KurczakNorris Napisano 28 Maja 2020 Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Dziękuję bardzo, biorę. Jeszcze tylko beleczki, ale tu już ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Witam Przyszedł czas na zakup bagażnika do rowerów na hak. Co możecie polecić (wolałbym coś tańszego niż Thule) bagażnik na 4 rowery (każdy waży około 13 kg) normalnej wielkości czyli nie dziecięce. Zastanawiałem się nad Interpack ale nie wiem. Chciałbym mieć możliwość odchylenia platformy żeby dostać się do bagażnika. Bagażnik na dach nie wchodzi w grę bo mam Berlingo i nei będę woził drabinki w celu załadowania rowerów. Jakby ktoś miał dobry bagażnik spełniający moje potrzeby to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Thule 9708 Ci nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 chyba wolę jakąś platformę mam dwa rowery męskie i dwa damskie i te będą wisieć krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Tak się zastanawiam nad takimi: https://allegro.pl/oferta/bagaznik-rowerowy-na-4-rowery-inter-pack-quattro-8991698240 https://allegro.pl/oferta/bagaznik-rowerowy-na-hak-4-rowery-tytan-13-pin-8990991504 https://allegro.pl/oferta/bagaznik-rowerowy-na-hak-platforma-4-rowery-13-pin-9201469040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawel Napisano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Znajdź jakąś wypożyczalnię w pobliżu i weź na łikend, będziesz wszystko wiedział. Też szedłem w kierunku tego interpacka a skończyło się na THULE 926 :( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leavemealone Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Rzuci ktos okiem czy to jest dobrze zamontowane? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 3 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Wygląda OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) Tyle, że można łatwo stracić rowery i bagażnik razem z dachem wjeżżając do garażu Myślę, że bagażnik na haku jest optymalnym wyborem. Dodatkowo bez problemów można na myjce umyć rower nie ściągając go z dachu Natomiast na dach Thule nie polecam. Whispbar jest o wiele cichszy choć nieco droższy. Edytowane 5 Lutego 2021 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2021 Wszystkie wady bagażnika dachowego + poniszczony lakier i możliwość odlotu rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stawik.ada Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Hej Zastanawiam się nad bagażnikiem na hak i widzę że kilka firm się mocno wybija np. THULE i PERUZZO oraz XLC Macie jakieś doświadczenie co do tych marek, jakie omijać szerokim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrCh Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 W dniu 2.06.2020 o 07:56, brachol22 napisał: Witam Przyszedł czas na zakup bagażnika do rowerów na hak. Co możecie polecić (wolałbym coś tańszego niż Thule) bagażnik na 4 rowery (każdy waży około 13 kg) normalnej wielkości czyli nie dziecięce. Zastanawiałem się nad Interpack ale nie wiem. Chciałbym mieć możliwość odchylenia platformy żeby dostać się do bagażnika. Bagażnik na dach nie wchodzi w grę bo mam Berlingo i nei będę woził drabinki w celu załadowania rowerów. Jakby ktoś miał dobry bagażnik spełniający moje potrzeby to proszę o info. Pochwal się co kupiłeś. Ja tez mam Berlingo i od 3 lat używam Perruzo como 3. Bardzo polecam. Jest bardzo stabilny, odchyla się (ale tu uwaga, chyba nie znajdziesz bagażnika którego uchylanie da Ci dostęp do bagażnika gdyż w Berlingo jest na dług klapa, ja się z tym pogodziłem). Nie warto kupować bagaznika rowerowego na hak po "taniości". Mój kolega kupował tak bagażnik, chcąc zaoszczędzić jak najwięcej i w końcu po wymianie 2 bagażników skończyło się na Thule. Niestety nie na wszystkim da się oszczędzić. Perruzo to chyba najtańsza ale najsolidniejsza alternatywa dla Thule czy lepszych. W grę wchodzi nie tylko komfort montażu rowerów ale i bezpieczeństwo swoje i innych użytkowników drogi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ja ostatecznie kupiłem bagażnik Aguri 3+1. Dosyć stabilny (chociaż Thule wydawał mi się trochę bardziej sztywny jak próbowałem na parkingu ), dobrze ładuje się 4 rowery 29er, ale muszę dawać przekładki, żeby się ramy nie poobcierały. Ten bagażnik ma atesty i generalnie jest solidny i można go szybko zamontować. Ja w Berlingo mam otwieraną samą szybę z tyłu i jak odchylę bagażnik to mam dostęp do bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrCh Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Też ciekawy ten Aguri. Kto wie czy za kilka lat nie zmienię jak drugi synek podrośnie i będę potrzebował bagażnika na 4 rowery. Ja mam niestety starsze Berlingo, szyba się nie otwiera. Jeśli ktoś się zastanawia nad Perruzo Como 3 to tez dodam, że również stosuję małe przekładki w kilku miejscach bo rowery są bardzo blisko siebie. Ale jak dla mnie to zaleta. Całość jest bardziej zwarta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 24 Marca 2021 Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Stoję przed zakupem czegoś