dziadu448 Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Witam, pozwolę sobie podpiąć pod temat.. Poszukuję bagażnika na 3 rowery.. początkowo myślałem o dachowym, jako że w moim oplu omega (kombi) posiadam relingi uznałem to za doskonałe rozwiązanie. Niestety po obszernej lekturze moje wszelkie obawy związane z tymi bagażnikami się potwierdziły a nawet spotęgowały ;( głównie z powodu mojego roweru.. kross sign w dodatku z monsterem sprawia że rower klasyfikuje się w wadze extra ciężkiej no i do tego jeszcze te rynienki w które (z tego co wyczytałem) wchodzą opony 2.0, niestety z braćmi jeździmy przynajmniej na 2.2 a ja nawet na 2.5. Na bagażniki za 300 pln aktualnie mnie nie stać a wszystkie inne wydają się być zwyczajnym strzałem w kolano.. haka nie mam i nie zamierzam dorabiać ponieważ w przyszłym roku chciałbym rozstać się z autem pozostają więc bagażniki na pokrywę.. i tu również nie jest kolorowo, po pierwsze przy większości modeli które jakoś mnie zaciekawiły nie ma mojego samochodu na liście aut kompatybilnych, no a po drugie trzeba jeszcze pamiętać o widoczności tablicy i świateł. Światełkiem w tunelu może być ten bagażnik http://allegro.pl/bagaznik-uchwyt-rowerowy-na-klape-hi-bike-3-rowery-i6937248871.html jest tani i wydaje się być na tyle fajnie skonstruowany, że można by było zamocować rowery bez zasłaniania tablicy i świateł. Co o tym myślicie ? Jest to bagażnik wart uwagi.. nie chciał bym się pchać w zakup bagażnika "na chama", w najgorszym wypadku w trzech możemy się spakować ale niestety wiąże się to z ściąganiem kół i siodełek a bagażnik był by po prostu wygodniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Światełkiem w tunelu może być ten bagażnik Bagażnik uchwyt rowerowy na klapę HI-Bike 3 rowery (6937248871) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jest tani i wydaje się być na tyle fajnie skonstruowany, że można by było zamocować rowery bez zasłaniania tablicy i świateł. Co o tym myślicie ? Jest to bagażnik wart uwagi.. nie chciał bym się pchać w zakup bagażnika "na chama", w najgorszym wypadku w trzech możemy się spakować ale niestety wiąże się to z ściąganiem kół i siodełek a bagażnik był by po prostu wygodniejszy. Ten bagażnik jest na dole oparty w dwóch punktach o blachę. Zastanów się czy nie będą Ci przeszkadzały wgnioty po tym podparciu na klapie. Bo po powieszeniu bagażnika i 40kg rowerów (lub znacznie więcej skoro Twój to "waga ciężka") jestem przekonany, że powstaną (a jeszcze kilka nierówności po drodze dołoży swoje). Ja bym tego nie powiesił na własnym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2017 kross sign w dodatku z monsterem sprawia że rower klasyfikuje się w wadze extra ciężkiej Pozostałe podejrzewam, że również nie są super lekkie. Czyli chcesz zawiesić na tym wynalazku ok. 50 kg statycznej masy? Powodzenia. Dla twojego bezpieczeństwa i innych jadacych za Tobą, wsadzaj te rowery jak teraz do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober0 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 W dniu 12/27/2016 o 18:53, Artz2 napisał: Mam Thule 929. Thule jednak to jakość sama w sobie. Polecam, nie można się zawieść. Przeglądając teraz stronę thule widzę dwa bardzo podobne bagażniki https://www.thule.com/pl-pl/pl/bike-rack/towbar-bike-racks/thule-euroclassic-g6-3-_-929020 https://www.thule.com/pl-pl/pl/bike-rack/towbar-bike-racks/thule-velocompact-3-13-pin-_-926 parametrami się praktycznie nie różnią, a ceną tak (640 pln w wersji na 3-4 rowery). Który z nich warto wybrać na weekendowe wyjazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastek32 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witam. Jakiś tani bagażnik na jeden rower, na jeden raz na klapę od razu mówię ze nie zależy mi na klapie, bo i tak jest w brzydkim stanie i od razu zapytam czy ten ze zdjęcia inter pack sie nada? bo mam możliwość kupna i czy ten z linku się nada? http://allegro.pl/show_item.php?item=5297001162&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Witam poszukuje bagażnika rowerowego max na 2 rowery posiadam volvo v 40 2013 rok nie posiadam haka interesuje mnie czy ktos moze posiada takie auto i jakis bagażnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 7 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Poszukaj na volvoforum.pl Ja do swojego S60 właśnie przez to forum kupiłem używany, oryginalny bagażnik dachowy volvo po bardzo przyzwoitych pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seniu001 Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 w jakiej kategori szukales bo chyba nie ma tam gieldy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Dział giełda jest. Najlepiej wrzucić do "kupię" to może ktoś się odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry1125 Napisano 23 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Witam! Potrzebuję pomocy w wyborze bagażnika na hak. Będąc już w dwóch sklepach, oglądając na żywo i w necie, wybór zostaje między tymi trzema. Każdy ma swoje zalety. Viking jest składany, Aguri ma największą nośność, szybko zdejmowalne uchwyty na ramę (może to pierdoła, ale chyba też troszkę ułatwia załadunek) i fajnie wygląda (kwestia gustu, ale mi się podoba), Thule nieznacznie droższy, jedyna firma jaką znam i wiem, że dobra, ale czy właśnie nie płacę za znaczek, a różnicy w wykonaniu za bardzo nie będzie? Może jest jeszcze jakiś bagażnik w podobnej cenie na który warto zwrócić uwagę? