Gość Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Cos sie zbuntowała Strava z tapirikiem, dociąga tylko swieże aktywnosci a tych 200 zaległych nie ma zamiaru ruszyc...
Moorzyn Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Sprawdź czy nie masz ustawionej daty na tapiriiku Ta ikonka z trybem
Gość Napisano 30 Września 2015 Napisano 30 Września 2015 Wszystko wyglada dobrze, brakuje mi aktywnosci od 9 Maja do 22 Wrzesnia 2013 i od 22 do 25 Kwietnia 2014. Widnieje przy nich tylko info: This activity was not synchronized to the following services: Strava: Some services limit how many actions tapiriik can perform on your behalf per hour - more activities will transfer soon.
Gość Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Nie wiem czemu nie moge edytowac poprzedniego posta, wiec nabijam ;-) wczoraj wydarzył się cud, dociągnęło resztę... Ciekawe jest to że STRAVA dosc sporo km mi obcięła z tych samych treningów w stosunku do ENDO, w 2013 jest to 138km, w 2014 50km, 2015 na te chwile tez ok 50km. A wszystkie treningi wyladowały w obu serwisach... np trening o dlugosci 100,46km w ENDO ma dlugosc 99,8km w Stravie ;-)
parmenides Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 To jest normalne i tym się nie przejmuj. Ja automatycznie przez tel. kom. wrzucam dane ze swoich jazd i biegów z licznika i zegarka Garmina na serwis Garmin Connect, a stamtąd natychmiast dane lądują na Stravie. I przeważnie dane z licznika są identyczne na serwisie Garmina, ale już na Stravie jest przeważnie odrobina mniejsza prędkość średnia i krótszy dystans. Są to jednak różnice bez znaczenia. Strava sama przelicza Twój ślad GPS według swoich algorytmów. Dlatego jeśli np. sobie zaplanujesz przejechanie Grand Fondo na Stravie (w tym miesiącu 120 km), to lepiej pojechać ten kilometr więcej. Oczywiście jeśli zależy Ci na takich drobiazgach. Mnie kręcą takie konkretne wyzwania, dlatego o tym wspominam. pozdr i do zobaczenia na trasie.
cinek1987cinek Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 Co do tego przeliczenia Stravy to niestety prawda... szkoda że wcześniej nie doczytałem [emoji14] Trochę to głupie, bo albo Garmin oszukuje albo Strava. Tak czy siak polecam przejście na Strave z Endo
szymony Napisano 4 Października 2015 Napisano 4 Października 2015 Panowie i Panie, a czy ktoś z was synchronizuje przy pomocy tapiriik z dropbox do stravy, czy endomono? Bo mnie ta sztuka się nie udala. Wszelkie inne kombinacje typu endo>strv, czy strv>drop, działa bez zarzutu.
Tofi Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Tofi piszesz o tych 5$ za tapirika czy o premium w stravie? Tapirik. Strava to roczny wydatek ok £35, a nie £3 z kawałkiem. Tak na marginesie to od kilku tygodni mam Strava z ANT+, tyle że użyłem tylko z kilka razy. Powód prozaiczny - zamiast prędkości chwilowej pokazuje średnią i nie doszedłem do tego jak to zmienić, zatem powróciłem do IPBike.
szymony Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Tak na marginesie to od kilku tygodni mam Strava z ANT+, tyle że użyłem tylko z kilka razy.O! A od kiedy strava gada z ANT+? I rozumiem że to w opcji premium. Nadal nie mogę się dogadać z tapiriik
blazej33 Napisano 5 Października 2015 Napisano 5 Października 2015 Była beta stravy z ant+ ale krzaczyla i wycofali. Jednak ma być skoro działają w tym temacie
Gość Napisano 9 Października 2015 Napisano 9 Października 2015 A nie wiem czy wszyscy zauwazyli ale ... od conajmniej wczoraj działa ANT+ na Endo... połaczyl mi sie bez problemu z 2 combo czujnikami...kumplowi tez działa... mam tylko pewne zastrzezenia co do wynikow Srednich na liczniku pokazuje mi CAD AVG 88 a na endo 78. CAD Max z licznika 121 na endo jakis odpal 221. ;-) DZis im napisze o moich wraceniach.
Gość Napisano 9 Października 2015 Napisano 9 Października 2015 Juz studze emocje... z automatu po odpaleniu treningu endo nie gada z czujnikami...trzeba za kazdym razem atakowac ustawienia itd...
