Skocz do zawartości

[Dieta] Jem wiecej i chudne ...

woodu16

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko.

Mam taki problem. Jakies 4 lata temu wazylem ~ 107 kg co przy wzroscie 176 cm bylo zdecydowanie zbyt wysokim wynikiem. Zaczolem regularnie trenowac na rowerku ( nie bylo latwo ) i po 3 latach waga pokazywala 85 kg. Zima w tym roku byla lagodna wiec pozwalala na wiecej ruchu. Od stycznia do teraz mam przejechane jakies 4k kmow a waga pokazuje 77 kg. I tu moje pytanie co do diety jem mniejwiecej tak:

godz 7 - batonik musli + kawa z mlekiem

godz 9 - bulka pszenna z mozarella lub tunczykiem , pomidor , salata , ogorek

godz 11 - kefir naturalny 0,5 litra

godz 13/14 - jablko banan + kawa z mlekiem

godz 15:30/16 - obiad ( jem to co wszyscy domownicy , specjalnie nie wybrzydzam )

godz 19/20 - bulka grahamka+szynka+ser zolty+ogorek ( czasem keczup )

W trakcie dnia wypijam okolo 2 l wody mineralnej niegazowanej.

Czasmi wieczorem wypije jasne piwo lub dwa.

I tu pytanie jesli codziennie jezdze srednio pomiedzy 20 a 50 km ( w weekendy wiecej ) to czy jem wystarczajaco duzo aby przestac chudnac czy cos ewentualnie dolozyc zmienic w diecie bo teraz moja waga mi odpowiada a niestety powoli bo powoli, ale spada.

Jakies sugestie mile widziane.

Pozdrower

• 2 tygodnie później...

witam

też mam podbny problem

a jem tak: od pon - pt

godz. 6.30: 2 lub 3 kromki chleba z twarogiem lub z szynką i banan

godz 8.00: serek wiejski lub kefir i 2 bułki

godz. 9.00 - 14.00 jem 3 lub 4 kanapki z serem żółtym,szynka + banan

godz.16.00 obiad ,zazwyczaj ziemiaki + mięsą,czasami ryż,kasza gryczana,jęczmienna

godz. 19.00: na kolacje czasami jajka, często kanapki

w weekendy:

godz: 8.30 mleko + płatki owsiane i chleb z miodem

reszta miej więcej tak samo jak wyżej

przy 178 cm waże teraz 65 kg, na pewno jem więcej zanim zaczełem trenować, a z wagi 76 kg doszło do 65 kg,

piszecie ,że autor je zamało, ale w moim przypadku nie czuje potrzeby jeść więcej,

powiem nawet ,że jem do syta teraz (w moim odczuciu) i jak bym miał więcej jeść to bym musiał się zmuszać tzw. jeść na siłe

chyba taka natura nasza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...