leniwyzaskroniec Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Witam. Szukam pedałów SPD do roweru do 150zł. i butów do 300zł Chciałbym zapytać Was na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. Jeżdże wiecej w terenie póki co bez szaleństw, ale w przyszłym roku mam zamiar udoskonalić rower i milo by było jakby nadawały się też do ostrzejszej jazdy. Wpadł mi w oko model SHIMANO PD-A530 http://allegro.pl/mtb-pedaly-spd-shimano-pd-m530-bloki-slx-i4242581303.html czy ktoś ma jakies opinie na ich temat? Wdzieczny byłbym również jakby ktoś mi coś polecił. P.S Zakładam nowy temat, ponieważ dużo tematów nie uwzględnia nowości które już są na rynku P.S.2 Pozatym mój pierwszy post na forum także Cześć wszystkim Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ublizzard Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ja mam PD-M520 oraz buty z Decathlonu Rockrider te za 259,99. Przejechałem jak na razie na nich ponad 2 tys km i buty jak i pedały wyglądają prawie jak nowe. Jestem z nich bardzo zadowolony. Buty to lepiej przymierzyć, żeby za duże nie były, bo to ważne w SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rejver Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ja mogę ci polecić buty Shimano SH M088 tylko musisz je oczywiście zmierzyć przed zakupem, a jeśli chodzi o pedały to standardowo Shimano PD-M540 nie łapią szybko luzów i w błocie też dają radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniwyzaskroniec Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 te PD-A540 to całkiem rozsądna propozycja, drugie pytanie z tymi luzami. Nigdy nie mialem butów SPD i te luzy podejrzewam, że są między blokami a systemem wpięcia tak? czy istnieje jakaś możliwość w przypadku pojawienia się luzów ich zlikwidowania i skąd one się biorą, np wyrabiają się bloki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miloniu Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Osobiście używam PD-520 i butów shimano M-088 od ponad roku, jazda i po asfalcie i po plaży i spore górki w lesie z błotem, przebieg zestawy to około 5 tyś km. Jak na razie daje ten zestaw radę bez problemów, więc mogę polecić z czystym sumieniem, możesz zamiast 520 kupić 540 tylko po co przepłacać jak i tak starczą na minimum dwa lata. Oczywiście buty mają zawyżoną numerację jak to shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leniwyzaskroniec Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Dzięki za odpowiedzi. Wybór padł na PD-520, co do butów to w sklepie w moim miescie nie mieli i muszę jechać do wiekszego miasta, bo buty jednak pasowało by przymierzyć przed zakupem. Dziekuję za pomoc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.