jur Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 To ja moze napisze pare słów o race exp air. Kupiłem go jakoś 2 miesiące temu pod wpływem ludzi z forum. To mój pierwszy plecak rowerowy. Wczesniej uzywalem jakiegos byle jakiego nike. To sa moje subiektywne odczucia w porównaniu do wczesniejszego plecaka. Ogólnie dupy nie urywa. Jest ciezki- wina stelaża, te gąbki na dole na poczatku strasznie mnie irytowaly i co chwile zmienialem ustawienia plecaka paskami zeby ich nie czuc. W koncu przestałem przyzwyczailem sie chyba tak musi byc. Stelaz na pewno cos daje ale przy 30 stopniach i sensownym wysilku nie ma nic lepszego od sakw. Jechalem z nim 340km na raz poznan -warszawa ale tez na lekko rzeczy rowerowe klucze latki pompke wszystko mialem na rowerze albo w podsiodłówce. W plecaku tylko jedzenie rekawki nogawki picie. 13.5 h w siodle. Plecak dał rade.Worek przeciwdeszczowy ok. Jakosc tez ok ale przydaloby mu sie juz wypranie. Przykro mi ale musialem dolac lyzke dziekciu do tego miodu co ludzie wypisuja na forum dla mnie to nie jest jakis szał po prostu moze za duzo sie spodziewalem po tym systemie nośnym nie powiedzialbym zebym mial jakos przesadnie plecy suche
Darek14 Napisano 22 Lipca 2014 Napisano 22 Lipca 2014 Użytkuję Plecak Dakine AMP z podobnym (siatkowym) systemem nośnym jak w Deuterze i jestem z niego bardzo zadowolony. Wentylacja pleców jest wyśmienita.
wilqu83 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Witam, jestem amatorem i piszę tu pierwszy raz. Ja używam plecaka z 4f a dokładnie tego modelu http://allegro.pl/4f-plecak-rowerowy-na-rower-pcr002-kolekcja-2014-i4382467640.html i na chwilę obecną jest ok. Nie jest to mistrzostwo świata ale wykonanie i wygoda mi odpowiada. Żona ma podobny model i też jest zadowolona. A naprawdę jest trudno zadowolić kobietę która na rower wcześniej patrzyła tylko jak na ozdobę w garażu.
yakuza79 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Żaden (po przesiadce z plecaka na sakwy) Owszem, do turystyki jak najbardziej, ale nie wyobrażam sobie wypadu w góry lub na singletracki góralem z sakwami.
dymcio111 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Jak juz pisałem na forum mam oba plecaki Race EXP air i Compact EXP air w dodatku jeszcze Trans Alpine 25L więc mam porównanie między dwoma systemami nośnymi. RACE jest dobry na miasto gdy długo nie jeździsz z załadowanym plecakiem bo ramiona z siatki uwierają w barki i konstrukcja jego 15L max jest do miasta idealna lecz średnio pomyśleli o kieszeni na zestaw awaryjny, albo go wozisz w torebce na rowerze albo w głównej kieszeni plecaka. Ogólnie szału nie ma. COMPACT EXP AIR niby ten sam system nośny lecz zrobili wygodniejsze paski na styku z barkami jest trochę gąbki i nie czuć uwierania plecak na całodniowy wypad idealny, nie za duży nie za mały i lepiej trzyma się pleców od Race, lecz w środku jest niestety mniej miejsca. Ma więcej i większe kieszenie od Race i zestaw awaryjny wejdzie. TRANS ALPINE System na piance /gąbkach do wypraw kilku dniowych jest wygodny gdy wieziemy dużo na plecach i bawimy się bardziej w bikepacking nie mając sakw na bagażniku. W dodatku można dokupić kieszenie Deuter External Pockets i zwiększyć pojemność o 10L. Do miasta trochę może za duży 25L ale jak ktoś np z pracy wraca i po drodze robi zakupy to wygodnie się niesie w plecaku kilku kilogramowe zakupy Plecak ma sporo pasków, można przytroczyć coś do niego karimate itd. Po górach też mi się spoko z nim chodziło.
bliitz Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Ja polecam: http://www.sportpoint.pl/pl/cube/2603-cube-backpack-ams-11-teamline.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CKHavrzf3r8CFfOhtAodv1cAYg Wygodne szerokie ramiączka z siatki powodują, że się nie poci w tych miejscach. Duże i szerokie panele powodują, że plecy również pocą się bardzo nieznacznie a dodatkowo panele są bardzo wygodne i plecak bardzo dobrze leży na plecach. Fajny patent na pokrowiec przeciwdeszczowy ukryty w kieszonce na spodzie plecaka.
PeGie Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 ja posiadam ten http://www.decathlon.pl/plecak-900-id_8300855.html mocowanie do gopro, 3l bukłak, bez problemu zapinam do niego fullface'a i komplet ochraniaczy. miejsce na pompkę, multitool'a itd. Kieszenie w pasie biodrowym. Szelki zapinane na klatce piersiowej są mega wygodne.
szybkilopez Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 ja posiadam ten http://www.decathlon...id_8300855.html No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym powinno dobrze trzymać ciekawy patent.
skjaatel Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 Ja polecę plecaki Source'a wraz z ichnimi bukłakami - świetny system ułatwiający czyszczenie.
PeGie Napisano 24 Lipca 2014 Napisano 24 Lipca 2014 No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym powinno dobrze trzymać ciekawy patent. Zdał egzamin na Koutach i Rychlebach. Kupowałem z myślą o mocowaniu dla kamerki, (szelki, jeśli nie robi się ich samemu, kosztują ponad połowę wartości tego plecaka), a okazało się że poza tym to kawał świetnego produktu.
zekker Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym powinno dobrze trzymać ciekawy patent.Ciekawe ale może nie polubić się z pulsometrem.
PeGie Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 polubiło się z pulsometrem z Lidla na Rychlebach właśnie, na Koutach polubiło się ze zbroją
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.