majster Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 witam przeglądając sklepy rowerowe online znalazłem coś takiego: http://www.extreme-shop.com.pl/ > łańcuchy > HG93 (xt/ultegra) waży toto ponad 10g więcej niż 'normalny' xt, ale jest ok. 15 złotych tańsze niż w konkurencyjnym sklepie. byłbym wdzięczny za wytłumaczenie mi takiego stanu rzeczy pozdrawiam
Kriss Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 mój kolega kupił ostatnio XTR/Dura-Ace - na ogniwach ma napis Dura-Ace a łańcuch niby XTR sam chciałbym wiedzieć o co biega...
Putek Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Nie ma takiego czegoś jak łańcuch XT/ultegra albo sam XT, one poprostu są wspólnym elementem dwóch grup, tzn ten sam łańcuch jest w deore Xt i Ultegrze. A jeżeli chodzi o wage to jedna może być katalogowa a druga realna, albo poprostu ma inna liczbę ogniw;) Pozdro
Grabo Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Wyjątek to łańcuchy na 10 biegów, produkowane z oczywistych względów tylko do szosy:P
marnon Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 ja kupiłem HG-93 w necie i po 40km na maratonie mi się zerwał wiecej nie kupie shimano obecnie mam connexa i jest lux- polecam
majster Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Napisano 23 Czerwca 2006 to ja jednak zostanę przy hg73. lżejszy i załatwię to przy jednej przesyłce od arnika dzięki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.