Waldizer18 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Hej, założyłem konto specjalnie, żeby się wyżalić. W poznańskim sklepie Cyklotur robię zakupy już od dłuższego czasu, ale ostatnio mam z nimi spore problemy. Chodzi o to, że sklep Cyklotur sprzedaje przedmioty BEZ OPAKOWAŃ za pełną cenę, nie informując o tym swoich klientów na stronie www. W ten sposób wepchnięto mi już żarówkę halogenową, łańcuch KMC i pedały. W przypadku żarówki i łańcucha nie było jak potwierdzić, że otrzymuję przedmiot, który zamówiłem (brak oznaczeń). W przypadku żarówki halogenowej miałem otrzymać żarówkę marki Philips, a dostałem jakiegoś noname'a. Moje komentarze przy odbiorze tych przedmiotów spotkały się tylko z wyśmiewaniem mnie i bagatelizowaniem problemu. Ostrzegam zatem przed zakupami w Cykloturze, bo to co kupimy jest ruletką - nie można potwierdzić co dostajemy do ręki, bo 70% produktów jest bez opakowania. Istnieje szansa, że to części wymontowane z rowerów, które się nie sprzedały - nie wnikam w szczegóły, tylko ostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpeedyBandito Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Stary, zjedz snikersa bo zaczynasz gwiazdorzyć Prawdą jest, że byłeś u mnie wczoraj i zrobiłeś awanturę, że żarówka (chodzi o taką żarówkę) jest bez opakowania. Tłumaczyłem Ci, ża takie żarówki przychodzą w opakowaniach zbiorczych po np. 100 sztuk, a my je sprzedajemy pojedynczo pakując w zamykany woreczek foliowy. Podobna sytuacja występuje np. w przypadku dętek, spinek do łańcucha itp., gdzie można kupić wersję bez kartonika o kilka złotych taniej niż w kartoniku. Poza tym jest to ten sam pełnowartościowy produkt, a przy okazji oszczędzamy trochę środowisko Nie wyśmiewałem się z Ciebie, problemu nie bagatelizowałem, bo dla mnie nie ma żadnego problemu, wyjaśniłem Ci jak to wygląda. Ty jednak groziłeś, że napiszesz na forum i jak widzę dopiąłeś swego Miałeś jeszcze na tyle tupetu, żeby po tym wszystkim prosić o rabat, i ja Ci z pełną premedytacją go nie udzieliłem, wytłumaczyłem też dlaczego nie dam Ci rabatu (chodziło o rabat od 10 zeta). Twierdzenie, że 70% produktów jest bez opakowania jest kłamstwem. Pisanie, że istnieje szansa, że części są wymontowane z rowerów takoż jest kłamstwem. A pisanie nieprawdy, jak wiemy, do niczego dobrego nie prowadzi... Generalnie ręce opadają, długo się zastanawiałem czy w ogóle odpisywać na twojego posta, ale jednak postanowiłem sprostować to i owo, bo jednak sytuacja dotknęła mnie trochę. Na koniec mogę tylko życzyć szczęścia w znalezieniu swojego rowerowo-sklepowego eldorado. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Buhahaha, dobre stary. Jak byś dostał korbę albo przerzutkę bez kartonika to może miałbyś podstawy do żalenia się ale żarówka albo łańcuch no bitch please... Z resztą jeśli Ci to faktycznie przeszkadza to po co nadal tam kupujesz - skoro już się "przejechałeś" na nich i dostałeś łańcuch i żarówkę bez pudełka? Swoją drogą ciekawe, że to są dla Ciebie "spore problemy", twoje życie musi być przegrane skoro się przejmujesz brakiem pudełka >> w piecu chcesz nim palić czy jak? Przecież sklep nie zrobi Ci problemu jeżeli coś by miało wadę fabryczną i chciałbyś to oddać na gwarę, możesz też zwrócić każdy przedmiot Odpuść sobie takie historie bo to ludzie będą się z Ciebie śmiać a nie wystrzegać się Cykloturu, który raczej negatywnych opini nie ma - sam jestem zadowolonym klientem. Nie no, w sumie dzięki - you made my day Pudełeczka do malutkiej żarówki nie dali >> idź się poskarżyć rodzicom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Tacy "klienci" są najgorsi, nie dość, że kupują jakąś tanią pierdółkę za 10zł i zabierają cenny czas na rycia gara to jeszcze ci obrabiają dupę na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andybike Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Zwłaszcza że chłopaki stają na rzęsach żeby każdemu dogodzić. Pamiętam jak sprzedawca pełen cierpliwości dobierał kaski moim córeczkom, pytając czy tu nie gniecie, czy tam nie uciska co wcale jest proste wyciągnąć nieraz od 4-latki Innym razem mierzyli suwmiarką czy przedni błotnik zmieści się między widelec a oponę (było naprawdę mało miejsca). Jak chcę coś kupić, ale nie jestem pewien czy będzie pasować to jadę do cykloturu bo wiem że tam nie wcisną byle czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Ja kupowałem w cyklo jak jeszcze mieli sklep przy naromowickiej. Po schodach w dół, można się było w łeb walnąć Pisanie, że wciskają bez pudełek podróbki jest brednią. Może i faktycznie przydałaby się informacja, że towar bez opakowania, ale przecież zdecydowana większość z nas pudełko wywali, zwłaszcza od żarówki:P Na moje coś Ci w życiu nie wyszło i próbujesz odgrywać się na Bogu ducha winnym sklepie. Może idź do kościoła i tam znajdź ukojenie? To napisałem ja, Przeor Karmelitów Bosych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gelfik Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Zostawiłem u chłopaków kupę forsy, w internetowym i stacjonarnym i za każdym razem obsługa na najwyższym poziome, niezależnie czy zakupy za 50zł czy za 500zł. Bezproblemowe anulowanie pomylonych zamówień. Może miałeś po prostu kiepski dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandanara Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Kupiłem koło kompletne tylne pod kasetę 28 cali za 100 zł czekałem dość długo i obręcz oraz bębenek były lekko obrypane, ale cena dobra to nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vidoq Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Kończ Waść modzie. Wstydu oszczędź. Życzę sobie takich jak autor kłopotów. Jeżeli dostałeś coś, autorze, niezgodnego z zamówieniem - reklamuj. Ale nie pisz, proszę, o braku pudełka na... żarowkę i łańcuch. Naprawdę są większe nieszczęścia w życiu. Duperelami nie warto sobie i drugiemu psuć nerwów. Do mnie mostek i kierownica także przyszły bez pudełka.Byly w foliowych woreczkach. Założyłem żonie i jeździ. Ważne, że przyszły całe i nieuszkodzone. Chłopie. Naprawdę nie warto marnować życia na tak błahe sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Centrum rowerowe - tam kupuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandanara Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 A Centrum rowerowe i Cyklotur to nie jest ta sama firma (przynajmniej część wysyłkowa)? Mają identyczne sklepy internetowe. Tylko cyklotur ma odbiór osobisty w Poznaniu a Centrum w Toruniu i Bydgoszczy bodajże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 no... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 2 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Waldizer18 twój post to jawna kpina albo nieudolna próba oczernienia sklepu. Proszę zakładać nowy temat jeśli ktoś zechce wystawić opinię, ten wątek trudno traktować poważnie, ZAMYKAM aby nie ciągnąć dalej szopki i jałowych dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.