tryku Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam Serdecznie Obserwuje rower cuba z amrtyzatorem Rock shox reba RL. Mankament jest taki ze ma on taką ryse na ladze jak na zdjeciu. Chciałbym sie was zapytać czy warto sie w to pakować. Czy mozna wymienić samą lage i czy po wymianie mam pewnośc dobrego działania amortyzatora. Porosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamo408 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Wg. rysę to przerasta z 2x ale jeżeli wszystko dobrze wymienisz nic nie sknocisz to będziesz miał sprawny amorek po zmianie lag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Aleś to napisał, zabrzmiało jak by miał co najmniej wymieniać coś newralgicznego na wahadłowcu. Wymiana lag to nic trudnego, przy okazji zrobisz serwis amora. Do odkręcenia parę śrubek, zawleczek. Na stronie RS są manuale, na YT sporo filmów, nic trudnego. Pytanie do samego roweru czy warto go kupić i pakować jeszcze kasę w wymianę lag. Chyba, że cena całości przyzwoita i Ci się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ewidentne otarcie podczas przewrócenia albo cos innego. W każdym bądź razie, przy samej uszczelce jest ok. Można na tym jeździć zwłaszcza jak sie górę ładnie papierem wyrówna. Ale czy brać to nie odpowiem na to pytanie. Natomiast zwrócę uwagę na poprawne pisanie rematów : http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 wymiana lag to nic trudnego? proszę w takim razie o te filmy i manuale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/152791-serwis-rock-shox-reba-dualair-kompleksowy-serwis-od-a-do-z/ krok po kroku z obrazkami, jak dla przedszkolaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 nic trudnego, jeśli ma się drugą całą górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 no wszystko fajnie pięknie, ale nie sądziłem że macie na myśli zdjęcie dolnych lag, co jest oczywistą oczywistością i banałem (sam mam rebę serwisowaną przeze mnie x razy) i wymianę LAG GÓRNYCH Z KORONĄ I RURĄ STEROWĄ jako całość. no podziwiam, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 ale nie sądziłem że macie na myśli zdjęcie dolnych lag Ale że niby jak to zrobić bez tego ? Jak sie boisz idź do serwisu niech ci to za 100zł zrobią, bo to w sumie tak jak gruntowny serwis, tylko bez uszczelek i oleju do tłumika. Może da sie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 wymianę LAG GÓRNYCH Z KORONĄ I RURĄ STEROWĄ jako całość. no podziwiam, serio. Od wielu, wielu lat nie ma w produkcji widelców w których możesz sobie wyjąć górną goleń z korony, założyć nową i dalej jeździć. Wyłączając oczywiście dwupółki. W związku z tym wyjaśnij, jak chciałbyś dokonać takiej podmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delarte Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Chyba mnie nie zrozumieliście. Nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo dostania górnych lag do 29er rock shox'a reby w dobrym stanie, a jeśli już jest, to ile to kosztuje... bo coś mi się wydaje, że taka 'podmiana' jest mało prawdopodobna i dość kosztowna, i pisanie komuś, że to bułka z masłem, jest trochę wprowadzające w błąd, bo ktoś kupi myśląc "a co tam wymienię sobie" a tu klops, bo nikt przypadkiem nie pozbywa się nieuszkodzonych lag na alledrogo czy gdziekolwiek. To ja na samym początku myślałem, że chcecie wymienić samą lagę (jedną) co mnie nieco zdziwiło, dlatego zapytałem o instrukcje. O konieczności zdejmowania dolnych lag do serwisu chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, no bez przesady ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie da się jednej wyjąć z korony. Znaczy ... co się ma nie dać, ale to na pewno będzie bardziej kosztowne niż kupienie nowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Jest tyle innych rowerów .W/g mnie TEN sobie odpuść.Szkoda na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ewidentne otarcie podczas przewrócenia albo cos innego. W każdym bądź razie[...] Natomiast zwrócę uwagę na poprawne pisanie rematów : http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Sorry za OT, ale i ja zwrócę uwagę - nie ma w języku polskim takiej frazy jak "w każdym bądź razie". Mówi się "w każdym razie". Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Podobnie jak masy innych wyrażeń, tutaj szczególnie lubianych. Bardziej bym zwracał uwagę na "paedeła" i "hamulców" bo i tego to nie znajdziesz w żadnym słowniku a każdy, bądź i raz w każdym jednym .... i nie bądź taki nadgorliwy Poza tym ... mieszkam na ukrainie ? no prawie tak, u mnie sie tak mówi ? znaczy ze wszyscy nie mówią po polsku ? może i nie grunt że idzie sie dogadać, to nie filologia ani inny "humanitarny" kierunek Ale i tak tylko prof. Miodek by mnie przekonał ty nie jesteś przekonujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Puklus- banderowiec Zart...pozdro od gorala. Sorry za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi