Kuba189 Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Na przykład tak: Tylko ja nie mam szybkozamykacza i w drugiej goleni też mam śrubę Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Kuba189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 No to jak już patrzysz na rozwiązania od szwedów to masz Thule Upride, gdzie rower mocujesz za przednie koło. Tylko ten uchwyt jest ogromny. Zajmuje dużo miejsca podczas składowania i jeszcze więcej na belkach samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba189 Napisano 1 Maja 2021 Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Brałem go pod uwagę, ale jest właśnie 20cm dłuższy. Poczekam jeszcze chwilę, może znajdzie się ktoś jeszcze i mi coś podpowie i będę decydował bo wypadałoby już zacząć sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas87 Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Cześć wszystkim, Szukam w miarę uniwersalnego bagażnika na rower. Haka nie mam, a na klapę nie ma dostępnego w rozsądnych pieniądzach do mojego samochodu, poza tym szkoda mi lakieru. Zastanawiam się poważnie nad bagażnikiem na przyssawki, poniżej dwa modele które mnie zainteresowały. Byłbym wdzięczny za opinie, pozytywne jak i negatywne zanim zdecyduję się na zakup. https://www.amazon.com/dp/B08BLHLP3P?psc=1&pf_rd_p=f432e763-8872-4b0e-8b69-92927cc4af32&pf_rd_r=300E5FWZX4KW60A1J4HF&pd_rd_wg=07Vif&pd_rd_i=B08BLHLP3P&pd_rd_w=9oCpG&pd_rd_r=f8083373-6815-4034-aa7a-46a8ef5de097&ref_=pd_luc_rh_ci_mcx_mr_huc_d_01_01_t_img_lh https://www.amazon.com/gp/product/B088Q91TX4/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3O5DG9DL13DYA&psc=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Nie wytrzymał bym tego psychicznie. Ciekaw jestem czy ktoś ma doświadczenie z takimi przyssawkami. Zdecydowanie belki na dach z rynny - najlepiej Thule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas87 Napisano 21 Maja 2021 Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Też mam tego typu obawy, ale wygląda na to że nie koniecznie uzasadnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 W dniu 21.05.2021 o 22:50, Wojcio napisał: Ciekaw jestem czy ktoś ma doświadczenie z takimi przyssawkami. Takich co zgubili narty znam osobiście... Ale nie wiemy, czy to był błąd w montażu, czy urok systemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas87 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 (edytowane) @KrisK guma w niskich temperaturach guma twardnieje, więc może dlatego puściły, zgaduję. Chyba jednak się skuszę, cena + uniwersalność robi robotę. A nie będę jeździł z rowerem na dachu przez tydzień przecież. Edytowane 25 Maja 2021 przez Thomas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Podejrzewam prędzej jakieś zabrudzenie na dachu albo rysy na lakieru. Sam się zastanawiam nad takim ale ta nieufność pozostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Może prędkość była za duża? Sam czasami się zastanawiam jak wyprzedzają mnie goście z boxami na dachu czy coś im tam nie odpadnie, a i z rowerami potrafią nieźle cisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Maja 2021 Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) Szybki temat do załatwienia jak najniższym kosztem. Potrzebuję bagażnika dachowego z mocowaniem za widelec, oś 12 mm i montażem na obejmę (do kwadratowych/prostokątnych belek). Ktoś coś? Bo jak na razie tylko https://www.ceneo.pl/10775886 wynalazłem jest jeszcze cruz criterium, chyba bardziej mi się podoba https://www.cruzber.com/pl/roof-bike-carrier/18747-cruz-criterium.html Edytowane 30 Maja 2021 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Maja 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 Thule Topride z takim adapterem Thule 889-9 FastRide/TopRide Adapter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) Nie potrzebuję bagażnika za tysiaka (a formalnie to muszę kupić dwie sztuki) żeby wozić rower przez może 1000 km rocznie😎 Edytowane 31 Maja 2021 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 31 Maja 2021 Udostępnij Napisano 31 Maja 2021 To ja się podepnę pod temat. Szukam czegoś na hak na 3szt na okazjonalne wyjazdy więc nie potrzebuje takiej półki jak Thule. Czy ktoś używa takiego lub jest wstanie polecić coś w podobnej cenie (1400 to i tak więcej niż zakładałem). https://allegro.pl/oferta/bagaznik-rowerowy-na-hak-3-rowery-inter-pack-trio-10221155795?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=ODk0N2IxY2UtOTE3NC00NTc3LWExMWQtNmQ2ZTViMjIzMjY0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=dc6cc19b-2069-4a47-b303-4645bec19bd4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 W sklepie interpack jest 100pln taniej. Wiele zależy od tego ile masz siły, bo w Thule mocowanie jest dżwignią, jednym ruchem, a tu trzeba pokręcić i potrzymać. Widziałem to tylko w fizycznym sklepie. Sam mam „tanie” thule euroway. Zwróć uwagę na to, jakie masz gniazdo haka w samochodzie. Przepisy wymagają teraz 13pin. Jak masz 7pin to potrzebna przejściówka a światła przeciwmgielne i cofania nie zadziałają. Wyrobienie 3 tablicy zajęło mów tym roku ponad miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Masz na myśli dokręcenie do haka? W interpack potrzebny jest klucz czy trzeba to dokręcać łapką? Z tablicami to ciekawe - ja 2 dni po wizycie w UM dostałem SMS, że są do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Ja mam Aguri » Active Bike (aguri.pl) Montaż na dźwignię, stabilny (mam wersję 3+1) chociaż Thule wydaje się jeszcze trochę sztywniejszy, ale to też zależy od obciążenia - ja wożę 4 rowery 29er. Z tego co się orientuję to trzeba mieć gniazdo 13 pin, bo takie przepisy, tablicę w zeszłym roku miałem do odbioru w ciągu tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2021 Co do tablicy, to wszystko od urzędu zależy i organizacji przy COVID. Poprzednią dostałem błyskiem, teraz na styk na majówkę zdążyła. Przy bagażniku trzeba zwrócić uwagę jakie rowery się ma - nie mówię o fatach, ani o elektrykach, ale nasze nowe fulle już na stare Thule nie weszły - musiałem kupić dłuższe paski - rozstaw osi. Drugie ograniczenie to szerokość opony. Także i szerokość rowerów - w moim przypadku puzzle mają jedno dobre rozwiązanie, inaczej rowery o siebie stukają. Co do Internpacka to pamiętam, że kręci się gałką, ale jak jesteś z Poznania, to pewnie fizyczny sklep Interpack jest. Jak pisałem - cena w interpack jest niższa niż na Allegro. Warto się przyjrzeć. W Thule koła są zaciskane klamrami z "pompką" - można bardzo mocno dociągnąć. W Interpack to taśmy zaciągane ręką. W Thule odchyla się pedałem, w IP trzeba odkręcić. Mój Thule kosztuje teraz ok 1900 i jest Made in Poland! Jak mam gdzieś wieźć rowery, to nie ma wahania, bo złożenie wszystkiego to chwila. Jak bym miał montować na dachu, to może raz do roku bym się zdecydował na wyjazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kikikiki Napisano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2021 odnośnie AXIS XXL 2.0 ... Kupiłem dwa bagażniki Axis Xxl 2.0 w sklepie Decathlon Mikołów. Do jednego były złe śrubki, drugi po pierwszym montażu zaczął się rozpadać. Bagażnik cały się trzęsie, rower siedzi niestabilnie. Nadaje się co najwyżej na dojazd do sąsiada. Uszczelki w śrubkach zabezpieczające przed odkręcaniem wypadły już przy pierwszym dokręceniu. W Decathlonie reklamacja nieuznana, gdyż rzekomo użyłem niewłaściwych narzędzi do dokręcania śrubek (sic!) Kiedy odbierałem reklamację za mną stał Pan z takim samym