bts Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Cześć. Dysponuje takim rowerem: http://www.rowerymerida.pl/produkt399/race-lite-901-com-rower-merida.html Rzecz w tym, że chciałbym wybrać się na dalszy wypad - potrzeba mi na niego ok. 10-15 kg bagażu, do przejechania blisko 2kkm. Niestety ten rower nie jest wyposażony w śrubki do montażu bagażnika, więc pozostają mi dwa rozwiązania: 1) zamontować zwykły bagażnik z pomocą adapterów, wtedy konstrukcja będzie pewnie stabilna 2) kupić bagażnik na sztycę podsiodłową Tylko czy w pierwszym przypadku nie ucierpi lakier na ramie? Czy powinienem się w ogóle martwić o konstrukcję roweru? Ważę 65 kg, także cały zestaw to byłoby około 80 kg. W sumie niektórzy jeźdzcy więcej ważą, więc nie powinienem się chyba martwić o tą aluminiową ramę? A drugi przypadek - czy sztyca uciągnie 10 kg, zakładając że wezmę odpowiedni bagażnik? Doradźcie coś Ewentualnie mogę też wziąć górala, ale jest trochę zdezelowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalPolo Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 przerabiałem bagażnik na sztyce i tylko mi ją porysował. Ewentualnie jakbyś kupił jakiś droższy może chwyt byłby lepszy, mój to był średnio cenowy na allegro, dodatkowo często na boki się wychylał. Są druty, stabilizatory, ale nie koniecznie muszą pasować, u mnie nie pasowały do ramy. Poza tym dość sporo kg, górna granica takich bagażników w zależności od firmy do 7-12kg. Próbowałbym adaptery do zwykłego bagażnika, ewentualnie bagażnik na sztyce+plecak. Jednak po 500km będziesz przeklinać plecak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 a może bikepacking? http://wciazwdrodze.blogspot.com/p/krawiectwo-turystyczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.