majster Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 witam przeglądając sklepy rowerowe online znalazłem coś takiego: http://www.extreme-shop.com.pl/ > łańcuchy > HG93 (xt/ultegra) waży toto ponad 10g więcej niż 'normalny' xt, ale jest ok. 15 złotych tańsze niż w konkurencyjnym sklepie. byłbym wdzięczny za wytłumaczenie mi takiego stanu rzeczy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mój kolega kupił ostatnio XTR/Dura-Ace - na ogniwach ma napis Dura-Ace a łańcuch niby XTR sam chciałbym wiedzieć o co biega... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Nie ma takiego czegoś jak łańcuch XT/ultegra albo sam XT, one poprostu są wspólnym elementem dwóch grup, tzn ten sam łańcuch jest w deore Xt i Ultegrze. A jeżeli chodzi o wage to jedna może być katalogowa a druga realna, albo poprostu ma inna liczbę ogniw;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Wyjątek to łańcuchy na 10 biegów, produkowane z oczywistych względów tylko do szosy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 ja kupiłem HG-93 w necie i po 40km na maratonie mi się zerwał wiecej nie kupie shimano obecnie mam connexa i jest lux- polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 to ja jednak zostanę przy hg73. lżejszy i załatwię to przy jednej przesyłce od arnika dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.