Skocz do zawartości
  • 0

Kross level A2 czy inny?

Gość Andrzej

Pytanie

Gość Andrzej
Napisano

Witam. Zamierzam kupic krossa level a2 z 2013 roku czy warto za 1420zł? Czy w tej cenie coś innego jest również godne uwagi? Przeznaczenie to 40% asfalt 60% las i bezdroża

zastanawiam się nad rozmiarem ramy bo pewnie kupię przez internet  to chciałbym już raz dobrze wybrać. Mam około 73 kg wagi i wzrost około 185 cm. według tabel powinienem wziąć albo 19 albo 21 tylko że w tym krossie rama jest podobno bardziej sportowa niż np w lazaro  więc  będę bardziej pochylony  na 21 a na 19 bardziej wyprostowany jeśli się nie mylę. Czy w levelu da się podnieśc kierownicę/ mostek żeby np podczas wycieczek było wygodnie?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chcesz podnosić cokolwiek (nie da się bez wymiany mostka/kierownicy) to może zastanów się nad innym rowerem :) Głównym atutem tego roweru jest bowiem konfiguracja gotowa pod ściganie się/ambitniejszy sport w lesie.

W tej cenie masz wygodniejszy Kands 1300 Disc 2014. Rower na podobnym poziomie osprzętowym (w tym roku mają już porządne olejowe amortyzatory i wzmacniane/oczkowane koła), a do tego ma już tarcze mechaniczne, więc w przyszłości będzie taniej i łatwiej zmienić na hydrauliki (około 300-400zł).

Gość Andrzej
Napisano

A czy 19 rama będzie dla mnie odpowiednia? Przymierzalem podobny ale z rama 21 i byłem bardzo pochylony do przodu czy na 19 będzie lepiej?

Gość Andrzej
Napisano

Myślę że mój wybór padnie na krossa. Nie jeżdżę po bardzo trudnym terenie i jak na razie v-brakei powinny mi wystarczyć.  Bardziej mi się podoba jego wygląd i cena prawie taka sama jak kandsa.  Tylko zastanawiam się nad ramą czy 19 czy 21. Przymierzałem black edition 21 i wydawał mi się trochę za duży. Mam 17 lat więc może jeszcze urosnę jak na razie mam około 185 cm. Poszukam jeszcze w sklepach stacjonarnych i porównam te dwa rozmiary choć po 5 minutach jazdy próbnej nie odczuje za bardzo czy mi jest wygodnie czy nie. zakup planuję na dobrerowery.pl chce jeszcze zakupić albo łańcuch( dł. około 80cm) albo u-locka cena w jakiej chcę się zmieścić to 150zł a jeśli  i za 100zł lub mniej cos na tej stronie jest warte uwagi i nie dużo gorsze to również napiszcie zawsze coś się zaoszczędzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...