Gość Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 A dzis np polaczylo sie samo z siebie z czujnikiem, wiec wychodzi ze czasem działa
vpablov Napisano 28 Października 2015 Napisano 28 Października 2015 Mieliście problem z połączeniem gps w Stravie? Ostatnio coś mi szwankuje, Gps załapał lokalizację po 30 minutach a w dzisiejszym treningu wcale. Włączyłem GPS a na google maps , załapał szybko.
goldbloom Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Może offtop, ale to popularny temat, więc spróbuję. W jaki sposób używając Stravy w wersji desktop (czyli z komputera) usunąć zdjęcia dodane do Stravy ze smartfona ? Nigdzie nie mogę znaleźć opcji ich usunięcia...
misiojedzie Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Niewiem jak wypada porównanie strava vs endo ale w zeszłym roku jeździłem trochę na runtasticku i przy przeniesieniu danych do stravy wyszły mi jakieś cuda związane z prędkościami. Miałem zapisaną na runtasticku trasę z maksymalną prędkością 65 km/h a po skopiowaniu do stravy pokazuje mi 83 km/h. Kolega również z runtasticka przerzucił się na stravę i też ma takie atrakcje, na szczęście dystanse tras się zgadzają. Taki mały minus stravy.
dywyn Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 A nie wiem czy wszyscy zauwazyli ale ... od conajmniej wczoraj działa ANT+ na Endo... połaczyl mi sie bez problemu z 2 combo czujnikami...kumplowi tez działa... mam tylko pewne zastrzezenia co do wynikow Srednich na liczniku pokazuje mi CAD AVG 88 a na endo 78. CAD Max z licznika 121 na endo jakis odpal 221. ;-) DZis im napisze o moich wraceniach. A te czujniki na pewno dobrze współpracują w przypadku korzystania z dwóch aplikacji jednocześnie? Np. mój Stages nie działa jednocześnie z Garminem i dodatkowym czujnikiem ant+ w komputerze (jedna z aplikacji co jakiś czas traci połączenie). Tak samo garminowski czujnik speed/cad co innego pokazuje np w Zwift i co innego na liczniku.
Gość Napisano 13 Lutego 2016 Napisano 13 Lutego 2016 Czujnik ant+ dziala nawet z N-odbiornikami. Z reszta, nawet jak nie wezme licznika to wartosci CAD max i avg sa od czapy. Chwilowe sa dobre. A zeby bylo jeszcze lepiej to te same dane po exporcie do stravy daja dobre wyniki ;-) wiec chyba sprawa oczywista
Mateusz30 Napisano 15 Lutego 2016 Napisano 15 Lutego 2016 Endo na wszystkich telefonach gubiło zasięg. Teraz mam WP i używam aplukacji Cyclers, czyli nieoficjalnego klienta stravy. Zasięgu nie gubi. Zero zastrzeżeń. Przede wszystkim Endo pokazuje brednie jeśli chodzi o przewyższenia i to u wszystkich osób, które znam i go używają. Strava jest dokładna.
berlo Napisano 23 Lutego 2016 Napisano 23 Lutego 2016 Endomondo miało ostatnio jakieś problemy z łapaniem sygnału GPS. Najlepiej zaktualizować aplikację do najnowszej wersji... u mnie pomogło.
gacuch Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Nie trzeba odpalać dwóch aplikacji endo i stravy. Wystarczy wyeksportować ze stronki trening i wrzucić na drugą. możesz podpowiedzieć jak dokładnie przesłać treningi z endomondo na stravę ?
RafalPolo Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Przy każdym treningu masz opcję eksport do gpx. Nie powiem dokładnie gdzie jednak bo nie pamiętam. Później dodajesz ręcznie aktywność w Stravie. Ja jakiś czas temu zacząłem używać osobnego małego programu do logowania i z niego wysyłać do innych aplikacji. Endomondo za bardzo przypomina mi facebooka z tą ściana. Strava za bardzo profesjonalna. Zwykła jazda wycieczkowa i później w jakiś KOMach jestem w końcowych wynikach. Polecam jednak Navime, polskie, schludne i bez udziwnien.
wymiennik Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Za pomocą np. https://tapiriik.com można przesłać zapisane trasy np. z endo do stravy.
ariell Napisano 14 Maja 2016 Napisano 14 Maja 2016 przeczytałem dzisiaj pół internetu i nie mogę znaleźć rozwiązania pewnego problemu. czy istnieje możliwość zmiany danych które wyświetlają się podczas treningu w Stravie? Aktualnie mam dostępne trzy wskazania - Time - Avg speed - Distance Najbardziej zależy mi na tym, aby wyświetlała się prędkość aktualna, a nie średnia. Dodam, że używam telefonu z Androidem. Z góry dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.