Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Mam pewien problem mianowicie nie wiem na co się zdecydować ostatnio już miałem podjętą decyzje że kupuje Unibike Fusion 29er 

http://www.unibike.pl/fusion29.html

lecz przy wertowaniu internetu trafiłem na coś takiego Northtec Cayon AL

http://www.nrowery.pl/rowery-2014/mtb-29/cayon-29-al

i teraz mam nadziej że ktoś mi pomorze w dokonaniu wyboru porównania tych rowerów nie znam się na osprzęcie może ktoś z forumowiczów ma dany model...z góry bardzo dziękuje.

Edytowane przez Luka1985
Napisano

Bardzo ale to bardzo podobne modele :)

Z tego co można wymienić na + i - modeli to:

Northtec:

+ trochę mniejsza waga (14.1 do 14.5)

+ blokada amorka na kierownicy

- opony trochę bardziej terenowe (szybko znikają na asfalcie)

Unibike

+ lepsze, dużo bardziej uniwersalne oponki

+ Zdecydowanie normalniejsza sztyca (srednica 31.8 wzgledem 30.9)

A tak to praktycznie ten sam amor, manetki, przerzutki :)

Wizualnie do mnie bardziej przemawia northtec.

Sam też śmigam na takim tylko że z 2013r i mogę polecić ci rabat 10% który otrzymujesz za subskrypcje e-mailową sklepu firmowego.

Ogólnie są to naprawdę bardzo podobne rowery i chyba swój wybór powinieneś oprzeć na atrakcyjniejszej ofercie albo preferencjach wizualnych

Napisano

Jeśli chcesz brać Fusion 29 to się pospiesz. U mnie w sklepie powiedzieli, że mi go nie sprowadzą bo na tę chwilę brak ich u dystrybutora i nie wiadomo czy będą jeszcze w tym roku je składać.

Napisano

Jeśli chcesz brać Fusion 29 to się pospiesz. U mnie w sklepie powiedzieli, że mi go nie sprowadzą bo na tę chwilę brak ich u dystrybutora i nie wiadomo czy będą jeszcze w tym roku je składać.

U mnie to samo:/ Też zastanawiam się nad tymi dwoma rowerami. Teraz już wybór jest jasny

Napisano (edytowane)

gdzieś w necie jest obszerny test modelu XT. Można poczytać. Wiem ze inna klasa ale rama chyba taka sama wiec jakiś wspólny mianownik jest

Edytowane przez toomas
Napisano (edytowane)

Tu ? :

Paweł Adamkiewicz

F.H. AMT POLAND

ul. Stefana Żeromskiego 13

58-200 Dzierżoniów

REGON: 021176725

NIP: 882-204-98-58

Edytowane przez Rulez
Napisano

Byłem w Dzierżoniowie, widziałem i się przejechałem rowerkiem.

Oglądałem kilka różnych modeli 29 w tym przedziale cenowym i ten jest naprawdę fajny.

Kolorystycznie podoba mi się bardziej stonowany UNIBIKE no ale osprzęt CROSS'a jest jednak lepszy i przeważa na jego korzyść.

Szkoda, że nie mają już tej niebieskiej wersji widocznej na kilku fotkach w aukcji.

A jak by ktoś chciał UNIBIKE to jest w promocji o 100 zł taniej we Wrocku .

Ja czekam na kasę i kupuję CROSSA  ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...