Skocz do zawartości

[Plecak] Jaki Plecak na rower

Maciej00

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam pytanie jaki plecak polecacie na rower ? shimano czy coś innego chciałbym aby był w miarę pojemny ale też nie za wielki.

Napisano

Proszę bardzo, Deuter, chyba najbardziej popularne na forum i dzięki tej popularności osobiście jestem posiadaczem RaceX. (dziękuję za opinie innych) Mam nadzieję że będziesz zadowolony z tego wyboru.

Napisano

Podobnie jak kolega wyżej polecam plecaki firmy Deuter. Sam posiadam model Race X. Ciekawy uwagi jest także model Exp Air.

Napisano

mnie jakos nie kreci , malo info o tym plecaku. mysle ze z lidla nie byl by wcale gorszy a pewnie 2 razy tanszy... oczywiscie nie mam nic do lidla sam kilka rzeczy i sa spoko

Napisano

ten lidlowy nie jest fajny-jest najzwyklejszy na świecie-nie chcesz mieć przepoconych pleców to kup coś z "air system" bo lidlowy wcale tego nie ma-mimo opisu w necie

Napisano

Deuter, Vaude, Jack Wolfskin maja plecaki typowo rowerowe z bardzo dobrym systemem wentylacji plecow, tylko trzeba sie przygotowac na wydatek +200 zl. Inwestycja zwraca sie bardzo szybko. Sam mam deutera exp air i jestem mega zadowolony, dodam ze zaliczyl pare razy kontakt z asfaltem i nadal wyglada jak nowy. Mialem tez przygode reklamacyjna i pomimo, ze zakupiony w Krakowie, to nie bylo problemu z oddaniem w Warszawie bezposrednio u importera pomijajac sklep partnerski. W ogole nie robili problemow sami nawet zaproponowali, ze tak bedzie szybciej oraz przedstawili kilka wariantow, ja dostarczyc plecak, zeby trafil do naprawy :rolleyes:

Napisano

Deuter Race Exp - ten niby większy wydatek zrekompensuje Ci komfort jaki daje plecak. Jeśli jeździsz więcej niż weekendowo nawet nie zastanawiaj się 5 minut. A gadanie, że lidlowy czy jakiś 4F jest równie dobry i w dodatku tańszy potraktuj jak informację o Yeti. Ktoś o nim słyszał ale nigdy nie widział :)

Napisano

4f plecaki są beznadziejne. rok temu kupiłem z systemem przewietrzania pleców, idzie do kosza, bo się po prostu nie nadaje do jeżdżenia. Kup deutera, vaude, camelbaka. Ten ostatni wygrywa po kolei wszystkie testy plecaków w bikeboard, bike magazyn itd. ale kosztuje jak za za zboże.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Co sądzicie o Deuter Race Exp Air? Wygląda jakby się robił grubszy od dołu, a to raczej nie jest wygodne, chyba, że się mylę? Deuter Compact 12 Exp nie będzie lepszy?

Możecie polecić jakiś plecak na ~20 godzinną wycieczkę? Na szosie, także pozycja na sportowo. Zabieram tylko bukład, awaryjne jedzenie oraz sprzęt do naprawy roweru, więc wydaje mi się, że około 10-15L wystarczy.

Napisano

Fakt, czytałem recenzję, ale byłem ciekaw jak to się porównuje do innych modeli. Tak czy siak dzisiaj idę do Intersportu po Race Exp, bo mają za 222 PLN (z rabatem 5% za newslettera), więc nie ma się co zastanawiać.

Napisano

Ja używam od roku Vango Ventis 25 http://allegro.pl/plecak-vango-ventis-25-dark-grey-i4393239203.html , tylko w innym kolorze. Jestem mega zadowolony. Spokojnie mieszczę w nim pompkę, klucze, dętkę, kurtkę przeciwdeszczową, w zależności od pogody koszulki na zmianę no i zapasowe dwie 0.5l butelki z wodą i batony energetyczne. Panel tylny dobrze wentyluje plecy. Dodatkowe kieszonki w pasie biodrowym na drobiazgi. Pod spodem chowany przeciwdeszczowy pokrowiec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...