Skocz do zawartości

[lampka] Przednia lampka do 300zł.

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na razie w mojej ocenie do latarki, która przeciąga przez diodę około 1A nie ma się co napinać na high-end'owe ogniwa,
Wszystko zależy gdzie się kupuje. Ja mam tylko 2 pary topowych ogniw  (NCR18650A oraz NCR18650B) a reszta to ogniwa z rozbiórki pakietów własnych (raczej średnie) oraz kupione za 7-9zł o pojemnościach 2,6-3Ah (oraz wyjątkowo pakiet ze 160 ogniw 2,2Ah wysoko-prądowych). Także nie widzę sensu kupowania ogniw po >10zł/szt ale niszowych UF/TF/xxx-Fire kupował nie będę ani też nikomu polecał. Choćby xF miały nowe 2,4Ah to po roku już będzie <2Ah a np Samsungi 2,2Ah mimo, że będą delikatnie słabsze to nawet po 2-3 latach zanotują wynik >2Ah. Zwróć uwagę na porównanie TF2,4Ah i Panasonic CGR, jakie wcześniej zalinkowałem - 10 letnie firmowe jest lepsze niż dobry TF po 3 latach i większość nowego chłamu sprzedawanego jako >5000mAh. Skoro cena podobna (lub nawet niższa), to po co kupować gorsze albo drogie dobre firmowe.

Jako źródło dobrych ogniw ,z rozbiórki, z czystym sumieniem polecam userów swiatelek o nickach woytazo,Fon oraz kubaswiatelka. Ogniwa 2ch pierwszych osób mam i używam i widzę, że są bardzo dobre - wg deklaracji (od woytazo dostałem kiedyś 1 ogniwo słabsze niż deklarował - po napisaniu do niego dostałem rekompensatę z nawiązką - nawiązkę oddałem, bo wg mnie była nieadekwatna). kubaswiatelka natomiast ma nieco słabsze ogniwa ale widać, że bardzo się przykłada do pomiaru każdego z ogniw, jakie sprzedaje, więc jest pewność, że za 10zł będziesz miał tyle ogniw, że 3x dłużej poświecą niż 1 w tej cenie z allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...