Wasik1954 Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/revel.1/17698/74025/ Nigdy nie byłem przekonany do marki więc prosze o przybliżeniu mnie jak mniej więcej to wygląda http://www.leaderfox.pl/1749-zl-evolution-2014-c2-k2014-i136.pl.html Leader foxami jeździłem zawsze i byłem bardzo zadowolony więc na pewno to ten model jest moim faworytem. Lecz ciągle mam dylemat
GIANT84 Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Kiedyś miałem Gianta, mam Gianta i pewnie będę miał Gianta więc to są moje faworyty. Skoro masz faworyta i jeździłeś na tej firmie to pewnie wiesz na co stać rower tej klasy i firmy oraz czego się możesz po nim spodziewać oraz jak możesz go obciążyć. Dlatego pytanie który wybrać to troszkę dziwne pytanie co do osprzętu to Leader chyba lepszy ale cenowo też droższy więc się pokrywa. Ja ze swojej strony polecam Gianta.
Wasik1954 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 No to kicha najgorzej jak się mogło trafić to odpowiedź zwolennika gianta i pytanie zwolennika LFa
Wasik1954 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 Ok to jeśli osprzętowo wypada lepiej to teraz pytanie która rama lepsza bo to ona jest sercem roweru
Tadeus Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 .... Ta w LF ma wyższej klasy szlifowane i szpachlowane spawy, więc na pewno jest większy szpan na dzielni.
Wasik1954 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 Czyli zaletą tej ramy będzie wytrzymałość?
Tadeus Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 A co ja jej testy laboratoryjne robiłem? Czasem jak ma się farta, to można znaleźć w necie testy konkretnego roweru z konkretnym modelem ramy z danego rocznika, w których są parametry wytrzymałościowe. Ale w przypadku tych dwóch rowerów nigdzie ich nie widziałem. Więc zostaje wróżenie z fusów. A że producenci lubią co sezon albo dwa zupełnie zmieniać ramy, to nawet jak gdzieś znajdziesz trochę starsze opinie, to na nic się nie zdają. Jak będziesz miał od 3-4 tys wzwyż, to będziesz mógł sobie pozwolić na luksus znanej na rynku, lubianej i sprawdzanej od lat ramy. W tym budżecie jednak zostaje tylko zgadywanie, grzebanie w poszukiwaniu testów jakiegoś bardziej zaawansowanego portalu, bądź ślepa wiara w producenta. Pomijam już fakt, że w przypadku najniższych modeli producentów raczej nie ma co się spodziewać cudów. Cała reszta roweru jest jedynie znośna, więc producent nie ma specjalnych powodów, by nagle pchać tam super mega ramę z wyższej półki.
Wasik1954 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 Haha nie stać mnie niestety max 1800 zł chce przeznaczyć i zdecydowałem się już raczej na leader foxa ale po moim długoletnim doświadczeniu warto zaufać tym ramą i w ogóle tej marce także wielkie dzięki za pomoc
Tadeus Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 W każdym razie szpachlowane spawy świadczą o tym, że w ramę poszło trochę więcej pieniędzy niż w standardzie w tej klasie cenowej. Wypada mieć nadzieję, że poza wyglądem spłynęło też trochę na same właściwości fizyczne konstrukcji
Chochol Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Pracowalem w Giancie przez 7 lat, teraz handluje LF, co bym wybral dla siebie? LF ze wzgledu na osprzet. Ramy, ta cala gadka o technologii w obu przypadkach jest na tym samym poziomie. Na plus LF jest to ze robiony w czechach, a Giant w chinach. Evolution dobry wybór, dobierz odpowiedni rozmiar ramy i na pewno bedziesz zadowolony.
Wasik1954 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 Giant robiony w chinach?? Jak to mało człowiek wie o tych rowerach. Fakt LF jest czeski bo na moim jest nalepka że z fabryki czeskiej i to się chwali Dzięki chłopaki za udzielone opinię
GIANT84 Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 No to kicha najgorzej jak się mogło trafić to odpowiedź zwolennika gianta i pytanie zwolennika LFa Dlaczego od razu kicha?? Odpowiedź adekwatna do pytania. Skoro jest faworytem to nie wiem nad czym się zastanawiać Giant w chinach Skoro włochy są w chinach to gdzie jest Polska. Chyba że Włosi żeby zaoszczędzić zlecili produkcje Chiną.
seczuan Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Giant jest firmą Tajwańską i tam też produkują http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/aboutgiant/ourhistory/item/powstaje.giant.manufacturing.company/1/
Wasik1954 Napisano 31 Maja 2014 Autor Napisano 31 Maja 2014 To i tak już nic teraz nie zmieni gdyż w przyszłym tygodniu jednak zdecydowałem się na kupno LF sentyment do marki czy cuś tylko dylemat czy wziąć rame 18 czy 20 przy wzroście 1,80. Teraz mam LF Maxim 20 i troche jakby był za duży więc chyba zostaje mi 18
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.