Emperor Napisano 24 Października 2014 Napisano 24 Października 2014 Mi niestety gubi zasięg i to strasznie
chudeusz09 Napisano 24 Października 2014 Napisano 24 Października 2014 Może telefon masz do bani? Wcale nie musi to być wina systemu. Zwłaszcza, że windows jest zdecydowanie bardziej stabilny od andka.
Kill84 Napisano 25 Października 2014 Napisano 25 Października 2014 A właśnie miałem pytać czy zdarza się wam że strava wywala błąd i się wyłącza przy dłuższych wyjazdach?, ja tak mam często pow. 100km. Oczywiście ślad nie ginie ale trzeba później scalać...
Emperor Napisano 25 Października 2014 Napisano 25 Października 2014 Może to wina telefonu, najnowszy to on nie jest, ale jednak w mojej subiektywnej opinii android radzi sobie o niebo lepiej
GhOsTwrc Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 Pytanie z innej beczki . Czy wam tez poznikały posty na osi czasu facebook z aplikacji Endo i strava dotyczy wypraw rowerowych , bieganie jest. U kolegi tez zniknely. Zdarzalo sie tak wczeniej????????
robertrobert1 Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Mi niestety gubi zasięg i to strasznie Wymień telefon na telefon pancerny. Pancerniaki trzymają zasięg w każdych warunkach ... gęste miasto wiadukty, las, góry etc.
szaler Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 A orientuje się może ktoś czy w Stravie można z ręki dodać dane z pulsometru? Endo ma taką opcję i to bardzo fajne, w stravie szukam i szukam ale znaleźć nie mogę.
twry Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Z tego co się orientuję to w Stravie nie ma takiej możliwości
Pulse Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Mozesz dodac w opisie aktywnosci. Dedykowanego miejsca gdzie mozna to wpisac nie ma.
brachol Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Dodam jeszcze, ze na forum Stravy poproszono juz o taka funkcjonalnosc, ale poki co nic konkretnego sie nie dzieje w tym temacie, a przynajmniej nikt ze Stravy tym sie nie chwali: Which Heart Rate features would you vote for? Manually Enter Cadence and Heart Rate data to an existing Strava Activity
szaler Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 No właśnie szkoda. Chyba dlatego nie przerzucę się na Stravę, może endo nie jest doskonałe ale w tej kategorii wygrywa ze stravą. Spory minus to bateriożerność enod :|
twry Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Wydaje mi się, że nie o bateriożerność Endomondo się rozchodzi, tylko o jej rozładowywanie przez wbudowanego GPSa. Wyjściem jej zakup zewnętrznego GPS, ja ostatnio zakupiłem moduł nokia ld-3w i działa idealnie. Moduł jest stary, więc można go dostać za śmieszne pieniądze, a działa wyśmienicie. Z tym, że nie działa z Endo... Wszystkie trackery działają, a Endo ma zwiechę na wyszukiwaniu satelit.
Pulse Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 szaler, a co za problem miec zapis o HRavg i HR max w tytule lub opisie? Swoja droga moze poprostu dokup sobie pasek HR do telefonu (jak masz telefon z BT 4.0 to koszt okolo 130zl), wtedy masz pelen zapis pulsu na stravie. Widzisz jego przebieg, dane z segmentow sa pelniejsze, po dluzszym czasie mozna wyciagac z tego jakies wnioski jak np. raz na hr bliskim hr max sie uzyskuje czas gorszy niz innego razu na spokojnym pulsie. Nalezy oczywiscie brac tez pod uwage pogode, szczegolnie wiatr
szaler Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 No chodzi właśnie o to że trzeba dokupić pasek, mam pulsomert i na razie kolejny mi nie potrzebny. Można uzupełnić w opisie, żaden problem, ale nie aktualizuje to kalorii. A dane z kaloriami są jednak dokłądniejsze. Ale pewnie kiedyś zainwestuje w opaskę
Kill84 Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 A orientuje się może ktoś czy w Stravie można z ręki dodać dane z pulsometru? A po co ręki, w wersji premium leci to automatycznie chyba..
Pulse Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 A dane z kaloriami są jednak dokłądniejsze. Co do tego to mozna sie spierac. Karolie wyliczane sa tak czy siak szacunkowo. Strava szacuje tez bez opaski, co pewnie obarczone jest wiekszym bledem, aczklwiek wskazania wg pulsu z polara i z garmina bardzo sie roznia, wiec o dokladnosci tutaj ciezko rozmawiac bo zalezy na jakim algorytmie to bazuje.
qrczakzul Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Kalorie to jedna wielka ściema. Zupełnie inne na stravie i na endo. Poza tym jak na endo wpiszę tętno to kalorie spadają o połowę
parmenides Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 to prawda. Wczoraj podczas rodzinnej przejażdżki (miałem pulso) Strava wskazała mi na moim domyślnym rowerze szosowym (ok. 8,5 kg) 1200 ckal. Po zmianie na rower, na którym faktycznie jechałem (ok 15 kg), Strava wskazała ponad 2700 ckal. Przejażdżka była długa - ponad 90 km, ok. 5 i pól godziny, tempo bardzo spokojne, tętno średnie 117 bpm. Tak duże różnice przy tak małym wysiłku wskazują na to, że Starava się bardzo musi mylić. No i żadne liczenie kalorii nie uwzględnia tego, co najważniejsze - pogody i realnego wiatru. Zatem tylko czujnik mocy może być jakimkolwiek wskaźnikiem wysiłku, a co za tym idzie - ilości spalonych kalorii. Nie przejmujcie się tymi wskazaniami. Po prostu po godzinie ostrej jazdy warto coś zjeść (100-200ckal). I że w godzinę średnio przy intensywnym wysiłku i prawidłowej wadze można liczyć ok 600 ckal. Około to słowo klucz. My nie wiemy ile nasz organizm uzna za stosowne w danym momencie i żaden licznik tego nam nie podpowie.
Kill84 Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Biorę pierwszy lepszy kalkulator kalorii i przy 5,5godz jazdy rekreacyjnej wylicza mi ok 2400kcal. Więc chyba strava wiele nie odbiega od tych teoretycznych wliczeń
mxdanish Napisano 27 Października 2014 Napisano 27 Października 2014 Tak jak kolega parmenides napisał, wskazania kcal to tylko gadżet i nie powinno się nimi sugerować. Jest zbyt dużo zmiennych które mają wpływ na rzeczywiste zapotrzebowanie energetyczne w trakcie wysiłku i nie ma możliwości aby endomondo czy strava obliczały to choćby poprawnie. A wracając do tematu ja używałem endomondo przez 3 lata a teraz przeszedłem na stravę. W połączeniu z veloviewer daje całkiem złożone narzędzie.
TomHagen Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 W Stravie faktycznie fajne są te komponenty, szkoda że nie można wpisać dwóch różnych kompletów kół i powiedzmy ptaszka zaznaczyć przy komplecie jaki się aktualnie używa..:-/
TomHagen Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Tak ale zużycie innych komponentów będę musiał sumować;-)
Tatulek Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Jak to bywa w życiu nie ma złotego środka. Używam Endo i Striver (klient Stravy dla WP). W zależności gdzie i jak jeżdżę. Większość treningów i tak przerzucam (gpx.) do Endo (zresztą jak czytam to gro z Was tak robi). Każdy z tych programów pozwala na rywalizację ze znajomymi i nie tylko. Wg. mnie nie ma programu idealnego. Co do baterii nie zauważyłem różnicy w drenażu przez którą kolwiek z aplikacji. Podobnie jeżeli chodzi o gubienie sygnał GPS 9 mi nie gubi żadna i nigdzie). Strava ( w moim przypadku Striver) daje większe możliwości w rywalizacji "zawodowej" pod warunkiem że jeździmy po tych samych szlakach co nasi znajomi. Zaletą Endo jest możliwość rejestracji różnych innych aktywności. Strava tylko rower. W więcej różnic się nie zagłębiałem. Użytkowość obu jest dla mnie satysfakcjonująca. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.