paweł żurek Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Temat dość wyświechtany ale pomarzyć każdy lubi. Moje typy to dość turystyczne maszyny na ramach Colnago Cristallo lub E1, Scott CR1, lub rama stalowa od Orłowskiego. Za bardzo sportowa ale piękna jest również rama Cervelo R3 oraz Canyon F10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epafras Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 no dokładnie jak sam mówisz temat pojawiał sie juz kilka razy ale tam w sumie chodziło o rower marzeńwiec może coś z tego tematu bedzie w takim razie ja podam swój typ jest nim RIDLEY DEMOCLES na Campagnolo Record Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślepa Genia Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a ja bym chciał typowy rower do jazdy na czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Sintesi Morzine... nic więcej jak na razie nie było by mi potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 http://www.scottusa.com/product.php?UID=7514 Dodam tylko,że osprzęt wolałabym shimano dura-race 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prawie jak premier Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 tcr advanced :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 a ja bym chciał typowy rower do jazdy na czas A po co? Ja bym chciał Colnago Arte cena nie jest aż tak porażająca, nawet ponizej 10 k złociszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślepa Genia Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 A po co? jak to po co?? :eek: żeby czasówki jezdzić :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 pogliaghi......na campy record bez zadnego carbonu......i sobie kupie. Tylko ram malo na swiecie, a ten pan uczyl np. pana colago............ juz jezdzilem na kilku (2).......to jak "aston martin", .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 W zasadzie ja marzyłem o jakiejkolwiek szosówce (nawet takiej za 2000PLN) teraz męczę pożyczonego od kumpla Gianta OCR1 z zeszłego roku...i jestem baaardzo zadowolony...nic wiecej mi nie trzeba... pozatym jakbym miał śmigać na sprzęcie za 20kPLN to bym się nerwic nabawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaWinter Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mnie podobają się wszystkie Treki, jednak ogromną sympatią darzę Treka Madonne 5.2. Szczególnie jeżeli jest w barwach USPS albo obecnego Disco [linka] Lukas t1, miałem przyjemność przejechać się na profesjonalnym Giancie z drużyny CCC Polsat, było to w 2002 roku, więc technologia poszła jeszcze do przodu. Młody wtedy byłem to nie dysponowałem taką siłą jak dziś, ale od razu było czuć sztywność i lekkość tego roweru. Więc ja bym się ceną nie przejmował, a śmigał ile wlezie. Poza tym, jeżeli kogoś stać na taką maszynę to i będzie go stać na dbanie o rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Całkowicie mi wystarczy RED BULL PRO 2000 na Shimano 105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 B'Twin 9.4 FC700 CUDO!! http://www.fc700.com/ http://www.btwincycle.com/produit/media_pr...rod=9.4%20FC700 http://www.btwincycle.com/pages/produit_ro...=gb&prod_num=5# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja tam o niczym nie marzę... wystarczy mi to co mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Rama: Merckx 1XM Widelec: Easton EC90 SLX Stery: Tioga NS Top cup: Kozak Gwiazdka: Extralite Ultrastar Manetki: Record 2007 Pancerze/linki: Nokon Przerzutka przód: Record 2007 Obejma: BTP Przerzutka tył: Record 2007 Korby: Record 2007 Tarcza duża: TA 53T Tarcza mała: TA 39T Śruby tarcz: Extralite Śruby korb: Ti Suport: Kaseta: Record 2007 11-21T Lockring: Extralite red Łańcuch: Record 2007 Hamulce: Record 2007 Kierownica: Deda Newton Mostek: Ritchey 4Axis Sztyca: KCNC Ti Pro Lite Siodełko: Fizik Arione Zacisk podsiodłowy: BTP Opony: Michelin Pro2Race Dętki: Michelin A1 Velo plugs Owijka: Velo D2 Gel Szybkozamykacze: Tune AC red Pedały: Look Keo Koszyk na bidon: Extralite Koła: Przód: Piasta: Extralite Ultrahub Obręcz: Alexrims Crostini R3.1 Szprychy: Sapim CX Ray x24 Tył: Piasta: DT 240S Obręcz: Alexrims Crostini R3.1 Szprychy: Sapim CX Ray x28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Dlacego Merckx i czemu nie orginalny widelec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Dlacego Merckx i czemu nie orginalny widelec ? Bo Merckx robi bradzo mądrze ramy. Rama alu za prawie 10 k zł o wadze ponad 1300 gram. Dlczego? Bo rama alu ważąca 1000 gram nie może być sztywna. Moja Orbea waży 1475 gram bez widelca i jest sztywniejsza niż stalowa Colnago 2100 gram. Widelec Easton EC 90 SLX uważam za najlepszy na świecie - obecnie. Jest bardzo lekki i przy tym sztywny, nie tak jak niektóe widelce w okolicach 300 gram - masło. Te zdjęcia ramy na stronie Merckxa są paskudne. Rama w realu powala. Rower taki wyszedłby w okolicach 20 000 zł. Ale nie od razu Kraków zbudowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 1XM jest chyba karbonowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 romet sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 1XM jest chyba karbonowy ? Tak, jest karbonowa. Źle mi się kliknęło jak szukałem ramy. Chodziło mi o Premium Sloping. Ale w kolorze z elementami pomarańczowymi. Kumpel ma Team SL - jest piękna, ale ja lubię ramy slopingowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 A to jest moje marzenie :-) Model Meridy na najbliższy rok...pewnie będzie bardzo drogi i niedostępny w polsce :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek996 Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 A to jest moje marzenie :-) Model Meridy na najbliższy rok...pewnie będzie bardzo drogi i niedostępny w polsce :-( Ale to jest jakis trithlon albo czasowka... Pojedynczy blat z przodu..... I ta geometria ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 No właśnie nie jestem do końca pewien...nie jest wykluczone że masz rację, ale zobacz że jest przerzutka z przodu więc jeden blat nie może być. Druga rzecz że ramka ma drobny sloping... wydaje mi się że to taka mieszanka...ale podoba mi się w tym modelu design ramy i aerodynamiczny kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 jak juz o rowerach marzen ... ja najchetniej zabralbym to koledze koszt tylko.... 35k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.