kophiphi Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Do tej pory jeździłem na rowerze MTB z założonymi oponami szosowymi. Zdecydowaną większość czasu i tak spedzam na asfalcie dlatego postanowiłem zmienić mojego leciwego górala na cos odpowiedniego. Jest tylko jeden problem, waże troche ponad 100kg. Czy rower bez amortyzacji wytrzyma pod taką masą? Nie ukrywam, że również ma mi on pomóc zgubić trochę sadła. Do wydania mam 3k bo dojdą różne wydatki typu buty itp i kwota już sie spora dla mnie zrobi. Zaznaczam, ze interesuje mnie tylko nowy rower. Kompletnie nie orientuję się w temacie szosówek. Na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze? Jaki rozmiar będzie dla mnie odpowiedni (mam 185cm, dł. nogi wew 90cm). Miło by było jakby ktoś podsunął jakieś propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szaman07 Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Poweim tak na poczatek proponuje wybrać sie do dobrego sklepu rowerowego i pogadać powinni ci doradzic co i jak za 3000 osprzeat pewnie sora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Jeżeli ważysz ponad 100 kg to już trzeba szukać w specyfikacjach roweru do jakiej wagi jeźdźca jest ów rower przystosowany. Z mojej strony poleciłbym rower z ramą stalową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 http://www.merlincycles.com/merlin-malt-r-road-bike-2013-60087.html Nie wiem ile wagi wytrzyma, ale 100 kilo to nie aż tak dużo, koła będą w takim rowerze słabym punktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kophiphi Napisano 5 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 W rowerach Canyon znalzłem info, że maksymalna waga z całym wyposażeniem to 120kg Przy tych wymiarach to 58 czy już 60? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Wg kalkulatora z długości nogi wychodzi rozmiar 60 cm, ale masz długie nogi a tułów krótszy więc chyba 58 cm byłby odpowiedni dla Ciebie, ale ekspertem nie jestem, nawet nigdy szosówki nie miałem jeszcze więc czekaj na odp bardziej doświadczonych kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Mam tyle wzrostu co ty, waże 97 kilo i mam rower w rozmiarze 56 i nie jest za mały. Możesz kupić nawet karbon, nic sie nie zniszczy przy normalnej jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waler Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/165882-rower-giant-tcr-2-composite-stan-igla/ Jezeli jestes zainteresowany napisz na priv, jezeli masz noge 42 shimanowska moge dorzucic buty :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.