caynon Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 hej mam pytanie chce kupic piasty i kola 29 cali (co do ceny to nie gra roli) potrzebuje czegos naprawde dobrego co doradzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Piasty Chris kingi/mack, cresty lub frm ibdo tego cx ray albo mac 424 Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Jakoś nie chce mi się wierzyć ze cena nie gra roli Jak by to miałbyć najlepszy możliwy zestaw to mogę Ci zrobić koła za około 8-10tys zł co wagą zbliżą się do 1kg, ale wątpię że budżet jest tak duży Od siebie mogę zaproponować takie rozwiązanie: Piasty DT Swiss 350s straight pull przód 28h tył 32h Obręcze ZTR Crest 29er Szprychy Pillar X-tra 1420 straight Pull Waga około 14600gramów cena 1750zł To samo tylko na piastach 240s straight pull 28h przód 28h tył 2700zł i waga 1390gramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 @dawid Czy moge prosić, abyś tak na szybko wycenił zrobienie takiego setu: - piasty czerwone D811SB 32h D812SB 32h (lub inne w podobnej cenie, ale ważne, żeby bębenek stalowy był) - obręcze czerwone Dartmoor Rocket 29 (albo DT Swiss 533D, jak nie będze Dartmoora, bo zależy mi na szerokości wewnętrznej >22mm) - szprychy - odpowiednie pod wagę do 100kg Wiem, że to zestaw raczej budżetowy, ale na taki mam budżet. Ile coś takiego by u ciebie kosztowało i ważyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caynon Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 jeszcze jedno pytanie czy ktos mi powie ile waza te kola ? https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3206 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 A ja mam troche inne ogólne pytanie, jakie parametry powinny spełniać dobre koła do 29-era? Jaka waga jest uznawana za przyzwoitą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sotnikov Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Zobacz tutaj: http://www.team29er.pl/artykuy/51-artykuy/1169-29er-idealny-od-a-do-z-koa-i-opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 jeszcze jedno pytanie czy ktos mi powie ile waza te kola ? https://www.canyon.com/_pl/mountainbikes/bike.html?b=3206 ? Moim zdaniem około 1900-2100gramów, ale jeśli masz taki rower to najlepiej je zważ A ja mam troche inne ogólne pytanie, jakie parametry powinny spełniać dobre koła do 29-era? Jaka waga jest uznawana za przyzwoitą? Do ścigania okolice 1500gramów dla użytkownika do 85kg, jak ważysz więcej to do 1700gramów można uznać za wagę ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Skoro cena nie gra roli to wyłóż 8-10k i walnij sobie karbonowe Enve, Easton czy jakiegoś Bontragera Rhythm. Jeżeli jednak trochę gra rolę i chcesz mieć ciekawe koła ze świetnymi parametrami, pomyśl nad Industry9 Torch. http://www.industrynine.net/wheels/4/29%22+Trail# W PL dystrybutorem jest BeastieBikes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ja składałem dartmoory na piastach z authora i wylajtowanych sapimach, poniżej kafla wyszło z robocizną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 piasty Hope evo pro 2 obrecz xm 819 MAvic szprychy DT cHampion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.