Max40 Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Witam. Posiadam GIANT rozmiar felgi koła 26", chiałbym wyminieć tylne stalowe zwykłe koło na koło z mocowaniami na motylki oraz 7 przerzutek. TYlny rozstaw widełek bez koła sprawidziłem wymiar wewntrzny wynosi 13.6cm. Jakie koło tylne bedzie pasowało pod ten rozstaw widełek ? np koło z 7-rzędowy wolnobiegiem nakręcanym (7-rzędową kasetę)
MikeSkywalker Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 Określ jeszcze czy szukasz piasty pod wolnobieg 7 rzędowy czy kasetę 7 rzędową (zakładam tą pierwszą opcję). Co do mocowanie "na motylki" to rozumiem że chodzi o oś z szybkozamykaczem?
Max40 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 Witam. Posiadam GIANT rozmiar felgi koła 26", chiałbym wyminieć tylne stalowe zwykłe koło na koło z mocowaniami na motylki oraz 7 przerzutek. TYlny rozstaw widełek bez koła sprawidziłem wymiar wewntrzny wynosi 13.6cm. Jakie koło tylne bedzie pasowało pod ten rozstaw widełek ? np koło z 7-rzędowy wolnobiegiem nakręcanym (7-rzędową kasetę) Tzn. koło tylne bedzie działało z hamulcem szczękowym V-brake tarczowe odpada z tego wzgledu zę rama tylna nie jest przystosowana do hamulca "tarczowego". - Tylną pistę (czyli to długość mocująca 135mm (standard) chciałbym mieć z 7 przerzutkami - planuję kupić klamkomanetki STEF51 "3x7" - jeżeli chodzi o piste tylną - co to kaseta ? to coś w rodzaju wielowpustów nakładanych na tylna oś tak ? - odnośnie mocowania "moltylek"- tak chodzi o oś z szybkozamykaczem. Ponizej widok tylnej pisty, czy na takiej piascie można załozyc 7 przerzutek do koło z mocowaniem standard 135mm ? To koło było by dobre TAk ? - http://allegro.pl/k-tyl-26-pod-kasete-shimano-o-kands-srebrne-promo-i4251486714.html A jak typ przerzutek sztuk 7 do tego dopasować aby zagrało (mocowanie koło musi być 135mm "standard")
MikeSkywalker Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 To koło byłoby dobre. Na zdjęcie jest piasta pod kasetę właśnie i można na nią założyć kasetę 7-rzędową. Kaseta to "przerzutki" które nakłada się na wielowypust na bębenku widoczny na zdjęciu wyżej. Odsyłam tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Kaseta_rowerowa
Max40 Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 - ptarze jak się odkreca i montuje kasety na kole z wielowpustem Wybrałbym kasete Shimano bo posiadam juz odpowiedni klucz. Mam pytanieodnosnie samej Kasetety (7/ 8) dostane juz nakretką w komplecie ?
Kiciok Napisano 30 Maja 2014 Napisano 30 Maja 2014 1. Ja kasetę i wolnobieg odkręcam jednym i tym samym kluczem. 2. Obręcz koła z linku wyżej, jest bardzo wysoka. Weź pod uwagę, że będziesz musiał kupić dętkę z wentylkiem 60mm najlepiej presta 3. Brałem swoje kółka od tego sprzedawcy, miła obsługa. Tak jak napisał w aukcji, poproś, to Ci dorzuci gratis taki dystans pod kasetę 7s. 4. Kaseta jest dużo lepsza od wolnobiegu. Odkąd zmieniłem na kasetę, nie mam problemów z krzywymi osiami tylnej piasty...
MikeSkywalker Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Tak, nakrętka jest zawsze w zestawie z kasetą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.