Skocz do zawartości

[rower] Czy jest to odpowiedni rower dla mnie?

Brodaty5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Przymierzam się do zakupu roweru. Mój wzrost to 175 cm. Znalazłem taki oto rower: http://allegro.pl/rower-gorski-rayon-adventure-26-dwa-amotyzatory-i4264632130.html. Rower ma 17" w ramię oraz 26" w kołach (góral , MTB). Czy przy moim wzroście będzie mi się na nim komfortowo jeździło? Dodam, że mierzyłem rozmiar optymalnej ramy sposobem, gdzie trzeba zmierzyć odległość między podłożem a kroczem. Po pomnożeniu przez 0.57 i zamienieniu na cale wyszło mi 17.9 cala. Mój budżet to ok. 500 zł . Czy ten rower będzie dla mnie odpowiedni? 

Pozdrawiam !

Napisano

Ten rower nie będzie odpowiedni dla nikogo. To szmelc. Rowery z pełną amortyzacją zaczynają się od 3000 zł. Szukaj czegoś sztywnego, ze sztywnym widelcem, albo używanego.

Napisano

Dlaczego nie jest odpowiedni? Uzasadnij. Ja nie jestem SUPERPROFESJONALNYM rowerzystą i nie potrzebuję roweru za 6 tysięcy..

Napisano

Ha ha. Niekiedy mozna sie naprawdę uśmiać :) Jest to komfortowy rower do pokonywania długich dystansów. Jazda na nim to sama przyjemność. Rower posiada wysokiej jakości komponenty. Rower wyposażony jest we wzmocnione stożkowe obręcze wykonane z aluminium.
Super okazja do kupna solidnego roweru w dobrej cenie, który będzie służył latami. Nowoczesny design i dobra jakość.. poza tym jest to rower dla KAŻDEGO. Nic tylko brać! No i 5 osób juz kupiło !

Tak btw. też nei jestem SUPERPROFESJONALNYM rowerzystą, a rowery pod 1000 mi pasują b.db

Napisano

Panie Marku, z całym szacunkiem, ale pewnie tylko Panu, siodełko mniemam to szajs i po 5 km trip bedzie galaktyczną mordęgą. Ten rower waży pewnie z 19 kg, po pierwszych kilometrach zacznie cos trzeszczec, amortyzator nie bedzie sie uginac, damper również, kolana odmówią posłuszeństwa, mięsnie też a koledzy z "niebywałą" wręcz prędkością będa znikać panu z oczu w dniu czerwcowej, popołudniowej przejazdzki.

Napisano

Piszesz tak bo jesteś zazdrosny, ten rower to porządny sprzęt, szybko można na nim wyrobić kondycję, i ma 2 amortyzatory ...

Napisano

Wooow. Nowy Ful saspenszyn za równowartość używanego Galaxy S2. Mój bajk będzie zazdrosny jak się dowie... :/

Ja naiwny kupiłem cross'a do rekreacji za 1700, przeca za tyle są już sprzęty pr0 co wyciągają 50 kph po prostej od mlaskania i poruszania powiekami...

Dobra, serio teraz: za 500 zł nie kupi się nowego roweru tak samo jak za 200 zł nie kupi się nowej wiatrówki (karabinka pneumatycznego, nie chodzi o odzież :P) - co najwyżej z daleka to może panu Zbysiowi spod całodobowego przypominać rower...

Napisano

Nie kupuj tego roweru bo to nie rower, i nie dlatego ze kosztuje 500zl, tylko dlatego ze rzeczy z ktorych jest zlozony na pewno dlugo Ci nie posluza.

Zapytaj lepiej co mozna kupic uzywanego do 500zl, na pewno sie cos znajdzie, duzo lepszego.

Napisano

Po przeanalizowaniu wszystkich odpowiedzi postanowiłem zakupić używany markowy rower do ok. 600 zł. Gdzie taki zakupić? Allegro?  Ile cali powinny mieć koła i rama roweru (góral) przy wzroście 175 cm ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...