Skocz do zawartości

[spodenki] Kobieta w męskich ciuchach

Konkol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Jako, że dystanse, które pokonuję robią się dłuższe (obecnie około 50-80km) chciałam sobie kupić jakieś lepsiejsze spodenki na rower. Obecnie jeździłam w najniższym modelu decathlona, wkładka już dawno się ugniotła... Mam jednak nieco mały problem z rozmiarami, nie ukrywam, że jestem pulchnięjszą osobą (obecnie 77kg przy wzroście 162cm, ale ciągle leci w dół). Mam na oku http://www.rogelli.pl/spodenki-rowerowe-rogelli-ponzone-czarne/ tylko no właśnie jest to męski model. Z tego powodu nie mam zielonego pojęcia jak dobrać prawidłowo rozmiar, gdyż w przypadku damskich gaci zawsze podany jest obwód bioder oraz pasa, a akurat mam dość szerokie biodra, a w pasie stosunkowo mało :/ Jeśli chodzi o damskie modele to w tej cenie nie znalazłam nic innego z tak mi się wydaje grubszą wkładką. Stąd moje pytanie - czy męskie modele na damskiej pupie się w ogóle sprawdzą pod względem przede wszystkim wkładki, oraz jak wygląda to rozmiarowo? Ewentualnie proszę o damskie propozycje gaci :)

Podobny problem mam z koszulkami. Poszukuje mniej więcej biało czarnej, a nie kwiatkowo-motylkowo-różowo-pstrokatej i wszystkie, które mi się podobają to właśnie męskie modele - jak to wygląda jednak względem kroju takiej koszulki?

Te spodenki Rogelli to sobie odpuść, mam model Ponzio z szelkami i wkładka jest niewygodna juz po 30km tylko muszę ciągle się podnosić i siadać znów na siodło. Kupiłem teraz szorty Endura Hummvee i zapominam w czasie jazdy że coś mnie uwiera są zaje***te ;)

Może jeszcze jakieś obciślaki z Endury kupię kiedyś.

Dobranie rozmiaru męskiego dla kobiety?

Mam doświadczenie w tym względzie z ciuchami Endury: męski rozmiar L jest praktycznie taki sam jak damski XL - w tym przypadku biorę jedynie wzgląd na ogólne wymiary takie jak np długość rękawa czy całkowita długość kurtki/obwód w pasie/w klatce. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...