Skocz do zawartości

[muzyka] muza do jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

A co do miejsca mp3 playera to kierownica nie jest raczej najlepszym rozwiazaniem :) . Ja mam do playerka opaske na ramie.

Piterpak'owi chodziło o zamontowanie całego sprzętu grającego na kierownicy, a nie samego odtwarzacza. :P

To niech sobie jeszcze tube basowa zamontuje na bagazniku..bedzie mial prawdziwy bike audio B):)

Do wszystkich tych którzy słuchają podczas jazdy !

Nie pomyśleliście o tym że słuchając muzyki możecie stwarzać zagrożenie dla siebie jak i dla innych uzytkowników drogi ? Wsłuchujecie się w "swoją ulubioną" muzykę, nie myśląc o tym co się dzieje na drogach. Gdyby coś wam wypadło, z roweru lub z plecaka, po pierwsze nie usłyszelibyście tego, po drugie osoby widzące to wołały by was, a wy byście jechali dalej, zostawiając pamiątke.

Osobiście wole wsłuchiwać się w dźwięk wydobywający się spod opon. Słysze czy coś jedzie za mną, słysze co się dzieje nie tak z rowerem. Na skrzyżowaniach słysze czy jakieś auto jedzie, czy nie musze chamować.

Rozumiem wszystkich którzy słuchają muzy, nakręcając się na jakieś hopy. Ale na ulicy, lub w gurach na traskach lepiej być pełnosparnym turystą.

A muze zawsze można sobie nucić, wybrać najulubieńszy momęt i nonstop go sobie nucić.

Ja w domu słucham muzy takiej jak:

Fat BoySlim

Prodigy

A z różnych kawałków to sama techniawka.

Pozdro. :P

jakbym mame słyszała :) przecież nie wale decybelami po uszach tylko wszystko w normie tak by cosik mi dało kopniak w tym ochlapanym przez błoto mieście i nie tylko

pozdrowionka ciepłe :P

Jazda na rowerze ma być przyjemnością. Tak jak relaks przy ulubionej muzyce. A czy muzyka podnosząca ciśnienie w żyłach jest dobrym sposobem aby się zrelaskować ?

Nie mam nic do słuchania muzyki, ale jadąc na biku, wole nie mieć chęci zabicia kogoś, czy wyżycia się.

Rower to relaks, uwolnienie się od codziennej gonitwy. Przynajmniej ja to tak odbieram.

A więc wymienie wszystkich wykonawców i albumy które słucham na rowerze i nei tylko:

Anthrax - Weve come for you all

Anthrax - (koncertówka) Music Of Mass Destruction

Motorhead - 1916

Motorhead - Inferno

Motorhead - Kiss Of Death (najnowsza płyta, ZDECYDWANIE NAJLEPSZA ^^)

Megadeth - Countdown to Extinction, The System Has Failed

Sick Of It All - Death To Tyrants

Rage - Speak Of Death

Corruption - Virgin's Milk

IN FLAMES - Come Clarity, Cloud Connected, Colony, Clayman

Pantera- Cowboys Form Hel, Far Beyond Driven, Vulgar Display Of Power

Coma - Pierwsze Wyjście z morku

a pozatym Slipknot, Slayer, Soulfly, Balck Sabbath, Hunter, Deep Purple, AC/DC, Sodom, Stone Sour

Pozdrawiam... \m/

A więc wymienie wszystkich wykonawców i albumy które słucham na rowerze i nei tylko:

Anthrax - Weve come for you all

Anthrax - (koncertówka) Music Of Mass Destruction

Motorhead - 1916

Motorhead - Inferno

Motorhead - Kiss Of Death (najnowsza płyta, ZDECYDWANIE NAJLEPSZA ^^)

Megadeth - Countdown to Extinction, The System Has Failed

Sick Of It All - Death To Tyrants

Rage - Speak Of Death

Corruption - Virgin's Milk

IN FLAMES - Come Clarity, Cloud Connected, Colony, Clayman

Pantera- Cowboys Form Hel, Far Beyond Driven, Vulgar Display Of Power

Coma - Pierwsze Wyjście z morku

a pozatym Slipknot, Slayer, Soulfly, Balck Sabbath, Hunter, Deep Purple, AC/DC, Sodom, Stone Sour

Pozdrawiam... \m/

Piękny zestaw..... :)

mozna by jeszcze cos zapodac z Sepultury.. :)

Pamiętam jak byłem młody i jeszcze głupszy B) (15 lat) słuchając przed spaniem kawałka Territory urządziłem sobie małe pogo z finałem w postaci rzucenia się na wyro :) Skonczyło się to tak, że wyrżnąłem łukiem brwiowym w boczek wieńczący moje wyrko (kawał dechy). Zobaczyłem wszystkie reflektory nad sceną po czym musiałem jechać na pogotowie celem założenia czterech szwów (szyli mnie na żywca i chcieli brew depilować ale się nie dałem). Może to głupie ale jak o tym myśle to chce mi się smiać i jakoś miło to wspominam :P

