenowa niż Hex czy Kands, Scud. Myślę że 1200zł to jest takie max jakie chce na rower wydać. Nie jestem jakiś wybredny... Na obecnym Horizonie też mi się w miarę jeździ tylko jeśli chodzi o regulację tego cuda to już graniczy z cudem. A przychodzi co do czego to trzeba teraz każdą część wymienić żeby coś z nim zrobić. To wolę zainwestować w coś nowego.
damianio Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 co sadzicie o tej Meridzie? Warty swojej ceny? http://olx.pl/oferta/merida-kalahari530-r18-tanio-CID767-ID6l6Ol.html#8b88cd7781 i chyba ten sam ale inny http://olx.pl/oferta/rower-merida-kalahari-530-CID767-ID61CLn.html
burz Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Jedyne co tam jest dobre to klamki i tylne kolo. To niski model Meridy i reszta jest bardzo podstawowa. Sam bym dozbieral do Scuda 26 alivio z Allegro. Klamki niekoniecznie, LXy są miętkie... (albo gumowate, jak kto woli)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.