tomecz9 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Witam Zakupiłem tarcze dartmoor nano 160 na tył do hamulca shimano slx. Zastanawiam się w którą stronę powinienem ją zamontować? Czy nie odwrotnie? Mam taki dylemat ponieważ gdzieś słyszałem, że producet popełnił błąd z rotacją. Osoby montowały tarczę zgodnie ze strzałką a po pierwszym hamowaniu tarcze się krzywiły. Nie pamiętam czy dotyczyło to tarczy dartmoora czy ashimy. Czy ktoś z was mi powie jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalMtBXcT Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 podaj jakieś foto z tym dylematem bo tak to nie idzie ogarnać jak tarcze zamontowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monter Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Tak jak na foto http://cs889.vkontakte.ru/u9072180/121837301/z_710d0379.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Wg mnie tutaj wszystko jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomecz9 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 oto tarcza: http://tomecz2014.blox.pl/resource/20140601_21.41.24.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monter Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Kolego, w moim poście powyżej masz link do zdjęcia jak wygląda zamocowana tarcza na tyle. Zamontuj tak samo i będzie si. Pozdrawiam Na twojej tarczy strzałka pokazuje prawidłowy kierunek obrotu tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Nawet gdyby to była ta tarcza z źle oznaczonym kierunkiem polecałbym zamontowanie tak jak pokazuje strzałka. Potem przyhamowanie tak, że jeżeli miałoby się stać to właśnie w tym momencie i niech się nawet pognie. Potem od razu reklamacja i niech producent się martwi. Jakbyś wytłumaczył potem, że zamontowałeś odwrotnie? Tym bardziej, że nie wiesz jakiego modelu to dotyczyło. Może nawet nie samego modelu, a jakieś partii. Tak jesteś usprawiedliwiony, bo wcale nie musisz tego wiedzieć, że wypuścili w obrót wadliwy produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Napisami do zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.