Skocz do zawartości

[rower] 28" run-r 2.0, mtb trairock 2.2 19"/24, mtb 26"/27 42021 czy dobre dla amatora?

Mateusz513

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy na forum i całkowicie zielony w tej dziedzinie.... Mam taki problem i pytanie mianowicie:

Nie mam za bardzo kasy żeby wydać gotówką dlatego muszę wziąć rower na raty. Do wyboru ze sklepu mam takie o to cuda:

1. Rower szosowy 28" RUN-R 2.0

- przerzutki Shimano tył Sora przód Claris

- 24 biegowy

- Obręcze al., podwójne

- waga roweru 18,5kg

- 1331zł

2. MTB TRAILROCK 2.2 19"/24

- przerzutki tył OSRAM ENTRY LEVEL przód SUNRACE QD-04

- felgi aluminiowe VP19 26"32H

- manetki SRAM 4

- hamulce przod/tył tarczowe

- waga 13kg

- 1200zł

3. MTB 26"/27 42021

- przerzutki Shimano tył/przód Alvio

- 27 biegowy

- obręcze al., podwójne

- hamulce V-Brake

- waga 15kg

- 950zł

Nie wiem czy to jakies szajsy czy w miare do jazdy wiec prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Napisano

Najpierw się określ jak, gdzie, kiedy, w jakim stylu chcesz jeździć. Bo MTB a Szosa to jak ogień i woda, ciepło zimno, różnica bardzo duża

Napisano

Powiem tak.. Jeżdżę dość mocno, szybko ale bez szaleństw. Gdzie bym jeździł to trasa (17km szosa polskie drogi, 1km drogi polnej tzw. żużlówka) tak wygląda droga z mojego domu do moich rodzicow gdzie bym często się przemieszczał, do tego po mieście z domu do pracy, czasem jakieś wypady po okolicach. I tyle puki co. 

Kolarzówka podoba mi się na trase lecz po mieście to będzie ciężko, natomiast nie wiem jak na trasie w MTB ale po mieście i np lesie zapewne rewelka :) Mógł by ktoś podać opinie ww. jednośladów.

Napisano

Myślę że coś w tym stylu będzie odpowiednie, dobry na ulice ale i szuter. Co do marki to wedle uznania i funduszy, Ta aukcja to przykład. Typowo do lasu pewnie zmiana opon na 2.1 2.2

Napisano

Dobra ten 1 szosowy odpada. Jeśli chodzi o 2 i 3 który lepszy jeśli chodzi o napisane w pierwszym poscie? Zapytam sie tez o raty na allegro w ww. Propozycji :)

Napisano

Ze tak amatorsko napisze.... z wyglądu strasznie mi się podoba i brał bym od ręki 2. no ale teraz przemawia rozsądek i się waham nad tymi dwoma :)

W sumie niepotrzebnie założyłem nowy temat ale jest jeszcze jedna sprawa z tymi rewerami 2. i 3. mianowicie proszę link do tamtu ;)

http://www.forumrowerowe.org/topic/162357-hamulce-v-brake-czy-tarczowe-mechaniczne/

No i opony w 3. sa chyba najtansze a w 2. sa fajne miło się jeździ :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...