Skocz do zawartości

[Plecak] Jaki Plecak na rower

Maciej00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To ja moze napisze pare słów o race exp air. Kupiłem go jakoś 2 miesiące temu pod wpływem ludzi z forum. To mój pierwszy plecak rowerowy. Wczesniej uzywalem jakiegos byle jakiego nike. To sa moje subiektywne odczucia w porównaniu do wczesniejszego plecaka. Ogólnie dupy nie urywa. Jest ciezki- wina stelaża, te gąbki na dole na poczatku strasznie mnie irytowaly i co chwile zmienialem ustawienia plecaka paskami zeby ich nie czuc. W koncu przestałem przyzwyczailem sie chyba tak musi byc. Stelaz na pewno cos daje ale przy 30 stopniach i sensownym wysilku nie ma nic lepszego od sakw. Jechalem z nim 340km na raz poznan -warszawa ale tez na lekko rzeczy rowerowe klucze latki pompke wszystko mialem na rowerze albo w podsiodłówce. W plecaku tylko jedzenie rekawki nogawki picie. 13.5 h w siodle. Plecak dał rade.Worek przeciwdeszczowy ok. Jakosc tez ok ale przydaloby mu sie juz wypranie. Przykro mi ale musialem dolac lyzke dziekciu do tego miodu co ludzie wypisuja na forum ;) dla mnie to nie jest jakis szał po prostu ;) moze za duzo sie spodziewalem po tym systemie nośnym ;) nie powiedzialbym zebym mial jakos przesadnie plecy suche

Napisano

Użytkuję Plecak Dakine AMP z podobnym (siatkowym) systemem nośnym jak w Deuterze i jestem z niego bardzo zadowolony. Wentylacja pleców jest wyśmienita.

Napisano

Witam, jestem amatorem i piszę tu pierwszy raz. Ja używam plecaka z 4f a dokładnie tego modelu 

http://allegro.pl/4f-plecak-rowerowy-na-rower-pcr002-kolekcja-2014-i4382467640.html i na chwilę obecną jest ok. Nie jest to mistrzostwo świata ale wykonanie i wygoda mi odpowiada. Żona ma podobny model i też jest zadowolona. A naprawdę jest trudno zadowolić kobietę która na rower wcześniej patrzyła tylko jak na ozdobę w garażu. 

Napisano

Jak juz pisałem na forum mam oba plecaki Race EXP air i Compact EXP air w dodatku jeszcze Trans Alpine 25L więc mam porównanie między dwoma systemami nośnymi.

RACE

jest dobry na miasto gdy długo nie jeździsz z załadowanym plecakiem bo ramiona z siatki uwierają w barki i konstrukcja jego 15L max jest do miasta idealna lecz średnio pomyśleli o kieszeni na zestaw awaryjny, albo go wozisz w torebce na rowerze albo w głównej kieszeni plecaka. Ogólnie szału nie ma.

COMPACT EXP AIR

niby ten sam system nośny lecz zrobili wygodniejsze paski na styku z barkami jest trochę gąbki i nie czuć uwierania plecak na całodniowy wypad idealny, nie za duży nie za mały i lepiej trzyma się pleców od Race, lecz w środku jest niestety mniej miejsca. Ma więcej i większe kieszenie od Race i zestaw awaryjny wejdzie.

TRANS ALPINE

System na piance /gąbkach do wypraw kilku dniowych jest wygodny gdy wieziemy dużo na plecach i bawimy się bardziej w bikepacking nie mając sakw na bagażniku. W dodatku można dokupić kieszenie Deuter External Pockets i zwiększyć pojemność o 10L. Do miasta trochę może za duży 25L ale jak ktoś np z pracy wraca i po drodze robi zakupy to wygodnie się niesie w plecaku kilku kilogramowe zakupy :) Plecak ma sporo pasków, można przytroczyć coś do niego karimate itd. Po górach też mi się spoko z nim chodziło.

Napisano

Ja polecam:

http://www.sportpoint.pl/pl/cube/2603-cube-backpack-ams-11-teamline.html?utm_campaign=merchant&utm_source=google&utm_medium=merchant&gclid=CKHavrzf3r8CFfOhtAodv1cAYg

Wygodne szerokie ramiączka z siatki powodują, że się nie poci w tych miejscach. Duże i szerokie panele powodują, że plecy również pocą się bardzo nieznacznie a dodatkowo panele są bardzo wygodne i plecak bardzo dobrze leży na plecach. Fajny patent na pokrowiec przeciwdeszczowy ukryty w kieszonce na spodzie plecaka.

Napisano

No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym :)  powinno dobrze trzymać ciekawy patent.

Zdał egzamin na Koutach i Rychlebach. Kupowałem z myślą o mocowaniu dla kamerki, (szelki, jeśli nie robi się ich samemu, kosztują ponad połowę wartości tego plecaka), a okazało się że poza tym to kawał świetnego produktu.

Napisano

No no zapięcie czteropunktowe jak pasy w samochodzie sportowym :)  powinno dobrze trzymać ciekawy patent.

Ciekawe ale może nie polubić się z pulsometrem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...