Skocz do zawartości

[rower] opłacalność i sugestie Kross sign

pplol112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko, mam zamiar kupić Krossa http://olx.pl/oferta...html#73b506b90b całkiem dobry stan, wiem że ramy pękają ale podobno tylko replik. Mam dwa pytania

Opłaca się go kupić, będę jeździł po lesie ale nie dh,fr itp i drogach ok 30km?

Co innego mogę kupić w cenie do 1200zł?

Dodam że mam 180 wzrostu

• Mod Team
Napisano

Po pierwsze chciałbym zobaczyć pękniętą ramę Signa - czy ti DS czy to FR1/FR2!!!

Po drugie jest to rama dedykowana do kolarstwa grawitacyjnego więc średnio wygodnie będzie się na niej jeździło w dalszych trasach. 

Po trzecie będzie na Ciebie za mała, bo to jest 17"

Napisano

Do XC się nie nadaje a z opisu to masz zamiar robić. Rama w rozmiarze 17" w tym przypadku będzie dla ciebie prawdopodobnie za mała. Ogólnie człowiek o wzroście 180 może jezdzić XC na ramie 17" ale nie na tej konkretnej ponieważ Sign jest dość krótki.

Napisano

Ja mam 183, rama od mtb jest dla mnei za krotka a ma 22'' (sztyca z offsetem 35mm chyba by załatwiłą sprawę)

Napisano

Rower magnum elite (swego czasu najlepsza oferta roweru za 1000 zl) ogolnie ja chyba jestem neiwymiarowy jakis, bo kolarzówka 58'' tak samo nie lezy na mnie... bdb (oś rzepki ze stykiem stopy z pedałem nie jest w linii tworzacej z podłozem kat ok.90^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...