bagażnikiem - też mu się rozpadł przy pierwszym montażu. Zapewne też mu napiszą Panowie eksperci z Decathlon Mikołów, że źle dokręca śrubki. Problem najwidoczniej jest znany w Mikołowie... porządny bagażnik wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yhtmn Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Dzień Dobry! Chciałbym kupić bagażnik rowerowy na 2 rowery na dach Hondy Civic VIII gen razem z dwoma uchwytami na widelec. Znalazłem coś takiego: https://bagazniki.pl/pl/p/Bagaznik-do-Hondy-Civic-UFO-5d-06-12-CRUZ-CR935472-AiroDarkT118/5112 https://bagazniki.pl/pl/p/Uchwyt-rowerowy-chwytajacy-za-widelec-CRUZ-Criterium/7349 Co myślicie o tym, czy ten bagażnik i uchwyty są solidne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magda1984 Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Aguri Advans 3 na Subaru Tribeca B9 Jak w temacie - czy ktoś ma wiedzę albo praktykę z tym bagażnikiem na subaru tribeca b9? Nie ma tego modelu na liście producenta bagażnika - dzwoniłam do dystrybutorów, nikt nic nie wie. Nie było go na testach/przymiarkach bo to mało popularny model samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Nie dziwię się, to amerykańska wersja Subaru więc stąd problemy. Z tego co widzę ma relingi, więc jaki masz problem? Bo wg. mnie żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 @Magda1984 - jak jesteś z Warszwy, to podjedź do Interpacka na Nałęczowską - tam jest kumaty sprzedawca - jak on nie dopasuje, to słabo. Jak jesteś z innego miasta - podobnie - fizyczny sklep może ci pomóc. Jak są relingi, to oczywiście żaden problem, tylko długość trzeba dopasować, bo to duże auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekordarek Napisano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Mam prośbę do osób mających doświadczenie z belkami dachowymi Cruz Airo. Model dopasowany przez sprzedawcę w sklepie, wszystkie numery zgadzają się wedle modelu auta - Corolla sedan 2017. Podczas skręcania łap bagażnika ( w dokładnie odmierzonych miejscach wg instrukcji) dolne zagięte części łap, które nie są zabezpieczone gumą zbliżają się zupełnie do karoserii… podczas montowania musiałem na szybko coś wykombinować wiec podłożyłem paski gumy wyciętej ze starej dętki w te miejsca. Jak to powinno wyglądać, może niepotrzebnie spanikowałem, i podczas dokręcania te części nie docisnęłyby się do karoserii? Z drugiej strony, po zdemontowaniu belek widziałem na „moich” gumach ślady docisku krawędzi łap? bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calder Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 W tym roku planuję robić sporo tras poza miejscem zamieszkania dlatego postanowiłem kupić platformę rowerową na hak. Szukałem trochę opinii na necie i w oko wpadła mi platforma Aguri Active Bike 3: https://aguri.pl/produkty/active-bike/ Przeczytałem wiele opinii na jej temat i jedni bardzo chwalą porównując jakość nawet z Thulem ale są i tacy co twierdzą że jednak do Thule sporo jej brakuje. Aguri moża kupić za około 1600 złotych, max obciążenie 60kg. Najtańszy Thule EuroRide to jakieś 2000 i max 45kg obciążenia. Thule Velo Compact ma 60kg ale kosztuje już 2700. I są to ceny na promocji bo katalogowo 2500/3200. Chcę żeby ta platforma posłużyła mi lata więc szukam czegoś solidnego i stabilnego. Nie wiem jednak czy faktycznie warto dopłacać do Thule bo jednak różnica w cenie spora. Ma ktoś z was tą Aguri? Jak wrażenia z użytkowania? A może polecacie jakieś inne platformy? Moje wymagania to miejsce na 3 rowery (ale fajnie żeby była opcja zabrać czwarty, Aguri ma opcję dostawki) i możliwość uchylania platformy aby dostać się do bagażnika ale chyba wszystkie platformy 3+ to mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi