kubasias Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Witam stałem się wlaścicielem nowego rs reba. Słyszałem wiele sprzecznych opini co do fabrycznego smarowania. Obdzwoniłem kilka lepszych serwisów rowerowych i uzyskałem różne odpowiedzi. Jedni twierdzili, że można śmiało jezdzić inni z kolei mowili, że mozna go zarżnąć nawet po kilkuset km. Jakie są wasze doświadczenia ? Czy część serwisów chce zwyczajnie naciągnąć na forsę biednych klientów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Co do nowych amorków, to jest teraz ogólnie straszna lipa ze smarowaniem. Nowe amorki potrafia być suche na wiór. Zwłaszcza RS, osobiscie polecam przesmarować amor. Zdjąć dolne lagi zalać olejem, nasączyć gąbeczki i dać smar stały pod uszczelki kurzowe i wsio. Robiąc to samemu. nie wiem jak na to popatrzy serwis podczas gwarancji. Jak to zrobisz delikatnie to nikt sie nie kapnie, że rozbierałeś amorka. Jest sporo postów na forum o tej tematyce. Polecał opcję szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Widziałem instrukcję jednak problemem jest brak narzędzi a sam też tak poważnej ingerencji w rowerze sie nie podejmowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Narzędzia takowe nie są drogie. Wystarczy Ci klucz rurkowy 10 mm - 7 zł Imbus dłuższy No i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Nowy sprzet az strach mi ruszać najwyzej jak nie wyjdzie to poskłada mi serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 zerknij tu jak sam sie obawiasz daj do serwisu ale smarowanie wg mnie konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Co do serwisu nie mam jakiegoś zaufanego na terenie Łodzi. Martwi mnie kwestia jakich smarów użyją czy na pewno oryginalnych no i kazali mi przynieść widelec na ponad tydzień. Trochę długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Lepiej miec przesmarowany widelec nawet zwykłymi smarami do amorków, niż wcale i zajechac go w sezon. Zmieniałem skok w kumpla rst first air 29, amor suchy do tego juz widać było ślady na lagach przejechane z 10 km, jakaś masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Jeszcze kwestia rocznika jaki dopadłeś. Największa bieda jest w 2011/12/13 co wiecej od nowości potrafiły mieć wytartą anodę na goleniach . 2014 już sprawy stoją trochę lepiej, kilka sztuk ostatnio rozebrałem i generalnie nie było źle poza słabo/wcale nasączonymi gąbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Zrobiłem mały serwis gąbki i uszczelki kurzowe. Pod koniec wakacji zrobię pełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Jak wyglądała sytuacja wewnątrz amorka? Gąbeczki suche/nasączone? Uszczelki suche/nasmarowane? Ile oleju w dolnych lagach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubasias Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 hmm nie było źle fakt może gąbeczki trochę za suche ale ogólnie ok. Jak sprawdzić rocznik amora coś po kodzie seryjnym da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 28 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Kiedyś tak było, teraz nie bardzo. Trzeba się orientować jakie zmiany w danym roku zaszły, jakie było malowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi