Damian1654 Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Siema ,jestem nowy lecz mam następujący problem. Jadąc moim rowerem ,gdy hamuje przednim hamulcem amortyzator rusza się przód tył ( na sterach chyba). Jak wjadę w dziurę to strasznie wali. Czy da się to jakoś naprawić? Proszę o pomoc :| . Mój rower to Romet Fusion 505 2HT 2012
Fenthin Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Zaspawać lub wymienić, najlepiej na sztywny widelec. Z luzami w takim produkcie nic nie zrobisz.
Damian1654 Napisano 31 Maja 2014 Autor Napisano 31 Maja 2014 Zaspawać lub wymienić, najlepiej na sztywny widelec. Z luzami w takim produkcie nic nie zrobisz. Koszt nowego Amortyzatora jak mam teraz to koszt 140zł. Zaspawać nie ma sensu ,skoro lubię sobie pojeździć po terenach to się przydają.
Fenthin Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Przecież to nie była poważna propozycja Natomiast doczytałem coś o sterach. Wypadałoby zdjąć mostek i zajrzeć do środka. Może dokonały już żywota, może wystarczy serwis.
Damian1654 Napisano 31 Maja 2014 Autor Napisano 31 Maja 2014 Przecież to nie była poważna propozycja Natomiast doczytałem coś o sterach. Wypadałoby zdjąć mostek i zajrzeć do środka. Może dokonały już żywota, może wystarczy serwis. Hmmm... Muszę zobaczyć ,ale dzięki za odpowiedź. Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.