Skocz do zawartości

[Buty/Pedały SPD MTB]

leniwyzaskroniec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam pedałów SPD do roweru do 150zł. i butów do 300zł  Chciałbym zapytać Was na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. Jeżdże wiecej w terenie póki co bez szaleństw, ale w przyszłym roku mam zamiar udoskonalić rower ;) i milo by było jakby nadawały się też do ostrzejszej jazdy. Wpadł mi w oko model SHIMANO PD-A530 http://allegro.pl/mtb-pedaly-spd-shimano-pd-m530-bloki-slx-i4242581303.html czy ktoś ma jakies opinie na ich temat? Wdzieczny byłbym również jakby ktoś mi coś polecił.

P.S Zakładam nowy temat, ponieważ dużo tematów nie uwzględnia nowości które już są na rynku ;)

P.S.2 Pozatym mój pierwszy post na forum także Cześć wszystkim

Pozdrawiam

Ja mam PD-M520 oraz buty z Decathlonu Rockrider te za 259,99.

Przejechałem jak na razie na nich ponad 2 tys km i buty jak i pedały wyglądają prawie jak nowe.

Jestem z nich bardzo zadowolony.

Buty to lepiej przymierzyć, żeby za duże nie były, bo to ważne w SPD.

te PD-A540 to całkiem rozsądna propozycja, drugie pytanie z tymi luzami. Nigdy nie mialem butów SPD i te luzy podejrzewam, że są między blokami a systemem wpięcia tak? czy istnieje jakaś możliwość w przypadku pojawienia się luzów ich zlikwidowania i skąd one się biorą, np wyrabiają się bloki?

Osobiście używam PD-520 i butów shimano M-088 od ponad roku, jazda i po asfalcie i po plaży i spore górki w lesie z błotem, przebieg zestawy to około 5 tyś km.

Jak na razie daje ten zestaw radę bez problemów, więc mogę polecić z czystym sumieniem, możesz zamiast 520 kupić 540 tylko po co przepłacać jak i tak starczą na minimum dwa lata. Oczywiście buty mają zawyżoną numerację jak to shimano ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...