Martinelli Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Witam, Szukam wygodnego siodełka dla ojca, do spokojnej jazdy po asfalcie. Mam nadzieję, że coś polecicie. Raczej tak maksimum do 150 złotych.
cienkun Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Co do wygodnego siodła, to nie tylko jakość wpływa na wygodę, ale też dopasowanie do anatomii ciała. Szerokość miednicy i te sprawy. Ja sobie cenię siodła selle royal i uważam je za the best, zaraz tu wpadnie kto inny i napisze że tylko brooks, a nie żaden tam żel, (w tej cenie to jedynie używany), ilu ludzi, tyle opinii. Ważne żeby siodło miało odpowiednią szerokość. Warto się udać do sklepu, gdzie mają krzesełko pozwalające zmierzyć szerokość kości kulszowych i na tej podstawie dobrać odpowiednią szerokość siodła. Oraz trzeba też brać pod uwagę do jakiej pozycji siodło ma być stosowane, (jak bardzo pochylona/wyprostowana).
mapmen Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Pjenkny temat! Nie zostały podane choćby rodzaj roweru, długość tras, waga użytkownika, wcześniejsze doświadczenia z siodełkami.
robertrobert1 Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Mieszkasz w Warszawie więc zapraszam Ciebie i ojca do siebie na sprawdzenie czy aby potrzebne jest siodło żelowe czy może porządne siodło Brooksa. O siodłach czy siodełkach poczytał w moim blogu a na moim profilu możesz sprawdzić jak daleko miałbyś do mnie. Ps. Jestem w wieku Twojego ojca więc możemy mieć podobne preferencje odnośnie wygody na rowerze.
Martinelli Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Napisano 3 Czerwca 2014 Rower to 15 letni Scott MTB na ramie Cr-Mo. Trasy 30, 40 kilometrów, waga około 90 kilogramów.
tomek242 Napisano 4 Czerwca 2014 Napisano 4 Czerwca 2014 Cześć,podłącze się pod ten sam temat, bo ostatnio coraz bardziej mi to przeszkadza, a i wiek podobny a waga około 85 kg. Moje trasy to max 50km, łatwy teren, szutr i asfalt. Jeżdżę spokojnie i dosyć wolno, bo z małżonką . Rower to: Moje obecne siodełko ma szerokość około 150mm, i jeżdżę już na nim 5 lat i w tym roku jakość gorzej. Zastanawiam się nad tym: http://aventurasport.pl/pl/p/Siodelko-SELLEROYAL-Respiro-Soft-Moderate-60st.-Meskie/537 co o tym sądzicie??? aaa, i nie wiem gdzie we Wro znajdę owe krzesełko do mierzenia kości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.