GIANT84 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Witam, przeglądam tematy ale widzę już nieaktualne, macie jakieś propozycje skarpetek na lato do komfortowej jazdy, czy za kostkę czy stopki? Jakich używanie i jakie polecacie, chciałbym dzisiaj sobie zamówić żeby po powrocie już na mnie czekały. Myślałem o czymś takim lub coś takiego. (proszę nie zwracać uwagi na firmę i cenę gdyż aukcje są poglądowe). Co możecie polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Jest gorąco, więc to bez różnicy. Jedyna kwestia to rodzaj opalenizny, którą wybierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 opalenizny kawa z mlekiem z dodatkiem wiórków czekoladowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Mam 2 pary Brubeck-ów takich jak z linka i z czystym sumieniem mogę polecić. Trwałe, duży komfort użytkowania, nadają się również na długie piesze wycieczki. Tam gdzie trzeba są grubsze, dobrze amortyzują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Już kupione jakieś tam polskie zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Na lato tylko sandały obejętnie czy jeździsz w blokach czy na platformach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inTro84 Napisano 31 Maja 2014 Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Również używam skarpet Brubeck, tylko 3/4 i sprawują się rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 W terenie jeżdżę w pełnych butach spd i stopkach. Nie zauważyłem problemów z otarciami etc. Mam buty SH-M087. Skarpetki jakieś noname. Dają radę. M087 są dość dobrze wentylowane. Zwykle jednak nie spędzam w nich więcej niż 3 godziny. Trekingowym - w japonkach albo bez butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Sandaly spd to by bylo cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Są sandały SPD. Shimano ma w ofercie. Kiedyś miały tylko 2 paski i były mega przewiewne . Teraz są 3 paski ÷ siateczka zapewne po to aby nic się nie dostawało w okolice palców. Są przy tym tak sztywne, że używam ich na szosie również do kręcenia w górę. No i wiadomo, że w sandałach skarpeta jest absolutnie zbędna. Na wyprawach potrafię przejechać w nich 3 tygodnie chociaż i tak mam w zapasie pełne buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Faktycznie są, hehehe nie spodziewałem się, ale ta cena masakra 279zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Widzę, że powrócili do pierwotnego modelu. To dobrze. To był sprawdzony i dobry model. Cena za wysoka? Nie sądzę... zauważ , że to pełnowartościowy but a nie jakieś kapcie czy klapeczki na basen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 no tak i można w nim normalnie chodzić. Właśnie takie adidasy na lato by mi się przydały do chodzenia i spd. Ale ok kończmy to bo zmieniamy temat i moderator się pogniewa:) trzeba założyć nowy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Nie ma zbyt wielu rozwiązań sandałów z blokami, więc chyba nie jest to wygórowana cena. Dobre sandały trekingowe bez bloków to koszt około 200 PLN. Są inne, ale droższe: http://www.rowertour.pl/?page=artykul&id=921 http://tubylismy.pl/magazyn/artykuly/194-commuter-nowa-generacja-butow-rowerowych Nieco tańsze: http://www.dobrerowery.pl/buty-spd-sandaly-exustar-e-ss503 No i wiadomo, że w sandałach skarpeta jest absolutnie zbędna. Bo wtedy wieje sandałem (znalezione jakiś czas temu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.