damian407 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam, dzisaj postanowiłem sobie wymienić plyn w hamulcach. Z klamki coś mi ciekło więc pomyślałem że słabo dokręciłem tą śrubke odpowietrznika. JAk chciałem dokrecić mocniej to urwał mi sie czubek tej śruby. Jak teraz wykręcić tą śrubę , czy da się kupić gdzieś taką i czy da sie ospowietrzyć hamulec bez tej dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Pokaż jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian407 Napisano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Nie chce mi się aktualnie klamek dokręcać bo to pod spodem jest. W tej śrubce na zdjęciu przekreciłęm śrubokrętem tak że ukręcił sie ten czubek gdzie sie śrubokręt wkłada i teraz ta śruba jest płaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 trochę lipa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 kupujesz wykrętaki, to taki gwintownik w lewym gwintem jakby i wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Wykrętak jest dobry do zjechanych gniazd imbus/torx. Również sprawdzi się w nawierconej śrubie o większej średnicy niż twoja. W twoim przypadku nie ma punktu zaczepienia a wiercenie tak małej śruby dość ryzykowne... ale jak byś wybebeszył klamkę możesz przewiercić i nagwintować ponownie,dobrze oczyścić z wiórków ,poskładać do kupy klamkę i gotowe. Lecz czy po takiej operacji układ będzie szczelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) A no tak, kolega zapomniał że w Dyno są inne śrubki i dał fotkę losowego hampla z googli. Jak odkręcisz drugą śrubkę trzymającą dekielek, to widzisz kawałek śrubki? jeśli tak to wykręć kombinerkami... ? Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Poleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian407 Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jak odkręcę dekielek to sprawdzę czy ta śrubka wystaje. A wie ktoś gdzie mogę taką śrubkę zakupić ? P.S fotka jest z googli, ale jest do Hayes dyno sport/comp bo u mnie wygląda to identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poleczek Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) To jednak tą śrubkę z fotki urwałeś? Jasne że nie będzie jej widać jak odkręcisz dekielek.Nie wiem jak to zrobiłeś, ale kup sobie klucz dynamometryczny jak masz za duzo pary w łapie ;P Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Poleczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi