Fenrir Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ostatnio pojawił mi się taki problem który psuje całą przyjemność z jazdy na rowerze i zwalnia mnie podczas jazdy: już po 1,5 minuty od wyjścia z domu i zaczęcia jazdy zaczyna mnie narastająco boleć pięta, dokładniej okolice śródstopia, kości sześciennych i kości klinowatych (po ludzku: środek stopy), jeżdzę w tanich butach z targu ze średnio-miekką podeszwą (gumowa) imitujących buty SPD, pedałuje śródstopiem, a nie palcami, siodełko ustawione mam trochę za wysoko (jak depnę w pedał, to noga jest całkowicie wyprostowana), ale nie przeskadza mi to (chyba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Pewnie się dorobiłeś zapalenia rozcięgna podeszwowego. Taki podatek od głupoty, że tak się wyrażę. Wiesz że jeździsz w miękkich butach i prawdopodobnie boli od tego, a jeszcze jeździsz. Pojeźdź jeszcze w miękkich butach, na pewno się polepszy . Od kiedy pięta jest na śródstopiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Niestety nie mam butów SPD, trekkingi jakie posiadam, to takie niezbyt na rower, a w glanach jeździł nie będę, więc jak sobie z tym poradzić? W sumie nie jestem lekarzem, nie znam nazw, co gdzie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 W sumie nie jestem lekarzem, nie znam nazw, co gdzie jest. O ile dobrze rozumiem, to Klosiu mial na mysli kwestie, na ile Twoj temat watku ma sie do tresci posta. W temacie mowisz o piecie, w poscie kilkukrotnie powtarzasz srodstopie. OBA pojecia pozwalaja innym czytajacym to zakladac, ze znasz i odrozniasz te czesci stopy. Wiec jak - skoro sam pisales, to wiesz w tych dwoch przypadkach, co gdzie jest? Poza tym nie bardzo czaje: jesli buty "imituja" SPD, to w koncu jezdzisz na SPD czy na platformach z imitacjami? pedałuje śródstopiem, a nie palcami, siodełko ustawione mam trochę za wysoko (jak depnę w pedał, to noga jest całkowicie wyprostowana), ale nie przeskadza mi to (chyba). Tu juz w ogole kosmos. Wiesz, ze cos jest nie halo. I dokladnie robisz to, co jest nie halo. Zwykle faktyczny problem pojawia sie wtedy, kiedy ktos robi wszystko tak, jak powinien, a uzyskuje rezultat odwrotny od zamierzonego. Ty podtrzymujesz inna metode niz mowia prawidla sztuki, wiec czemu pytasz, co jest nie tak, skoro sam piszesz, ze wiesz, co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.