Bo takie rzeczy zawsze miło się wspomina ;] Lepsze takie niż smuty życia codziennego ;]

Ja ostatnio słucham na rowerze często radia BIS ;]

Co do pomysłu trzymania playera na kierze - dla mnie to niezbyt rozsądny pomysł. Praktycznie na każdych światłach zatrzymuję się z tylnim kołem w górze i ze 3 razy zrobiłem już OTB. Licznik jest już nieźle zjechany ;]

Praktycznie na każdych światłach zatrzymuję się z tylnim kołem w górze i ze 3 razy zrobiłem już OTB.

Zbyt mocne hamulce, czy hamujesz w ostatniej chwili? :)

Jak już wyżej pisałem Rock, Metal i te wszystkie odmiany których i tak nie rozróżniam. Im szybszy rytm tym lepiej mi się jedzie. <_<

Zbyt mocne hamulce, czy hamujesz w ostatniej chwili? :)

Jak już wyżej pisałem Rock, Metal i te wszystkie odmiany których i tak nie rozróżniam. Im szybszy rytm tym lepiej mi się jedzie. <_<

Po prostu czasem źle dobiorę prędkość i nacisk na klamkę ;] O zbyt mocnych hamulach raczej ciężko mówić bo to Tektro ;D

A ja dzisiaj znalazłem pewien sposób na montaż mojego SanDisk'a E130. Uchwyt do kiery od dwonka + orginalny sylikonowy pokrowiec + odpowiednie myślenie = patent. Teraz mam odtwarzacz w sylikonie na kierownicy i mam jak najbliżej lewego gripa. Jak chcę to nawet nie muszę odrywać ręki i zmieniam piosenki przez dotyk kciukiem panelu sterowania. Bardzo wygodne rozwiązanie. Jutro może wrzuce zdjęcia. Jeszcze się zobaczy .... Teraz planuję zrobić na mostku uchwyt na moją Nokie 3100. Pozdrawiam !

P.S. Polecam takie rozwiązania - ułatwiają życie. Oczywiście jeżeli empetrójka jest dobrze umocowana i jest stabilna.

A ja dzisiaj znalazłem pewien sposób na montaż mojego SanDisk'a E130. Uchwyt do kiery od dwonka + orginalny sylikonowy pokrowiec + odpowiednie myślenie = patent. Teraz mam odtwarzacz w sylikonie na kierownicy i mam jak najbliżej lewego gripa. Jak chcę to nawet nie muszę odrywać ręki i zmieniam piosenki przez dotyk kciukiem panelu sterowania. Bardzo wygodne rozwiązanie.

Całkiem niezły pomysł. Dzwonka wprawdzie nie mam ale może wynajdę inny sposób. Nareszcie się przyda ten kondom z playera bo jak na razie to leży w szafie.

Gość BikerFG

ja jeszcze tylko dodam, ze zauwazylem takie cos, ze jak slucham muzy, np. jeszcze zanim wsiade na rower, to juz mi puls leci w gore :D (zreszta bez muzy tez mam podwyzszony przed jazda)

"KoBeNH27" - a jaką masz empetrójkę ? Ja mam SanDisk'a E130. Condon się bardzo przydał. Jest stabilny, bo częściowo opiera się on o lewą klamkomanetkę. A to, że nie widzę jaki bieg mam zapięty - mi to nie przeszkadza. Wyczuwam to. Teraz działa to tak, jakbym miał pilocik. Nie muszę odrywać ręki od kierownicy. Jedyne co polecam, to to, żeby empetrójka była stabilna. Bo jak ją porządnie wytrzęsie to może ją uszodzić. I nie polecam jazdy po dziurawych drogach, itd. Asfalt albo chodnik jak najbardziej. A najlepiej do montażu nadaje się uchwyt od dzwonka. Mogę to polecić każdemu. To jest robot dosłownie na jakieś 10-20 minut. Pozdrawiam !

Ja jak śmigam na rowerze z muzyką (a raczej żadko tak jest) to słucham Trance, Hard Trance albo Hardstyle, np.

The Rush vs Thalamus - Shock Your Senses

ATN - Miss a day

Kai Tracid - Conscious

Ogólnie jak ktoś lubi prawdziwy trance, a nie tam jakieś pseudotrance typu special-d, silver, rocco, starsplash itp. to bardzo polecam serie albumów Trancemaster, są na nich zawsze najlepsze kawałki z ostatniego miesiąca, lub dwóch, do tej pory kolekcja ma 53 albumy 2 płytowe ;) Dobre też są sety ze Sensation ;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...