zgodny Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Chce kupić nowy amortyzator pod moja wagę 60 Kg. W moim rowerze mam teraz XCM v3 HLO którego zakatowałem w miesiąc bo był za twardy pode mnie i nic nie pracował i szlag trafił tłumienie i blokadę i teraz to taki ugniatacz że po 80 km ręce odpadają, ale do rzeczy wpadły mi w oko takie amortyzatory jak: Rock Shox SOLO air Rock Shox Dart 3 RST Titan air RST first air platinum który z tych amorów będzie najlepszy pod moją wagę i będzie działal tak jak powinien a nie tylko przy większych dołkach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie ma takiego amortyzatora jak Rock Shox Solo Air, ponieważ Solo Air to nazwa systemu amortyzującego RSa (sprężyna powietrzna), nie modelu amortyzatora. Kup amorka powietrznego i sobie napompujesz pod swoją wagę. Tutaj zależnie od funduszy, od Epicona wzwyż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nawet od XCRa wzwyż, choć xcr air drogi jak piron. z tanich widelców powietrznych masz: - SR Raidon, w okolicach 500zł da sie znaleźć - RS XC32 solo air za ok 450-500zł ale to dość rzadki model - Spinner air, sw7, aeris ... ale sipnnery nie cieszą sie specjalnie doba opinią. Droższe już to : - epicon - bardzo dobry wybór - recon - dobry ale zasadniczo za drogi, jak sie trafi tańszy, warto wziać - reba - poniekąd topowy widelec XC, nowe to koszt ok 1200zł - manitou r7, minute, czasem sie trafie starszy drake, to bardzo dobre widelce jednak nowe sa dość drogie. - widelce Foxa ale one są już naprawdę drogie za nowe sztuki - no i bardziej można powiedzieć egzotyczne, bo rzadko wybierane magura, DT Swiss W zależności ile masz kasy na widelec dobierze sie cos rozsądnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 a z tych RST ? jedni mówią, że te titan air plują olejem jak wściekłe i uchodzi z nich powietrze, no i co najistotniejsze to ciężko je w ogóle znajśc a co to Firsta to to że w większości co szukałem to są na tapered Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Puklus podał ci dobre amorki powietrzne, bardziej budżetowe i mniej, do wyboru i koloru. RST wśród niech nie ma, nie bez powodu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Aha. to czyli mam Wziąć to pod uwagę, że mogę przejechać się jak z suntourem (w sumie go nie chciałem ale kasa się skończyła), a zdawało mi się, że RST to będzie taki wybór dosyć dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie suntour to dobry wybór Co prawda first to nawet dobry widelec jednak ja tam do rst zaufania nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 No ale taki RST first air cieszy się tutaj na forum niezłym uznaniem, jest dużo tematów dużo ludzi go ma na nie byle jakich ramach, celuje w RSy, ale recon nie wiem co to znaczy dobry ale zasadniczo za drogi, jak sie trafi tańszy, warto wziać ile bo mam na oku za 600 zeta to mało czy dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 A w jakim stanie i dokładnie jaki model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 RST Platinum mam w dwóch rowerach i nawet gość w sklepie rowerowym cmokał, bo mu się spodobała praca Jak na razie działają bez problemów, powietrze trzymają, w miarę lekkie (ok. 1660 g w wersji pod V-ki) - ale mimo to cenę nówki w okolicach 1.100 zł uważam za przesadzoną. Na szczęście można trafić taniej, nawet poniżej 900 zł, trzeba cierpliwie szukać. edit: na wiadomym portalu stoi kilka po 930 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie 'klepany' W Bardzo dobrym stanie wziąłbym go za 500 ale kolo nie chce spuścić z ceny a dokładnie taki model http://www.jensonusa.com/!LMZY0RdpfMQrDxmknJgnaA!/Rockshox-Recon-Race-Air-Fork-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Szczerze powiedziawszy pierwszy raz widzę takiego recona, nie mniej jednak, jeżeli to faktycznie taki to bier i nie pytaj. ma oś 20mm, mocno sztywny patent, tłumik MC to jest już praktycznie nie do dostania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.