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.https://www.strefakierowcy.pl/53226,aguri-active-bike-2.htmlhttps://www.strefakierowcy.pl/52554,thule-euroride-940.htmlhttps://www.strefakierowcy.pl/33630,inter-pack-viking-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 23 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2018 Bierz Thule nie będziesz załować! Jakość pierwsza klasa , za znaczek tez trochę się płaci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry1125 Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Dzięki za opowiedz. Kupiony Thule euroride 940, o tej firmie raczej złej opinie nie ma, a o pozostałych niczego nie mogłem znaleźć, więc wolałem nie ryzykować. Dalej uważam, że Aguri najładniejszy i najfajniejszy, ale nie chciałbym kiedyś zgubić roweru ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Witam odświeżam temat poszukuje bagaznika na hak myslałem na firmą Taurus. Ktoś potrafii się wypowiedziec na temat tej firmy. Chiałem kupić nowy za ok 1000 zł. I problem czy nowy taurus czy używany thule. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastek32 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Mogę tak nie raz przewieźć rower, czy raczej od razu będę na celowniku policji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Tak od razu to nie, w końcu nie widać numerów Zasłaniasz tablice i może trochę światła, choć tragedii nie ma. Ale powód do jakiegoś sponsorowania 500+ mógby się znaleźć więc profilaktycznie zdejmij koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastek32 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Zalezy mi na miejscu w bagażniku, bo planuje taki wyjazd na wakacje więc raczej wolałbym tego uniknąc, ale zobacze podczas pakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 zasłania ci światła kolego. Ja mam bagażnik na klapę ale chce zmienić na hak i nie wiem co kupic co najlepsze. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastek32 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Nie mam haka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 ok rozumiem ... myślałem ze wypowie się ktoś jeszcze na temat tych na hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 14 Marca 2018 Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 19 godzin temu, gnomon69 napisał: Witam odświeżam temat poszukuje bagaznika na hak myslałem na firmą Taurus. Ktoś potrafii się wypowiedziec na temat tej firmy. Chiałem kupić nowy za ok 1000 zł. I problem czy nowy taurus czy używany thule. Dzięki za odpowiedzi Posiadam od kilku lat uchwyty na bagażnik dachowy firmy Taurus (Taurus 3) i złego słowa powiedzieć nie mogę. Jak za tak przystępną cenę bagażnik jest solidny i bezproblemowy. Za nami już pewnie kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i żadnych problemów. Staram się nie przekraczać 130km/h bo tyle zaleca producent mojego bagażnika (Volvo). Z Taurusami na hak miałem okazję się spotkać na Bike Atelier MTB Maraton bo mają tam zawsze stoisko i robią pokazy i konkursy. Bagażniki robią wyglądają solidnie i widać, że są przemyślane. Gdybym miał hak i decydował się na taki bagażnik to pewnie brałbym Taurusa. Ja nie widzę sensu dopłacania do Thule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 14 Marca 2018 Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Dziękuję. Jedna rada na temat Taurusa. Mało opini w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 14 Marca 2018 Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 A i jeszcze jedna ważna kwestia jak to jest jak ktos ma starszy bagażnik np Thule a obecne przepisy mówią że muszą mieć światło wsteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel33mc Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 7 godzin temu, gnomon69 napisał: A i jeszcze jedna ważna kwestia jak to jest jak ktos ma starszy bagażnik np Thule a obecne przepisy mówią że muszą mieć światło wsteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnomon69 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekmiz Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Da niedawna używałem na hak uchwytu na rowery Peruzzo Arezzo 3. Uchwyt był co prawda uchylany, żeby ułatwić dostęp do bagażnika, ale jego odchylanie było upierdliwe. Do tego uchwytu miałem własnoręcznie skonstruowaną belkę oświetleniową, z dużymi lampami, światłami cofania i wtyczką 13 pin. Stwierdziłem jednak, że trzeba iść z postępem. Uchwyt sprzedałem i kupiłem platformę odchylaną Atera Strada Sport M3. Porządna niemiecka robota, wbudowane oświetlenie, 13 pin. Ma duży udźwig, mieści 3 rowery i można dołożyć specjalny adapter na czwarty rower. Polecam wszystkim niezdecydowanym. Edytowane 21 Marca 2018 przez arekmiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi