Skocz do zawartości

[Tarcze] Dartmoor Nano jak zamontować tarczę?

tomecz9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem tarcze dartmoor nano 160 na tył do hamulca shimano slx. Zastanawiam się w którą stronę powinienem ją zamontować? Czy nie odwrotnie? Mam taki dylemat ponieważ gdzieś słyszałem, że producet popełnił błąd z rotacją. Osoby montowały tarczę zgodnie ze strzałką a po pierwszym hamowaniu tarcze się krzywiły. Nie pamiętam czy dotyczyło to tarczy dartmoora czy ashimy. Czy ktoś z was mi powie jak to jest?

Nawet gdyby to była ta tarcza z źle oznaczonym kierunkiem polecałbym zamontowanie tak jak pokazuje strzałka. Potem przyhamowanie tak, że jeżeli miałoby się stać to właśnie w tym momencie i niech się nawet pognie. Potem od razu reklamacja i niech producent się martwi. Jakbyś wytłumaczył potem, że zamontowałeś odwrotnie? Tym bardziej, że nie wiesz jakiego modelu to dotyczyło. Może nawet nie samego modelu, a jakieś partii. Tak jesteś usprawiedliwiony, bo wcale nie musisz tego wiedzieć, że wypuścili w obrót wadliwy produkt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...