grzech1991 Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Witajcie ponownie Tym razem szukam dzwonka, warunek - w całości wykonany z dowolnego metalu Chodzi mi oczywiście o część zewnętrzną, czyli przycisk, obejmę. I ma być czarny Powód jest prosty, do tej pory miałem dzwonki takie małe, to rozlatywały się zawsze po czasie. Dopiero solidny, klasyczny dzwonek załatwił sprawę. Natomiast poddzwaniał i rower dałem dziewczynie. Czas kupić coś nowego, wziąłem taki http://allegro.pl/dzwonek-do-roweru-metalowy-glosny-solidny-i4202470680.html Po zdjęciach wydawał się OK, cena podejrzanie niska. Jeden na dzień dobry nie działał, a drugi jest lekko wgnieciony. Chciałbym jakiś najlepiej mały dzwonek (chociaż zasadniczo to nie jest wymóg), ale aby nie był w stylu retro (typowym retro, klasyczny może być). Myślałem o http://allegro.pl/dzwonek-cateye-oh-2400-najmniejszy-glosny-mtb-i4220103064.html Czy to dobry wybór?
cienkun Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Ale ten dzwoneczek ma przycisk i obejmę plastikowe - wg. mnie to nie ma znaczenia, ale Ty piszesz że chcesz inny... (?) To jest mały dzwoneczek, niezbyt głośny, do roweru MTB czy szosy, jak znalazł, bo nie waży dużo i jest mały, ale do mieszczucha IMHO za cichy. Ja mam w mieszczuchu taki; Też nie jest zbyt głośny i dziadki go nie słyszą, ale już lepszy.
Gruff Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 ten o którym "myślisz" [drugi link] to cos drogi....ja taki jak ten-prawie identyczny-kupiłem w netto za 3 zł.[mały, czarny] i ludziska go słyszą
Gruff Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 hmmm nie wiedziałem, że plastik wydaje tak metaliczny dźwięk wygląda dokładnie jak to ustrojstwo
grzech1991 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Napisano 1 Czerwca 2014 Chodzi mi o mocowanie do kierownicy. Czy jest z plastiku czy nie. Przepraszam za nie pełną odpowiedź, ale w wersji mobilnej nie da się edytować.
Gruff Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 tak z plastiku, ale to chyba nie problem...dla ponad 20-tu zł. zamówisz dzwonek co ma opaskę inną jak plastik?
grzech1991 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Napisano 1 Czerwca 2014 Tak, bo plastikowa zawsze mi się rozlatywała. Jesteś w stanie coś polecić?
Kamikaze33 Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Ile melodyjek ma ten dzwonek? Można na nim zagrać marsza? Ile waży i czy ma atest unijny? Bo jak z Chin to zaraz spadnie... PS. a zmieniłeś już w dętkach powietrze na czerwcowe? Wiesz... jest inna wilgotność! PS 2. przepraszam, ale rozbawił mnie ten temat przy porannej kawie
grzech1991 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Napisano 3 Czerwca 2014 Nie rozumiem co w tym śmiesznego, chyba to, że piszę trochę roztrzepanie. Chodzi mi o dzwonek który - jest w miarę mały (ale nie jest to jakaś konieczność) - czarny - obręcz jest z metalu a nie z plastiku Wydaje mi się, że ten cat jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.