bartus24 Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Mam sporą zagwozdkę z wyborem opon do skakania po lesie z moim hasiorem. Szukam zestawu za ok.100pln. Jeżdżę na starej rami mongoose i kółkach alexrims dm20. Aktualnie mam gumy na szosę - przód kendy 1.25, tył rubenty 1.5. Puki było chłodno lataliśmy głównie wzdłuż Wisły (krk) i taki zestaw był 'w sam raz'. Teraz jak trochę przygrzewa to potrenować możemy tylko w lesie i to najlepiej jak jest chłodniej ergo mokro. Jeździmy w okolicach Krakowa - wolno i praktycznie cały czas na hamulcu ( średnio 15kmph w porywach do 30 jest jest szeroko i z górki ). Na przód potrzebuje gumy która bardzo dobrze trzyma kierunek. Na tył czegoś z twardym środkiem i głębokim bieżnikiem na bokach żeby nie ślizgała na kamieniach/korzeniach/kantach. Myślałem o Land Crouseirach, Smart Samach albo Karmie, CX Compach. Czy jest jakiś sens mieszać różne opony i rozmiary ?
Maciek226 Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 przód tył geax saguaro 2,2 sprawdzona oponka w miare uniwersalna
bartus24 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 @@Maciek226, Ciekawie wygląda ta oponka Przy okazji jej poszukiwań w Krakowie znalazłem niezły sklep w którym są zasadniczo wszystkie oponki które mnie interesują - http://mudserwis.com.
Swider23 Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Do BJ to wynalazki typu Land Cruiser czy CX Comp słabo widzę, musi być szeroka sportowa opona, np. ww Saguaro czy Maxxis Ikon albo Continental Race King. Optymalna szerokość to 2.2.
bartus24 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 A co powiecie na takie coś ? http://www.mudserwis.com/opona-26x1-95-cst-c-1040n-50-559 Macie może doświadczenie z oponami cst ? Zastanawiałem się jeszcze czy na tył nie lepsze były by Mezcale ...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Te cst to słaba opona ... weź mezcale albo saguaro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.