Skocz do zawartości

[licznik] Bontager Trip 5W nie mierzy prędkości

sredniaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema

Licznik przestał mi mierzyć prędkość. Pewnie nie ma to związku, ale wymieniałem baterie w liczniku. Czujnik na swoim miejscu, ale licznik udaje zegarek :( Ktoś ma pomysł, co może być nie tak? Jak ewentualnie to naprawić? Da się dopasować inny czujnik na kole, np. sigmy czy musi być oryginał?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kliknięcia nie ma. Licznik sam się włączał jak wykrywał obrót koła. Teraz jest zegarkiem i nie mam pomysłu jak go ugryźć

Odległość próbowałem zmieniać, przesuwać bliżej i dalej i nic :(

Napisano

W tym przypadku bardziej chodzi o nadajnik z kontaktronem w środku niż magnesik ;)  Jeśli nie ma kliknięcia to albo padł ten nadajnik, albo problemy z zasilaniem jeśli po wymianie baterii jest to samo. W sumie na jedno wychodzi, że do wymiany jest nadajnik. 

Napisano

Wymieniłeś baterię w liczniku - a w czujniku?

Czujnik na kole? Chodzi o magnes mocowany do koła? Magnes to magnes, możesz zamontować każdy pamiętając żeby uwzględnić inną jego konstrukcję a co za tym idzie odległość roboczą do czujnika na widelcu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Problem rozwiązany.

Podjechałem do sklepu kupić czujnik,-magnes na koło, ale poradzili mi wymienić najpierw baterię w czujniku. Dodatkowo trzeba było przesunąć czujnik troszkę wyżej, bo nie zawsze pokazywał prędkość. Teraz znowu wszystko działa jak należy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...