woodu16 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Siemanko. Mam taki problem. Jakies 4 lata temu wazylem ~ 107 kg co przy wzroscie 176 cm bylo zdecydowanie zbyt wysokim wynikiem. Zaczolem regularnie trenowac na rowerku ( nie bylo latwo ) i po 3 latach waga pokazywala 85 kg. Zima w tym roku byla lagodna wiec pozwalala na wiecej ruchu. Od stycznia do teraz mam przejechane jakies 4k kmow a waga pokazuje 77 kg. I tu moje pytanie co do diety jem mniejwiecej tak: godz 7 - batonik musli + kawa z mlekiem godz 9 - bulka pszenna z mozarella lub tunczykiem , pomidor , salata , ogorek godz 11 - kefir naturalny 0,5 litra godz 13/14 - jablko banan + kawa z mlekiem godz 15:30/16 - obiad ( jem to co wszyscy domownicy , specjalnie nie wybrzydzam ) godz 19/20 - bulka grahamka+szynka+ser zolty+ogorek ( czasem keczup ) W trakcie dnia wypijam okolo 2 l wody mineralnej niegazowanej. Czasmi wieczorem wypije jasne piwo lub dwa. I tu pytanie jesli codziennie jezdze srednio pomiedzy 20 a 50 km ( w weekendy wiecej ) to czy jem wystarczajaco duzo aby przestac chudnac czy cos ewentualnie dolozyc zmienic w diecie bo teraz moja waga mi odpowiada a niestety powoli bo powoli, ale spada. Jakies sugestie mile widziane. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vujo Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr http://www.ilewazy.pl/ Liczysz to, możesz przyjąć na pierwszą redukcję 2.5g/kg masy ciala białka 3g/kg masy ciala węglowodanów 1g/kg masy tłuszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Od razu widać, że jesz za mało. Bez aktywności fizycznej byłoby pewnie ok, ale jak dokładasz rower, to musisz odpowiednio więcej zjeść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekUrbanowicz Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Jak dla mnie to za mało jedzenia nawet bez sportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz318 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 zdecydowanie za mało jedząc mądrze nie przytyjesz poczytaj o diecie a jak nie dasz rady nic ogarnąć pisz na p.w. nie jestem expertem ale jestem na etapie układania diety to coś pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogo Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 witam też mam podbny problem a jem tak: od pon - pt godz. 6.30: 2 lub 3 kromki chleba z twarogiem lub z szynką i banan godz 8.00: serek wiejski lub kefir i 2 bułki godz. 9.00 - 14.00 jem 3 lub 4 kanapki z serem żółtym,szynka + banan godz.16.00 obiad ,zazwyczaj ziemiaki + mięsą,czasami ryż,kasza gryczana,jęczmienna godz. 19.00: na kolacje czasami jajka, często kanapki w weekendy: godz: 8.30 mleko + płatki owsiane i chleb z miodem reszta miej więcej tak samo jak wyżej przy 178 cm waże teraz 65 kg, na pewno jem więcej zanim zaczełem trenować, a z wagi 76 kg doszło do 65 kg, piszecie ,że autor je zamało, ale w moim przypadku nie czuje potrzeby jeść więcej, powiem nawet ,że jem do syta teraz (w moim odczuciu) i jak bym miał więcej jeść to bym musiał się zmuszać tzw. jeść na siłe chyba taka natura nasza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.