do przewozu roweru jednak nie jest to takie proste, ze względu na kilka ograniczeń. Wyjazdy typu majówka, wakacyjne, na kilka dni z bagażami z założeniem, że przewóz wewnątrz odpada. Samochód, który użytkuję nie jest moją własnością, nie posiada haka holowniczego i nie mam możliwości dołożenia więc niestety wszelkie platformy na hak odpadają. Mam do samochodu belki dachowe jednak na dachu wożę dość sporego boxa dachowego na rzeczy dziecka typu wózek, łóżeczko turystyczne, może na siłę uda się obok niego na belkach jeszcze upchnąć bagażnik z mocowaniem za widelec ale to by było dość ciasne pasowanie Moje pytanie brzmi, czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z platformą montowaną na klapę bagażnika, konkretnie w oko wpadł mi model od Thula, Thule OutWay Platform 2 (https://www.thule.com/pl-pl/bike-rack/trunk-bike-racks/thule-outway-platform-2-_-993001). Cena jest wysoka, jednak box dachowy mam tej samej marki, miałem okazję używać bagażniki tej firmy i sprawiają wrażenie solidnych produktów dlatego wierzę, że tak też będzie z platformą. Jak ktoś miałby sprawdzone i polecane tego typu konstrukcje to prosiłbym o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitersonic Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Ja rowniez nosze sie z zamiarem kupna bagaznika dachowego na rower tylko zupełnie nie wiem jak mozna sprawdzic ktory jest odpowiedni w stosunku do wagi roweru. Rower z decathlonu, koła 27,5. Nie wiem za to jaka jest waga roweru (w aspekcie nośnosci ) zeby dobrac odpowiedni uchwyt ktory stabilnie sie zamontuje. Jak wybierac ?? Na co zwracac uwage?? Bo zupełnie nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 30 Marca 2021 Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Problem nie leży w uchwycie na rowery tylko w mocowainu belek do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Marca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Niemal każdy uchwyt będzie miał ładowność do ok. 18-20 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitersonic Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Waga mojego roweru to 19-20kg w zaokragleniu. Kazdy uchwyt utrzyma rower takiej wagi ?? Pytam bo wlasnie nosze sie z zamiarem kupna takiego uchwytu a nie chce kupowac w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Thule podaje 17-20 kg dla rożnych swoich uchwytów. Jeśli mieścisz się w tej granicy to w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitersonic Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Nie ma problemu tylko ja poprostu szukam czegos tanszego niz Thule, a inne uchwyty trzymaja mniejsza wage. Moze ma ktos jakis konkretny egzemplarz w przsystepnej cenie ?? Jak co to wrzucac linki! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Doszedłem do wniosku, że jednak nie będę ściskać karbonowej ramy i zrezygnuję z przewozu roweru na klapie bagażnika na rzecz przewozu w uchwycie mocującym rower za ośkę. Znalazłem uchwyt, który teoretycznie powinien zmieścić mi się na belkach obok boxa dachowego. Moje pytanie brzmi, czy ktoś z czytających ten temat forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tą firmą a najlepiej z tym konkretnym modelem? Aguri Marathon -> https://www.strefakierowcy.pl/76111,aguri-marathon.html?fbclid=IwAR3DMkw1CZT-CQIe6SWqcX-UlOpXknEoCY0yFMEbF7ytyy-KDCyKJ1MACxE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bomomalilu Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Podbijam temat. Potrzebuję bagażnik wraz z belkami na 2 rowery. Jeden na karbonie drugi alu. Pytanie czy sensownie jest kupować dwa bagażniki z montażem na widelec, czy 1 z montażem na widelec, a drugi z ramieniem do ramy? Też interesuje mnie Aguri Marathon kolegi powyżej 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba189 Napisano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Co polecacie do ramy karobnowej? Pierwszy raz mam rower z węgla i nie wiem jak z taką ramą się obchodzić? Chcę kupić bagażnik na dach i waham się pomiędzy mocowaniem za ramę i za widelec. Jeżeli chodzi o mocowanie za ramę to upatrzyłem takie zestaw: Thule ProRide: https://www.thule.com/pl-pl/bike-rack/roof-bike-racks/thule-proride-_-598002 Thule Carbon Frame Protector: https://www.thule.com/pl-pl/bike-rack/accessories/thule-carbon-frame-protector-_-1692661 Mocowanie za widelec: Thule TopRide: https://www.thule.com/pl-pl/bike-rack/roof-bike-racks/thule-topride-_-568001 Mój dylemat polega na tym, że nie mam szybkozamykacza i montaż koła odbywa się w sumie za pomocą trzech śrub więc mocowanie za ramę byłoby wygodniejsze. Pytanie tylko jak to współpracuje z ramą karbonową no bo priorytetem oczywiście jest to, żeby nie uszkodzić ramy. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenie i zechciałbym się podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Kwietnia 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Nie mam pojecia jak wygląda montaż koła za pomocą trzech śrub. Możesz napisać coś więcej. Chętnie nauczyłbym się czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi