Skocz do zawartości

[zakup] Pierwszy rower szosowy do 3k czy aby na pewno?

kophiphi

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory jeździłem na rowerze MTB z założonymi oponami szosowymi. Zdecydowaną większość czasu i tak spedzam na asfalcie dlatego postanowiłem zmienić mojego leciwego górala na cos odpowiedniego. 

Jest tylko jeden problem, waże troche ponad 100kg. Czy rower bez amortyzacji wytrzyma pod taką masą? Nie ukrywam, że również ma mi on pomóc zgubić trochę sadła.

Do wydania mam 3k bo dojdą różne wydatki typu buty itp i kwota już sie spora dla mnie zrobi. Zaznaczam, ze interesuje mnie tylko nowy rower. Kompletnie nie orientuję się w temacie szosówek. Na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze? Jaki rozmiar będzie dla mnie odpowiedni (mam 185cm, dł. nogi wew 90cm).

Miło by było jakby ktoś podsunął jakieś propozycje

• 1 miesiąc temu...

Wg kalkulatora z długości nogi wychodzi rozmiar 60 cm, ale masz długie nogi a tułów krótszy więc chyba 58 cm byłby odpowiedni dla Ciebie, ale ekspertem nie jestem, nawet nigdy szosówki nie miałem jeszcze więc czekaj na odp bardziej doświadczonych kolegów.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...